Päivitetty 08.03.2023

Enkelikoira: CAMILLE (nyk. Milka)


Syntymäaika: 2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
30.7.2021

Carpen tarha, lähellä romanialaista Mitrenin kylää on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, joka on rahoitettu pääosin lahjoitusvaroin. Carpe on tällä hetkellä noin sadan kodittoman koiran ja kissan tarha, joista pitää huolta tarhalla asuva romanialainen pariskunta. Tarhalla eläimille pyritään järjestämään mahdollisimman hyvät elinolot niiden odottaessa kodin löytymistä tai vaikka kotia ei löytyisikään. Tarhan yhteinen rakennusprojekti alkoi toukokuussa 2016 ja jatkui kolme vuotta päättyen elokuussa 2019. Kulkurien ja Carmenin yhteistyö jatkuu eri muodoissaan  muun muassa valistustyön sekä sterilointityön merkeissä. Carmen jatkaa muiden tukijoidensa kanssa tarhan varustamista ja tällä hetkellä on ajankohtaista sähköjen saaminen tarhalle.

Camille on siirtynyt Carpelle Mitrenin kylässä sijainneelta pieneltä tarhalta, tarhan ylläpitäjänaisen menehdyttyä syksyllä 2020. Naisella oli pihallaan noin 100 koiran tarha, ja nämä koirat jaettiin tuon tapahtuneen jälkeen Carmenin ja muiden eläinsuojelijoiden kesken, jotka apuun pääsivät. Camillen taustasta ennen Miternin tarhalle tuloa ei ole mitään tietoa.

Camille on selkeästi ujompi, kuin hänen häkkikaverinsa. Ihmisvieraiden saavuttua Camille ei ensin oikein uskalla tulla kopista ulos, mutta kerää sitten rohkeutensa ja tulee ihmettelemään vierailijoita. Camille on selvästi vähän ihmeissään myös tarhan hälinästä. Onkin mahdollista, että tarhaympäristö on tälle herkkikselle liikaa. Camille saattaa siten tarhalla olla ujompi, kuin mitä olisi rauhallisemmassa ympäristössä. Ujoudestaan huolimatta Camille on hyvin kiltti ja häntä saa käsitellä ja rapsutella oikein nätisti. Camille on ihmisiä kohtaan ystävällinen ja melko alistuva. Rapsutusten jälkeen Camille rentoutuu selvästi ja käy lopulta makoilemaan ihmisten viereen tyytyväisen oloisena. Camille on tarhalla hyvin huomaamaton, hänen ei kuulla haukkuvan.

Camille etsii kotia rauhallisesta ympäristöstä, häntä ei luovuteta kaupungin keskustaan tai muuten kovin vilkkaalle alueelle. Camillen tulevalta kodilta odotetaan ymmärrystä siitä, että Camillen kotiutuminen ja sopeutuminen uuteen elämään voi viedä aikaa. On tärkeää, että tuleva koti on valmis antamaan Camillelle aikaa ja rauhaa tutustua uusiin asioihin sen omaan tahtiin. Edellytämme kaikilta perheiltä, että koirankoulutuksessa käytetään pelkästään positiivisia koulutusmenetelmiä. Tarhalla Camille hakee muista koirista turvaa, joten hänen tulevassa kodissaan voisi olla ystävällinen koirakaveri tukemassa kotiutumista uusiin kuvioihin.

Camille on kooltaan noin 40 cm ja 10 kg.

Päivitykset

8.3.2023
Milka on suruksemme siirtynyt enkelikoiraksi. Kiitos Milkan omalle ihmiselle, että annoit rakastavan kodin Milkalle <3

“Menetin ihanan Milkani 26.1.23 uusiutuneen IMHA:n vuoksi. Milka oli kuin kevättuulen henkäys – hento, hiljainen, suloinen. Meillä oli yhteistä aikaa vain vuosi ja kolme kuukautta. Minä opin sinä aikana valtavasti. Milka sai paljon rohkeutta ja sai kokea elämän omassa kodissa ja oman ihmisen luona. Olisipa yhteistä aikaa ollut enemmän.”

30.10.2021
Camille on saapunut tänään Suomeen omaan kotiin. Onnellista yhteistä tulevaisuutta Camille ja perhe!


4.10.2021

Herkkä Camille on tänään varattu omaan kotiin.

30.7.2021
Herkkä Camille tulee mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään omaa loppuelämän kotiaan.

****************************************

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Camille saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Camille on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Camillen yhteyshenkilönä toimii Mari Jokinen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.