Päivitetty 07.07.2018

Kodin saanut koira: BUTICA (nykyisin Ebba)


Syntymäaika: 2012-2013
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
steriloitu

 

02.02.2016
Suloinen ja lempeä pikkukoira, nimeltään Butica, on löydetty kadulta viettämässä usein aikaa pienen kaupan edessä, jonka mukaan tämä pikku kaunotar sai myös nimensä. Monien yritysten jälkeen Butica saatiin vihdoinkin kiinni ja se vietiin odottamaan omaa tulevaa kotiaan Onevetin koirahoitolaan Cosoban kaupunginosaan.

Butica tulee todella hienosti toimeen muiden koirien kanssa.

Kaunis Butica nauttii, kun se saa touhottaa hoitolan pihassa ympäriinsä, mutta myös ihmisen sylissä Butica vaikuttaisi olevan todella tyytyväinen.

Hoitolassa Butican ei ole kuultu haukkuvan, mutta on tärkeää muistaa, että tämäkin käytös voi muuttua kotiutumisen myötä.

Tällä herttaisella neidillä on arvion mukaan painoa noin 6-7 kg ja säkäkorkeutta noin 20 cm.

15.03.2016
Ihastuttava pieni Butica neiti on varattu omaan kotiin Suomeen! Valtavasti onnea tulevalle perheelle ja herttaiselle Buticalle.

16.08.2016
Suloinen Butica palaa jälleen kotia etsiviin koiriin,  sillä sen varaus peruuntui, siitä itsestä riippumattomista syistä. Buticalla on todettu patellaluksaatio eli polvilumpion sijoiltaanmeno sen molemmissa takajaloissa. Patellaluksaatiosta voit lukea enemmän tästä. Neidin polvet on operoitu ja oikean takajalan polvi ei enää luksoidu. Butican vasemman jalan polvilumpio on hyvin liikkuva ja kolmesta leikkauksesta huolimatta polvi luksoituu edelleen jonkin verran. Näissä kolmessa leikkauksessa on käytetty erilaisia leikkausmenetelmiä. Butica pärjää tällä hetkellä polvella hyvin, se pystyy kävelemään ja juoksemaan, mutta mahdollisesti tulevaisuudessa neiti tarvitsee uuden leikkauksen sen vasemman polven lievään patellaluksaatioon. Ihana Butica on luonteeltaan edelleen oma itsensä, eli todella lempeä ja ihmisrakas kaunotar. Butica etsii sitoutunutta ja rakastavaa kotia, joka hyväksyy sen sellaisenaan kun se on.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Butica saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Butica on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkotiutuvan koiranoppaaseen, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti.

Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

01.09.2016
Ihana Butica on varattu omaan kotiin Suomeen. Onnea Buticalle ja sen tulevalle perheelle <3

26.09.2016
Butica lensi Suomeen omaan kotiinsa 21.09.

07.04.2018
Iloksemme saimme Butican nykyisen Ebban perheeltä kuulumisia neidistä:

Muistan kuin eilisen miten jännittyneenä odottelin lentokentällä konetta saapuvaksi ja hoin itselleni että “rauhoitu nyt, hermostuneisuus tarttuu pian siihen koiraankin”. Olin jo valmiiksi miettinyt kaikki mahdolliset tapahtumaskenaariot läpi päässäni ja miten niistä selviäisin. Esimerkiksi siis, jos Ebba olisi hirvittävän peloissaan tai pissisi lattialle tai pelkäisi kuollakseen autoa tai valjaita tai minua tai ihmisiä yleensä. Seurasin muita koiria ja niiden tulevia omistajia, osa koirista ei olisi millään uskaltautunut ulos lentoboksistaan ja kun ne viimein saatiin ulos ne vain jököttivät kauhuissaan paikallaan. Ymmärrettävää tietysti. Sitten tuli minun vuoroni hakea Ebba. Se asteli ulos boksista ja hotkaisi kananpalat kädestäni ja katsoi minua kuin sanoakseen “jaaha, mitäs sitten tehdään?”, ilman sen suurempaa jännittämistä ! Nostin sen syliin ja vein syrjemmälle odottamaan papereita. Istuin alas ja Ebba heittäytyi selälleen viereeni kerjäämään rapsutuksia. Ei se pelännyt lainkaan. Uteliaasti katseli ympärilleen ja kun hyppäsimme autoon, Ebba kierähti kippuralle ja nukkui koko matkan kotiin.

Ja sellainen se on ollut siitä asti. Veinpä sen eläinlääkäriin, eläinkauppaan, metsään tai kaupungin vilinään, kaiken se on ottanut vastaan yhtä lungilla asenteella sen suurempia stressaamatta. Mieletön ❤️
Neljä polvileikkausta ja yksi varpaanpoisto on takana, karvattomat arpiset kohdat vasemmassa takajalassa jäivät muistoksi mutta vauhtia ne eivät ole hidastaneet. Niin paljon ei Ebbaa voi metsässä juoksuttaa vapaana kuin se itse tahtoisi, sillä siitä seuraa lievää polvisärkyä mutta muuten voimme käydä aivan normaaleilla remmilenkeillä. Fysioterapeutilla käytiin, saatiin jumppa ja hierontaohjeet kotiin ja niiden ja ajoittaisten särkylääkkeiden turvin pärjäillään mainiosti.
Kynsienleikkuut, pesut, hampaiden harjaus ynnä muut toimenpiteet sujuvat helposti kunhan mennään Ebban ehdoilla, eikä pakoteta. Ebba onkin luonteeltaan reipas, iloinen, ajoittain myös ärhäkkä ja omanarvonsa tunteva mutta pohjimmiltaan herkkä. Se pelkää raketteja ja tölkkien ja pilttipurkkien avaamisesta tulevaa ääntä mutta ei jää kuitenkaan vellomaan pelkoonsa vaan hetken kuluttua riepottelee jo lempileluaan kuin mitään ei olisi koskaan tapahtunut. Ebban lempipuuhia ovat takapihan vartiointi, jonka se suorittaa suurella vakavuudella , sekä sylissä tai pehmeällä sohvalla köllöttely. Sekä tietysti syöminen. Ja emännän sukkien kantaminen takapihalle. Ja aamutossujen pureskelu.
Kaikenkaikkiaan Ebba on edelleen aivan ihana, vähään tyytyväinen ja helppo koira mitä se on tähänkin asti ollut. Jokapäivä se saa tempuillaan minut nauramaan ja päivä päivältä tekee elämästäni parempaa ❤️
Kiitokset Kulkureitten organisaatiolle. KIITOS kaikille ihanille ihmisille jotka auttoivat Ebban kotiin !
Terveisin Ebban perhe

Butican yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.