Päivitetty 04.02.2015

Kodin saanut koira: BRUNO M


10/2014

10/2014

 

 

BRUNO M

* Arvioitu syntymäaika noin 6/2014

* uros

* kastroitu

* Romaniassa

 

 

 

25.6.2014
Hylätyt koirat ovat Romaniassa arkipäivää. Syyt hylkäämiselle ovat usein mitättömiä, ja eläimistä hankkiudutaan eroon kuin roskista. Pentujen jättäminen pahvilaatikoissa teiden varsille, levähdyspaikoille, katujen kulmiin ja rakennustyömaille on tyypillinen tapa päästä eroon ei-toivotuista koiralapsista, jotka ovat syntyneet ihmisen välinpitämättömyyden seurauksena vain siksi, etteivät omistajat ole vaivautuneet steriloimaan koiriaan ja valvomaan niiden tekemisiä. Tämä on myös yksi syy siihen, minkä vuoksi Romaniassa kodittomien koirien kierre jatkuu.

Tähän tuttuun tapaan alkaa myös Brunon tarina. Eräänä päivänä yhteistyökumppanimme Mihaela Soare löysi noin viiden kuukauden ikäisen, todella laihan ja huonossa kunnossa olevan uros pennun. Mihaela otti pennun siipiensä suojaan ja on hoitanut, ruokkinut, lääkinnyt ja sosiaalistanut sitä tällä hetkellä kolmen kuukauden ajan. Nyt Bruno on noin kahdeksan kuukauden ikäinen terve, iloinen ja energinen koiran alku, joka on valmis jättämään menneisyyden taakseen ja etsimään omaa rakastavaa loppuelämän kotiaan.

Keskikokoinen, noin 40cm korkea ja tällä hetkellä noin 12 kiloinen Bruno on luonteeltaan avoin, lempeä ja seurallinen, jonka vuoksi sen tuleva koti voisi mahdollisesti olla myös lapsiperheessä. Bruno on todella sosiaalinen muiden koirien ja kissojen kanssa, ja tuleekin aivan kaikkien kanssa toimeen moitteitta. Bruona antaa jopa kissojen nukkua selkänsä päällä, joten muut eläinystävätkään ei olisi sille omassa kodissa ongelma. Tämä nuori mies tykkää myös matkustaa autolla ja onkin autossa hyvin rauhallinen ja mutkaton matkaseuralainen.

Hauska ja leikkisä Bruno on varsinainen päivien piristäjä ja hupiveikko, jonka touhuille ei voi olla nauramatta. Bruno ei hauku juuri lainkaan, mutta se osallistuu keskusteluun mielellään muin tavoin, erilaisien äänien ja ääntelyiden muodossa.

Mihaelan luona Bruno on päässyt jo harjoittelemaan hihnassa kulkemisen jaloa taitoa ja se käveleekin hihnassa jo hienosti.

11.7.2014
Brunosta on ilmennyt jonkinasteista arkuutta ja epävarmuutta vieraita ihmisiä kohtaan, silloin kun Bruno on sille tutussa ja turvallisessa paikassa, paikassa jonka se kokee kodikseen. Vieraissa paikoissa, kuten eläinlääkärissä Bruno on kuitenkin edelleen oma iloinen ja reipas itsensä.

Brunon tulevan kodin onkin syytä varautua pitkäjänteiseen uusien asioiden ja tilanteiden opetteluun myös omassa kodissa.

11.8.2014
Bruno on varattu.

17.8.2014
Brunon varaus on peruuntunut, siitä riippumattomista syistä.

24.9.2014
Lisätty uusi video!

6.11.2014
Mihaela kuvasi Brunoa hihnalenkillä. Video lisätty.

2.1.2015
Bruno odottelee edelleen kotiaan. Siitä saa varmasti uskollisen kaverin sohvalle sekä reippailuystäväksi lenkkipolulle.

4.2.2015
Bruno on päässyt kotihoitoon Englantiin ja hakee sieltä käsin omaa kotiaan. Toivotaan, että koti löytyy pian. Onnea matkaan, Bruno.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkittuja yhteydenottoja odottaa Maarit Auranen. 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.