Päivitetty 17.12.2019

Kotia etsivä koira: BLADY


Syntymäaika: 4/2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroidaan

 

Perustiedot
Romaniassa, lähellä Bukarestia sijaitsee Carpen tarha, joka on rakennettu Carpe-yhdistyksen perustajan Carmen Mandescun ja Kulkureiden kanssa yhteistyössä. Carmen Mandescu on pitkäaikainen romanialainen eläinsuojelija, joka halusi rakentaa kunnallisista tappotarhoista poiketen inhimillisemmän koiratarhan kodittomille koirille, joita Romaniassa on joidenkin arvioiden mukaan jopa miljoonia. Omalta osaltaan Carmen Mandescu tekee kaikkensa auttaakseen kulkukoirien tilannetta muuttumaan parempaan suuntaan. Tarhalla työskentelee suomalainen Veera Nuri huolehtien Carpen noin sadan koiran jokapäiväisistä tarpeista. Carpen tarhalta Kulkureiden kautta pääsee jatkuvasti koiria myös Suomeen omaan kotiin.

Bladylla on ollut koti. Mies, joka omisti Bladyn oli kysynyt Carmenilta Bladyä niskasta roikottaen, haluaako Carmen ottaa tämän. Carmen oli kokenut, että Bladyn turvallisuuden vuoksi hänellä ei ollut vaihtoehtoja, joten Blady päätyi Carpeen turvaan. Bladyn vanhemmat ovat labrador-mixejä, mahdollisesti sisaruksia. Blady on väriltään kauniin kullanvaalea.

Blady on erittäin ihmisystävällinen, iloinen ja reipas koira, joka tulee mainiosti muiden koirien kanssa toimeen. Tällä hetkellä Blady asuu Merielin kanssa samasa häkissä. Blady on enemmän alistuvainen koirakaverille, kuin päällepäsmäri. Mikäli Bladyn tulevassa perheessä olisi toinen koira, tulisi koirakaverin olla kiltti ja ystävällinen.

Bladyä kuvaillaan hieman kömpelöksi touhottajaksi. Blady kaipaa kovasti huomiota ja onkin hieman turhautunut häkissä. Blady haukkuu ja huutaa kimeällä äänellä, kun aktiivit ovat viereisessä häkissä kutsuen ihmisiä luokseen. Blady hyppii innokkaasti vasten ihmisiä, eikä ehkä ihan ymmärrä kokoaan. Blady vaikuttaa energiseltä ja tulee tarvitsemaan riittävästi liikuntaa sekä aktivointia purkaakseen energiaansa. Bladystä saisikin varmasti ihanan reippaan lenkkikaverin, joka olisi innolla kaikessa perheen touhuissa mukana. Blady voisi myös nauttia jostain yhteisestä harrastuksesta perheensä kanssa, esimerkiksi rally-tokosta tai nose workista.

Blady on tällä hetkellä noin 50 cm ja painaa 25 kg. Hän on hieman tanakassa kunnossa, joten pieni painonpudotus olisi paikallaan.

Päivitykset
17.12.2019

Blady tulee mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan.

______________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumista saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavarat saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Blady saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Blady on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.  Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Jokinen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.