Päivitetty 09.10.2019

Kodin saanut koira: BRENDA


Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
steriloitu

Perustiedot ja tausta
13.6.2019
Anda Popescu on kodittomien eläinten hyväksi ammatikseenkin työtä tekevä nuori nainen. Morenissa, noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista sijaitsee hänen johtamansa Happy Dogs Moreni-löytökoiratarha. Tarhalla asustaa tällä hetkellä noin 100 koiraa, joiden olot ovat moniin muihin yksityisiinkin tarhoihin verrattuna varsin hyvät. Koirat pääsevät päivittäin ulkoilemaan vapaana tarhan ulkoilupihalle, jossa ne saavat rentoutua, haistella ja leikkiä. Tarhan koirat asuvat pääosin häkeissään yksin. Niistä huolehtii kaksi palkattua työntekijää sekä tarhalla käyvät vapaaehtoiset. Kaikkia tarhalla asuvia koiria on mahdollisuus testata kissojen ja lasten kanssa.

Brenda on yksi Morenin tarhalla asuvista koirista. Brenda kuuluu koiriin, jotka oleskelivat eräässä puistossa. Paikalliset eläinsuojelijat kuulivat rankkurien alkaneen liikkua alueella, ja päättivät hakea puiston koirat turvaan. Kun he pääsivät perille puistoon, pysäyttivät auton ja avasivat ovet, oli Brenda hypännyt saman tien autoon sisään. Brenda vaikuttaakin hyvin älykkäältä koiralta, joka määrätietoisesti tahtoi mahdollisuuden parempaan elämään.

Luonteeltaan Brenda on hyvin ihastuttava ja ihmisrakas neitokainen, jonka sisäinen nuorukainen rakastaa leikkiä ja hepuleita, mutta joka myöskin vuosien tuomalla elämänkokemuksella kohtaa ihmisen kohteliaan arvokkaasti. Muiden narttujen sekä pienien koirien kanssa Brenda voi olla pomotteleva, mutta urosten kanssa se tulee mainiosti juttuun. Brendalle sopisi koti, jossa se saisi puuhaa niin liikunnan kuin aivopähkinöidenkin muodossa mutta myös rauhallista rutiinia ja sohvalla löhöilyä. Kotona Brendaa voisi olla myös odottamassa iso tai keskikokoinen poikakaveri.

Brenda on isohko keskikokoinen koira, jolla on korkeutta noin 50-55cm. Painoa tytöllä on noin 25-30 kg, josta saisi hieman tipahtaa pois.

 

Päivitykset
9.10.2019
Upean Brendan odotus on päättynyt ja se on varattu omaan kotiin Englantiin.

13.6.2019
Brenda on viettänyt tarhalla jo viisi vuotta ja siihen nähden on melkein uskomatonta, miten tasapainoinen se yhä on. Vierailijoiden mennessä sen häkkiin, käy Brenda alkuun kierroksilla, eikä malta esimerkiksi syödä nameja. Neiti rauhoittuu kuitenkin saadessaan rapsutuksia ja jää nauttimaan silityksistä ja rapsuista. Brendaa saa koskea miten vain ja mistä vain ja tyttö nauttii huomiosta kovasti. Brenda on innokas ja Andan mukaan todella aktiivinen koira. Anda kertoo, että Brenda on kova juoksemaan, kun pääsee vapaaksi ja kaipaisi ihan hirveästi tekemistä, mitä ei tietenkään tarhaoloissa ole mahdollista sille tarjota.

26.10.2018
Romaniassa kesä on jälleen vaihtunut syksyksi ja talven pakkaset ovat nurkan takana. Brenda odottaa edelleen Morenin tarhalla oman perheensä löytymistä. Aktiiviemme tavatessa sen syyskuun lopun vierailullaan, kohtasi tämä koirarouva heidät uteliaasti ja häntä heiluen. Brenda tutustuu uusiin ihmisiin tietyllä tapaa hyvin arvokkaasti ja kohteliaasti tietäen juuri miten pyytää rapsutuksia ja huomiota. Brendalla on ihanan pumpulinen turkki, josta ei tee mieli irroittaa käsiä lainkaan. Eikä Brendakaan taatusti tahtoisi hellyyden loppuvan. Kunnioittavan arvokas, jo kaiken maailmalla nähnyt koirarouva, joka ei turhia hötkyile. Älykkäänä ja mukautuvaisena koirana Brenda varmasti sopeutuisi kotikoiran elämään kivuttomasti.

25.3.2018
Brenda odottaa yhä kotinsa löytymistä. Sen kultainen luonne ei ole muuttunut miksikään, vaan se on edelleen todella ihmisrakas ja välitön koira, joka selvästi ansaitsisi enemmän kuin tarha pystyy sille tarjoamaan. Brenda ottaa vieraat vastaan iloisesti ja painautuu mielissään ihmiseen kiinni toivoen hellyyttä ja silityksiä. Jonkin verran Brenda haukkuu muiden mekkalan innostamana – osittain varmasti virikkeiden puutteen takia. Anda on jo aiemmin kuvaillut Brendaa hyvin älykkääksi koiraksi, ja maaliskuun reissulla totesimme hänen olevan täysin oikeassa. Vieraillessani Brendan häkissä se nauttii selvästi yhteisestä tekemisestä ja uuden oppimisesta. Kuten alla olevalla videolla on nähtävissä, Brenda oppii istumaan yhden minuutin aikana sen kanssa harjoitellessani. Sen kanssa ei siis ole ollenkaan harjoiteltu moista ennen tuota kuvaushetkeä. Se käsittää ja ymmärtää ällistyttävän nopeasti mitä siltä vaaditaan ja miten se kuuluisi toimia. Älykäs, itsevarma ja avoin koira, jonka paikka todellakin on kotona rakastettuna perheenjäsenenä.

2.8.2017
Brenda pääsi etsimään kotia Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

_____________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Brenda saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Brenda on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Tuuli Katainen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.