Päivitetty 07.10.2017

Enkelikoira: BOTIC


Syntymäaika: 2009
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Glina)
steriloitu

 

1.9.2016
Glina on pieni kylä, joka sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Bukarestista. Tarha sijaitsee vuokramaalla, valtavan pellon keskellä, jossa ei ole talvisin suojaa lunta ja hyytävää pakkasta vastaan, eikä kesällä suojaa polttavaa aurinkoa ja kuivuutta vastaan. Tarhan alueella on pieni mökkerö, jossa säilytetään pientä määrää ruokaa kerrallaan ja pienimmät pennut pääsevät sinne suojaan. Tarhalla ei voi säilyttää paljoa ruokaa kerralla tai mitään muuta rahanarvoista, sillä ne varastetaan. Tarhalla on jatkuvasti noin 300 koiraa. Suuri osa niistä on elänyt tarhalla koko elämänsä.

Botic on yksi näistä, joka on asunut koko tähänastisen elämänsä Glinan tarhalla, on asunut jo 7 pitkää vuotta. Botic on tullut tarhalle ollessaan muutaman kuukauden ikäinen, joten kodista tai omasta ihmisestä, ei Boticilla ole koskaan ollut kokemusta. Botic on näitä huomaamattomia koiria, jotka ovat sielultaan niitä suurimpia timantteja. Ne eivä pidä itsestään meteliä, vaan odottavat sydän pakahtuen omaa hetkeään. Botic on todella herttainen, hieman ujo alkuun uuden ihmisen seurassa, mutta reipastuu nopeasti ja rupeaa jopa leikkimään. Mikäli Boticia jännittää jokin asia, ilmenee se alistuvaisena käytöksenä. Tällöinkin hän hakee turvaa ihmisestä, asettuu nojaamaa ihmisen jalkoja vasten ja odottaa ohjeita ihmiseltä. Uroksien kanssa tulee toimeen moitteettomasti, narttujen kanssa ei ole juuri nyt ollut samassa häkissä, joten tästä ei ole varmuutta. Botic ei hauku ja muutenkin vaikuttaa perin helpolta koiralta, joten soveltuvuudet monenlaiseen kotiin on erittäin hyvät.

Botic sairastaa sydänmatoa, joka on erittäin hyvin hoidettavissa. Tietoa sydänmadosta ja sen hoidosta, löytyy sivuiltamme; adoptoitavan eläimen terveys. https://kulkurit.fi/elaimen-adoptointi/adoptoitavan-elaimen-terveys/sydanmato/

Botic on noin 55-60 cm ja paino noin 25 kg

21.11.2016
Aktiivimme tapasivat marraskuun alussa Romanian matkallaan kiltin Boticin. He kertoivat, kuinka suloinen koira on ja on niin mutkaton koira, että tätä ihanuutta voisi ajatella myös ensinmäiseksi koiraksi. Botic on helposti nameilla motivoitavissa ja hakeekin oma-alotteisesti ihmisen huomiota. Video ja muutama kuva lisätty.

23.3.2017
Botic ottaa vieraat ilolla vastaan ja tekee sen hillityn riemukkaasti, kun ei oikein uskalla ratketa ihan riehakkaaseen ilopitoon. Ruoka toimii hyvänä motivaattorina, jotta saadaan Boticia enemmän avautumaan ja sehän tuntuukin toimivan erinomaisesti. Botic tulee nätisti luokse ja koskettaa kohteliaasti tassullaan, kun tarvisisi saada lisää namia. Ihmisten poistuttua häkistä, jää Botic aidan taakse ja seurailee herpaantumatta ihmisten touhuja ja selkeästi kaipaa seuraa.
Vielä ei ole kukaan lempeää Boticia huolinut, vaikka koira on puhdasta kultaa. Pehmä luonne ja kultainen sydän, yhdistettynä kohteliaaseen käytökseen, tekee tästä koirasta sen, the Koiran.

19.5.2017
Boticin kahdeksas vuosi on Glinan tarhalla jo menossa. Kaikki eletty aika on muutaman neliön alueella ja taivaan alla. Herttainen ja keijumaisenkin oloinen koira, joka tietää, että ihminen ei ole paha, mutta ei tiedä, että jokaiselle kuuluisi olla se oma ihminen. Hän nauttii kaikista ihmisistä häkissään, vaikka ei ryntäile vastaan, eikä pompi vasten tai liimautuisi ihmiseen kiinni. Sielukas koira, joka on myös kohtelias ja vaikka onkin nähnyt vain vähän elämää, on nähnyt kuitenkin niin paljon.
Uusi video lisätty.

22.6.2017
Voisiko paremmalla uutisella siirtyä viettämään keskikesän juhlaa, kuin sellaisella, että seniorikoira joka on koko elämänsä viettänyt taivasalla, on nyt varattu. Botic jättää vihdoinkin Glinan tarhan ja valmistautuu tekemään kotimatkaa Suomeen.

29.8.2017
Botic sai sydänmadon hoidettua ja pääsi matkustamaan Suomeen, omaan kotiin 28.8.2017

7.10.2017
Joskus tuntuu vaikealta käsittää, miksi asiat menevät niin kuin ne menevät. On vaikeaa etsiä ja nähdä asioiden toinen puoli, joka olisi se kaunis ja hyvä. Boticin kohdalla haluaa nähdä juuri sen toisen puolen, tämän kauniin. Ollessaan kotona ja rakastettuna koirana, vaikkakin vain kuukauden, vei kasvain voiton ja nopeasti saattoi tämän keijukoiran huonoon kuntoon. Botic sai kuitenkin tuntea pehmeät peitot ja kädet ympärillään, sekä sen, että hänellä oli kauan odotettu koti.  Hyvää matkaa keijukainen, ehkä olit valmis luovuttamaan, kun vihdoin pääsit kotiin.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Botic saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Botic on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Stina Nurmikoski

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.