Kodin saanut koira: CALLIE GIRL (nyk. Juno)

Syntymäaika: noin 5/2019
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

15.2.2021
Romanian eläinsuojelullinen tilanne on lohduton ja kodittomia eläimiä on käsittämättömän suuri määrä. Lisää koiria hylätään kaduille jatkuvasti ja lukemattomia pentuja syntyy jo olemassa olevista koirapopulaatioista. Kadulle syntyvistä pennuista suuri osa ei koskaan selviydy aikuisuuteen saakka. Joskus pennut ja aikuiset koirat päätyvät hyväntahtoisen eläinsuojelijan ylläpitämälle koiratarhalle. Yksi tällaisista tarhoista on Happy Dogs Moreni -yhdistyksen ylläpitämä tarha 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Yhdistyksen perustaja ja “luotsaaja” on romanialainen Anda Popescu. Happy Dogs Morenin tarhalla koirilla on romanialaisittain hyvät oltavat, sillä koiramäärä pidetään maltillisena ja niiden hyvinvoinnista pyritään huolehtimaan mahdollisimman hyvin. Koirat pääsevät ajoittain jaloittelemaan leikkialueelle ja kaikissa häkeissä on katto suojana.

Callie Girl on päätynyt tarhalle Morenin työntekijöiden kadulta pyydystämänä. Se on hylätty omistajansa toimesta ensimmäisten juoksujensa aikoihin eli vielä sen ollessa pentu. Suloinen tyttö on joutunut kadulla uroskoirien jatkuvan ahdistelun ja piirityksen kohteeksi ennen pääsyään tarhalle turvaan. Tarhalla Callie Girlistä on kasvanut oikea kaunotar. Tarha ei kuitenkaan ole tälle neidolle lainkaan oikea paikka, vaan aktiivisena ja nuorena koirana se turhautuu siellä suunnattomasti. Tyttö karkaileekin tilaisuuden tullen häkistään pois ja sillä on hankaluuksia hillitä itseään saadessaan ihmisiä vierailemaan häkkiinsä. Se tanssahtelee onnellisena ihmisen ympärillä ja näyttää siltä, että voisi haljeta onnesta. Callie Girliä kuvaillaan energiseksi, herkästi innostuvaksi, huomionkipeäksi ja leikkisäksi. Huomiota ihmisiltä hän hakee haukkumalla. Tyttö antaa ihmisen käsitellä itseään ongelmitta ja tulee toimeen myös muiden koirien kanssa vaikka asustaakin häkkiään yksin.

Callie Girlin tulevan perheen toivotaan omaavan kärsivällisyyttä ohjata ja opastaa elämässä eteenpäin positiivisin menetelmin. Koska Callie Girl rakastaa ihmisiä ja huomiota, on todennäköistä että rauhoittumisen ja yksinolon opetteluun tulee panostaa ajan kanssa. Pelkäksi sohvanvaltaajaksi tästä aktiivisesta koirasta tuskin on, vaan riittävän lajityypillisen tekemisen tarjoaminen on erittäin tärkeää. Callie Girl voisi sopeutua joko ainoaksi koiraksi tai kivan koirakaverin seuraan.

Callie Girl painaa noin 20 kg ja on noin 55 cm korkea.

Päivitykset

15.2.2021
Upea Callie Girl, uudelta nimeltään Juno, saapui Suomeen omaan kotiinsa 13.2. ja ihastutti kaikki pirteydellään <3

26.11.2020
Callie Girl ei kauaa joutunut odottamaan omaa vuoroaan, sillä tänään hänet on varattu omaan loppuelämän kotiinsa <3

13.11.2020
Vauhdikas Callie Girl aloitti oman kotinsa etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Callie Girl saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Callie Girl on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Olga Karttunen

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: