Päivitetty 16.02.2022

Enkelikoira: BRIANA (nyk. Vilma)


 

2014

BRIANA

* Arvioitu syntymäaika v. 2011

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

 

8.1.2015
Toinen pääyhteistyökumppaneistamme on Asociatia A Doua Sansa ja sen johtohahmo Carmen Mandescu. Briana on elänyt miltei koko ikänsä tarhalla A Doua Sansan Carmenin pelastettua sen vain muutaman kuukauden ikäisenä kodittomalta mieheltä. Briana on paljon paimenkoiraa muistuttava tyttönen, joka on syntynyt ilman häntää. Briana on ystävällinen ja leikkisä koira, vaikkakin se ensialkuun ujostelee ihmistä. Se asuttaa häkkiään sekä nartun että uroksen kanssa ja tulee näiden molempien kanssa toimeen. Briana on alistuvaa sorttia ja väistää toista koiraa esimerkiksi ruokailutilanteessa.

Aikaisemmin Briana eli toisen alistuvan koiran kanssa samassa häkissä ja tällöin se uskalsi lähestyä ihmistäkin spontaanimmin, mutta dominoivamman koiran kanssa sen arkuus on tullut jälleen selkeämmin esiin. Arkuudestaan huolimatta se ei ole koskaan ollut aggressiivinen. Brianaa voisi ajatella kerrostaloonkin, sillä se ei ole kova haukkumaan. Briana tulee vaatimaan omistajaltaan kärsivällisyyttä, sillä se tarvitsee aikaa kasvattaakseen itseluottamustaan. Se on kuitenkin fiksu koira ja nopea oppimaan, joten siitä saa varmasti hienon koirakumppanin.

Briana on noin 50 – 55 – senttinen ja painaa noin 18 – 20 kiloa.

16.2.2022
Saimme surullisia uutisia, Vilma on jouduttu laskemaan ikiuneen pahentuneiden vaivojen ja kipujen vuoksi. Suurkiitos Vilman perheelle kun mahdollistitte Vilmalle oman kodin ja piditte hänestä niin hyvää huolta. Näin Vilmaa kuvailee kaipaamaan jäänyt perhe: Vilma oli arka mutta älykäs ja ystävällinen kaveri. Täysin kouluttamattomasta koirasta tuli luottamuksen syntymisen myötä varsin kelpo kotikoira. Tykkäsi pimeistä piilopaikoista ja pehmeistä makuusijoista. Innokas metsälenkeillä kävijä ja uudesta lumesta riehaantuva. Enimmäkseen hiljainen varjon lailla seuraava kaveri.

Otamme osaa perheen suureen suruun.

10.2.2015
Briana on tänään varattu omaan kotiin Suomeen.

22.3.2015
Briana on saapunut omaan kotiinsa Suomeen ja tottelee nykyään nimeä Vilma. Onnea Vilma ja perhe.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Briana saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Briana on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkittuja yhteydenottoja odottaa Maarit Auranen.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.