Kodin saanut koira: BUCEGI

Syntymäaika: n. 2015
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kokoarvio:

 

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
11.8.2021

Carpen tarha, lähellä romanialaista Mitrenin kylää on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, joka on rahoitettu pääosin lahjoitusvaroin. Carpe on tällä hetkellä noin sadan kodittoman koiran ja kissan tarha, joista pitää huolta tarhalla asuva romanialainen pariskunta. Tarhalla eläimille pyritään järjestämään mahdollisimman hyvät elinolot niiden odottaessa kodin löytymistä tai vaikka kotia ei löytyisikään. Tarhan yhteinen rakennusprojekti alkoi toukokuussa 2016 ja jatkui kolme vuotta päättyen elokuussa 2019. Kulkurien ja Carmenin yhteistyö jatkuu eri muodoissaan muun muassa valistustyön sekä sterilointityön merkeissä. Carmen jatkaa muiden tukijoidensa kanssa tarhan varustamista ja tällä hetkellä on ajankohtaista sähköjen saaminen tarhalle.

Bucegi on symppis yksisilmäinen koiraherra joka on hylätty omistajien toimesta Carpen lähellä sijaitsevan joen varteen keskellä yötä viime kesäkuussa. Se, että Carmen huomasi mustan pienen koiran keskellä yötä pimeässä oli Bucegille melkoinen onnenpotku. Bucegi oli vaeltanut hämmentyneen oloisena autotiellä ja itkenyt eksyneen oloisena. Bucegi oli löydettäessä ollut todella laiha ja sen kaulassa oli ollut ketjun jäljet ja silmä ollut pahan näköinen. Silmä on myöhemmin poistettu terveyssyistä klinikalla.
Bucegi on melkoinen sydäntensulattaja, kun tarhalla vierailleet henkilöt menivät sen häkkiin, hän haki äkkiä oman pehmolelunsa ja käy vuorotellen näyttämässä sitä jokaiselle. Sitten Bucegi vie lelun turvaan ja tulee tervehtimään ihmisiä. Tämä koiraherra vaikuttaa olevan hyvin leikkisä ja iloinen. Hieman taustat ja tarhaolot hänessä näkyy ja vähän kuitenkin ujostuttaa ja nuuhkimisten ja rapsutteluiden jälkeen hänen pitää ottaa etäisyyttä ja tarkkailla tilannetta kauempaa. Carpea pyörittävä eläinsuojelija Carmen on hänelle jo tuttu ja Carmenia Bucegi rakastaa, pyörii jaloissa kokoajan rapsutusten ja silittelyn toivossa. Bucegia ei siis araksi koiraksi voi sanoa mutta on vähän ujo uusien ihmisten kanssa. Kaikin puolin kiltti ja ystävällinen koiraherra. Bucegi jakaa häkin isohkon narttukoiran kanssa ja B on enemmän se joka väistää ja antaa narttukoiralle tilaa. Bucegi soveltuu varmasti monenlaiseen ympäristöön, pienet lapset ja kova hulina voi olla sille liikaa ja häntä ei ensisijaisesti sijoiteta lapsiperheeseen. Tärkeintä on että hän saa perheen jossa sitä ollaan valmiita tukemaan koiralähtöisesti ja positiivisesti vahvistamalla uuden ja ison muutoksen edessä.
Bucegi on nyt arviolta noin 6vuotias ja kokoa sillä on 35-40cm ja painoa noin 10kg.
Päivitykset:
30.11.2021
Ihana yksisilmäinen pusuttelija saapui Suomeen ja hurmasi heti oman perheensä. Onnea Bucegi ja perhe, tästä se matka alkaa <3
14.9.2021
Valloittava Bucegi sai kuulla elämänsä parhaat uutiset, se on varattu omaan kotiin <3
1.9.2021
Aktiivimme vierailivat elokuussa Carpen tarhalla ja tapasivat Bucegin. Lisätty video tästä ihanata kohtaamisesta.
11.8.2021
Symppis yksisilmäinen Bucegi aloitti oman kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.
——————————————————————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Bucegi saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bucegi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Yhteyshenkilö: Anne-Mari Vihtonen

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: