Kodin saanut: BOOMER

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 

Söpönenä 17.3.2013

BOOMER

* 7-8 v

* uros

* Romaniassa.

 

 

 

 

 

19.1.2013

Buzaun kylässä, 110 kilometrin päässä Bukarestista, sijaitsi kunnallinen koiratarha, jossa olot olivat, kuten lähes kaikilla romanialaisilla kunnallisilla tarhoilla, hyvin askeettiset ja muistuttivat lähinnä koirien keskitysleiriä. Ruokaa, lämpöä ja tilaa oli olemattomasti, kukaan ei välittänyt koirien alkeellisestakaan hyvinvoinnista ja tulevaisuus oli synkkä.

Talven aikana tilanne meni mahdottomaksi, sillä tarha sijaitsee peltojen ja metsän takana, jonne ei lumen takia välillä päässyt moneen päivään.
Romanialaiset eläinsuojelijat kokosivat voimansa entisestään raskaan työnsä lisäksi ja pelastivat tarhalta 40-50 koiraa eri hoitopaikkoihin ja yksityisiin tarhoihin.
Buzaun koirista 18 on tällä hetkellä yhteistyökumppanimme Anda Murgun vastuulla ja ne on sijoitettu yksityiselle koiratarhalle, jossa koirat ovat ulkona, mutta ne saavat päivittäin ruokaa, niistä huolehditaan ja ne pääsevät eläinlääkärille tarvittaessa.Anda on saanut tukijoistaan saksalaisia ja tanskalaisia kummeja Buzaun koirille, joiden avulla Anda saa maksettua yksityisen tarhan pitäjälle koirien hoidosta ja ruuasta. Osa koirista tulee Kulkurien sivuille etsimään omia kotejaan.

Boomer on yksi Buzausta pelastetuista koirista, tällä hetkellä Boomer majailee Andan kotona, sillä sillä on lääkekuuri päällä ihon hoitoon, sillä ulkoloiset olivat syöneet Boomerin ihoa paikoin kaljuksi. Boomer on saanut ulkoloishäädöt, se on pesty desinfiofilla aineilla ja se saa vielä lääkekuurin ihon hoitoon myös sisäisesti. Boomerin iho on alkanut parantua nopeasti ja se tulee täysin kuntoon Boomerin päästyä paremmalle ruualle ja hoidolle.

Boomer on 7-8 vuotias elämäniloinen, reipas ja aktiivinen pikku herra, joka painaa tällä hetkellä noin 6 kg. Boomer on kuitenkin todella laihassa kunnossa, joten painoa saisi tulla kilo tai kaksi lisää. Pienikokoinen herra kuitenkin siis kyseessä, säkäkorkeutta Boomerilla ei ole kuin noin 30-35 cm.

Boomer elää tällä hetkellä kissahuoneessa, jossa tulee kaikkien kissojen kanssa toimeen. Toisista koirista ainakin nartut ovat Boomerille ok. Boomer ei ole kova haukkumaan, joten tuleva koti voisi sijaita kerrostalossakin.

Luonteeltaan Boomer on hyvin sosiaalinen, ihmisiä rakastava, hellyydenkipeä, vaikkakin täytyy ottaa huomioon ettei Boomer ole elämässään varmasti juurikaan ihmisen läheisyyttä ja huuomiota saanut, joten niin kovasti kuin se siitä tykkääkin, on se Boomerille vielä hieman hyvällä tavalla hämmentävää. Boomer on kuitenkin niin kiltti, että se antaa käsitellä itseään kuinka vain ja Anda kertoi myös sen lääkitsemisen ja hoitamisen olevan helppoa.

Boomer etsii sitoutunutta, rakastavaa kotia, jossa sille tarjotaan huolenpitoa ja hyvää, laadukasta koiran elämää loppuelämän ajaksi. Boomerilla, kuten suurella osalla rescuekoirista yleensäkään, ei välttämättä ole mitään käsitystä sisäsiisteydestä tai hihnassa kävelystä, joten uuden kodin pitää varautua aloittamaan alusta ja opettaa Boomerille rauhallisesti ja turvallisesti uuden elämän perusasiat.

Boomer tullaan kastroimaan ennen Suomeen lähtöään.

 

13.2.2013

Pikku herra Boomerin iho on parantumassa hyvää vauhtia, karva on alkanut kasvaa takaisin karvattomiin kohtiin ja loissairaus on nujerrettu. Boomer on saanut olla Andan luona sisällä hoidon ajan ja se onkin nauttinut suuresti saadessaan loikoilla sängyllä hellittävänä. Ihan vallan mikään unilelu Boomer ei pelkästään kuitenkaan ole, sillä herra on varsin reipas mies ja viihtyisi varmasti hyvin myös pitkillä metsälenkeillä ja perheensä mukana touhuamassa.

23.3.2013

Tapasimme pikkuruisen herra Boomerinkin Andan luona Romanian matkallamme 17.3.2013. Voi hyvänen aika miten hämmentävän suloinen pikku reppuli Boomer livenä nähtynä onkaan!

Asenteeltaan ja käytökseltään Boomer on reipas pikku ukkeli, joka nostaa reippaasti jalkaa ja kipittää muiden mukana edestakaisin. Fyysisesti Boomer on vielä heikohko ja kaipaa selkeästi lihkasia ympärilleen, ravinteikasta ruokaa saadakseen turkkinsa kiiltämään ja ennenkaikkea pehmeän pedin missä nukkua ja rakkautta mielinmäärin voidakseen hyvin.

Boomerin iho näyttää jo paremmalta, mutta siellä täällä on vielä paranemassa olevia laikkuja hennolla karvapeitteellä. Boomerin kävely ei ole nuoren koiran kirmailua, vaan ikääntyvän, lihaksettoman koiran kävelyä. Boomerille voisi tehdä hyvää saada paitsi säännöllistä liikuntaa, myös mahdollisesti ikääntyvälle koiralle sopivia vitamiini- ja nivelapuvalmisteita.

Sylissä Boomer viihtyy ja siinä todella huomaa miten olemattoman kevyt ja pikkuinen se onkaan, tuskin enempää kuin 6 kiloa.

Boomer todella olisi huolehtivan, rakastavan ja loppuelämän kotia vaille, missä se saisi ensi kertaa elämässään kokea millaista on olla kotikoira, josta pidetään huolta ja välitetään.


Yhteydenotot Sallalle.

16.4.2013

Boomer on varattu 🙂

26.5.2013

Boomer muutti omaan kotiinsa Suomeen 25.5.2013.

Kuvat aukeavat isommiksi klikkaamalla.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: