Kodin saanut koira: DORI

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

10/2014

10/2014

 

DORI

* n. 1,5- vuotias

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

24.11.2014

Pörröinen Dori on löydetty lentokentän lieppeiltä kun Anda ja Alina olivat viemässä jo omiin koteihinsa varattuja koiria kentälle. He eivät pystyneet ohittamaan laihassa kunnossa olevaa Doria, joten Dori matkasi Andan ja Alinan mukana Suflete Dragin tarhalle.

Dori on nuori ja aktiivinen tyttö, joka tulee loistavasti toimeen sekä narttujen että urosten kanssa. Samassa häkissä Dorin kanssa on siis myös uroksia ja narttuja. Jos joku komentaa Doria, Dori väistää ja lähtee paikalta pois eli kovin pehmeän luonteinen tyttö Dori on.

Ihmisten kanssa Doria aluksi hieman jännittää mutta sylissä Dori oli todella nätisti ja sen jälkeen osasi rentoutua vaikka vieraita ihmisiä pörräsi ympärillä. Kulkureiden aktiivit, jotka Dorin tapasivat, kuvailevat Doria ennemmin nöyräksi kuin jästipääksi. Dori ei myöskään juurikaan hauku tarhalla, joten sen tuleva koti voisi sijaita myös kerrostalossa.

Dori etsii kotia, jossa siihen sitoudutaan koko sen loppuelämän ajaksi ja jossa se saa tarpeeksi liikuntaa ja aktiviteettia. Koirakaveri tulevassa kodissa voisi myös olla mutta Dori pärjää myös ainoana koirana vallan hyvin.

Dori on n. 50cm korkea ja painaa tällä hetkellä n. 12kg.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Dori saapuu Suomeen steriloituna/kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Dori on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen,oppaaseenkotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavaneläimen terveyteen ja kustannuksiin.

05.02.2015

Dori on varattu Ranskaan.

Harkitut yhteydenotot Jennille.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: