Päivitetty 15.08.2017

Kodin saanut koira: MR. BUDDY


Syntymäaika: 2009
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (M.G: Sanctuary)
kastroitu

 

15.8.2016
Kulkureilla on useampi yhteistyötaho Romaniassa, ja yksi uusimmista yhteistyökumppaneistamme on Mihai Girgorie. Mihailla on tällä hetkellä kaksi tarhaa, uusi rakenteilla oleva tarha on nimeltään M.G. Sanctuary. Tulevaisuudessa M.G. Sanctuaryn toivotaan olevan moderni tarha, jossa on tilat kaikille eri eläimille ja jonne mahtuvat niin koirat, kanat, vuohet kuin lehmätkin. Mihain toiveena on myös saada lapset tutustumaan tarhan eläimiin ja niistä huolehtimiseen. Mihai on juuri valmistunut eläinlääkäriksi, ja tarhalla työskentelee romanialaiseen tapaan koditon mies, joka auttaa huolehtimaan koirista.

Buddy on löytynyt kadulta reilu vuosi sitten ja tällä hetkellä se asustaa Mihain uuden tarhan etuosassa ja hoitaa vahtikoiran virkaa. Buddy ei tosin ole kovin hyvä vahtikoira, sillä se on luonteeltaan mitä lempein, mutta se omaa todella komean kumean haukun ja ilmoittaa kuuluvasti tulevista ihmisistä.  Buddy on erittäin sosiaalinen ihmisille ja painautuu vierastakin ihmistä vasten ja nauttii läheisyydestä. Romanian helteisessä kesässä Buddy on Mihain kertoman mukaan rauhallinen, mutta kunhan Buddy kotiutuu, tulee siitä todennäköisesti esiin energisempikin puoli. Vahtihaukusta johtuen Buddy ei välttämättä sovellu asumaan kerrostaloon. Ihanteellista olisikin, jos Buddylla olisi tulevassa kodissa oma piha, jossa se voi tarkkailla maailman menoa. Asumismuodon sijaan olennaisinta tosin on tulevan omistajan mahdollisuudet ja sitoutuneisuus tarjota Buddylle riittävästi liikuntaa ja aivotyöskentelyä.

Buddyn rotuperimässä on sen ulkonäöstä päätellen selvästi pittbull-tyyppistä rotua ja Buddy tarvitseekin koirakokeneen kodin, jossa on kokemusta vahvemmista roduista. Buddy tulee tarhalla hyvin toimeen toisten koirien kanssa, mutta varmuuden vuoksi emme luovuta sitä toisen uroksen kaveriksi.

Buddy on kooltaan noin 65cm korkea ja painoa sille on kertynyt noin 40-45kg. Löydettäessä Buddy oli erittäin laiha, mutta nyt sille on kertynyt painoa liikaakin, joten tulevan kodin tulee sitoutua oikeanlaiseen ruokintaan ja riittävään liikuntaan, jotta Buddyn paino putoaisi.

31.8.2016
Kulkurien aktiivit tapasivat Buddyn, joka toivottaa vieraat tervetulleeksi tarhalle kumealla haukullaan. Alun haukkumisen jälkeen Buddy tulee häntä vispaten ja pusuttaen ihmisten luokse, joten kovin vakuuttava se ei vahtikoiran virassaan ole. Luonteeltaan Buddy on kiltti, lempeä ja sosiaalinen. Buddystä löytyy myös leikkisyyttä ja tarhalla se muun muassa yrittää jahdata putoilevia lehtiä onnistumatta kuitenkaan saamaan niitä kiinni.  Missä olisi tämän iloisen höseltäjän ikioma koti? Lisätty uusia kuvia Buddylle.

16.7.2017
Buddy asuu edelleen tarhalla ja odottaa oman kodin löytymistä. Romaniaa koettelee nyt kova talvi ja erityisen kovaa se iskee lyhytkarvaisiin koiriin kuten Buddyyn. Olisiko sinulla tarjota ikioma koti tälle komealle herrasmiehelle? Lisätty uusia kuvia Buddylle.

03.02.3017
Ihanalle Buddylle lisätty kaksi videota.

21.3.2017
Komea Buddy on hauska ja reipas oma itsensä, kaverin kanssa leikkimen on yksi lempipuuhista. Talvi taittuu kevääseen päin ja tämä herra edelleen odottelee sitä omaa kotia löytyväksi. Lisätty uusia kuvia Mr Buddylle.

15.8.2017
Komea Buddy sai oman kodin Ruotsista. Onnea Buddylle kodista ja kodille maailman ihanimmasta Buddysta.

———————————————————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mr. Buddyn rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan mahdollisesti tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Buddy saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Buddylla on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.
Yhteyshenkilö on Anne Huhtala.

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa