Päivitetty 18.04.2017

Kodin saanut koira: BRIZA


Syntymäaika: 3/2014
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Cosoba)
steriloidaan

5.3.2017
Onevetin klinikan tarhan (Cosoba) työntekijä oli löytänyt Brizan matkallaan töihin. Vikkelä ja suloinen pikkukoira asuu tällä hetkellä yhdessä kahden muun aikuisen ja kahden vastasyntyneen pennun kanssa.

Vaalea narttukoita on noin 3- vuotias, korkeudeltaan 25 cm ja painaa nelisen kiloa. Muistathan, että pieni koira tarvitsee samoja asioita kuin suurikin; huolenpitoa, rajoja, liikuntaa ja ravintoa. Se ei ole kompaktista koostaan huolimatta kanniskeltava maskotti, vaan sen on annettava kulkea omilla jaloillaan, haistella ja tutkia ympäristöään. Myös pienen koiran elekieli on otettava vakavasti ja sille on suotava omaa tilaa sen niin halutessa.

Briza on herttainen tyttö. Sen häntä heiluu lakkaamatta ja se hakee kontaktia ihmiseen. Briza antaa käsitellä itseään tosi nätisti. Se ei ole villi, ennemminkin herkän oloinen, muttei vaikuttanut kuitenkaan aralta.

Briza tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa, eikä hauku paljoa. Pienestä koostaan huolimatta sen polvet vaikuttavat terveiltä, ei luksaatiota.

24.3.2017
Briza-tyttönen on varattu omaan kotiin jossa se pääsee opettelemaan kotikoiran elämää.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon, tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Briza saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Briza on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan sivuillamme adoptoitavan eläimen terveyteenkoiran omistajan oppaaseenadoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa.

Yhteyshenkilö Noora Lindroos

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.