Päivitetty 15.02.2021

Kodin saanut koira: MARABOU (Suklaatytöt) (nyk. Susu)


Syntymäaika: 2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
13.2.2021

Romaniassa on yli kaksi miljoonaa koditonta koiraa eli ongelma on käsittämättömän suuri. Se on tulosta kaupungistumista edistäneistä poliittisista päätöksistä yhdistyneenä muun muassa suuriin yhteiskunnallisiin eroihin ja köyhyyteen sekä tästä kumpuaviin asenteisiin, joiden mukaan lemmikkieläimillä ei ole sellaista arvoa, johon me nykyisessä suomalaisessa yhteiskunnassa olemme tottuneet. Romaniassa on yhä enemmän ihmisiä, jotka haluavat muuttaa asioita ja tekevät paljon työtä muutoksen hyväksi, mutta asenteet muuttuvat hitaasti. Eläinsuojelijat työskentelevät väsymättä auttaakseen kodittomia eläimiä. Heidän joukossaan ovat Adina ja Dragos Vladut, jotka omistavat Onevetin eläinlääkäriaseman. Eläinlääkärin työnsä ohella Adinalla riittää työsarkaa hänen perustamansa yhdistyksen One Rescue Associationin ylläpitämällä Cosoban tarhalla, missä asuu ja etsii omaa kotiaan yli 200 koiraa. Tarhalla järjestetään myös sterilointipäiviä, jolloin ihmiset voivat tuoda lemmikkinsä tarhan klinikalle steriloitavaksi maksutta.

Suklaatytöt, Milka ja Marabou, ovat viettäneet kolme vuotta elämästään asuen samalla, pienellä  kadulla Romaniassa. Niitä on ruokittu, mutta kukaan ei ole halunnut ottaa niitä hoiviinsa, kunnes Adinan paikallisen ystävän Cosminan anoppi vastikään otti koirat asumaan takapihalleen. Hän huolehtii useammista koirista pihallaan ja Suklaatytöt sopivat sopuisina ja helpohkoina koirina joukon jatkoksi ja saivat näin vielä mahdollisuuden parempaan elämään.

Milkaa hiukan nuorempi, noin 4-vuotias Marabou on energistä Milkaa myös hieman rauhallisempi. Myös Marabou nauttii koiraseurasta ja ihmisten läheisyydestä ja viettää mielellään aikaa ihmisen vieressä käpertyen. Marabou on ruoasta ja resursseista joskus tarkka ja saattaa puolustaa niitä murisemalla muilta koirilta.

Marabou on hiukan yli 40 cm korkea ja painaa noin 12 kiloa.

Milka ja Marabou tulevat erinomaisesti toimeen keskenään ja niille etsitäänkin ensisijaisesti yhteistä kotia, jolla olisi ennestään kokemusta useamman koiran omistamisesta samanaikaisesti. Suklaatytöt tulevat erinomaisesti toimeen keskenään, ovat sopuisan ja lempeän oloisia koiria ja olisi ihanaa, jos tytöt saisivat mahdollisuuden yhteiseen elämään, eikä niitä tarvitsisi enää erottaa.

Päivitykset

13.2.2020
Tänään koitti onnen päivä kun Suklaatyttöjen Marabou ja Milka pääsivät molemmat matkaamaan omaan yhteiseen kotiinsa Suomeen. Marabou sai uudeksi nimekseen Susu.

20.11.2020
Oi, syötävän suloiset Suklaatytöt varattiin tänään omaan – yhteiseen – kotiinsa!

24.10.2020
Suklaatytöt, Milka ja Marabou, aloittivat kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa. Löytyisikö tytöille se oma, yhteinen loppuelämän koti?


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Marabou saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Marabou on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Maraboun yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.