Päivitetty 12.10.2016

Kodin saanut koira: CARINA (nyk. Didi)


Carina profiili

 

 

 

CARINA

* arvioitu syntymäaika 6/2014

* narttu

* Romaniassa.

 

 

 

 

20.8.2014
Romanian kadulle syntyneiden koiranpentujen määrä on lukematon. Toisinaan pienille pennuille käy suuressa maailmassa kurjasti, mutta toisinaan niiden tielle sattuu pelastava enkeli, joka pitää niistä huolen, tai toimittaa ne paikkaan, jossa tietää pennuista huolehdittavan. Pieniet spanielityyppiset tyttöpennut Carina, Gioia ja Tzuka kohtasivat tällaisen pelastuksen heinä-elokuun vaihteessa, kun eläinsuojelija Luiza Mandrun naapuri löysi ne läheiseltä pellolta mennessään keräämään melooneja. Naapuri tiesi Luizan huolehtivan pennuista, ja toi ne Luizan luokse. Pennut ovat nyt varttuneet ja olisivat valmiita löytämään oman loppuelämänsä rakastavan kodin.

Pennut ovat syntyneet alkukesästä, ja ovat nyt noin 2,5 kk ikäisiä reippaita ja sosiaalisia pentuja. Kaikki kolme pentua ovat erittäin ihmisrakkaita touhuajia. Ne ovat uteliaita, leikkisiä ja hauskoja, ja ne tulevat toimeen kaikkien koirien ja myös kissojen kanssa.

Luizan luona nämä suloiset pennut eivät juuri hauku, joten niitä voisi ajatella myös kerrostaloon asukkaiksi. Välillä toki muutama haukahdus kuuluu leikin lomassa. Luonne-eroja pentujen välillä ei vielä ole näkynyt, vaan ne ovat kaikki herttaisia ja iloisia hännänheiluttajia. Pennuista tummin on nimeltään Tzuka, vaalein Carita, ja valkoisella kapealla otsajuovalla varustettu Gioia.

Pennuista tulee aikuisina pienikokoisia, ja ne tulevat painamaan noin 6-8 kg.

Pennunottajan on hyvä muistaa jo harkintavaiheessa, että pentuun sitoudutaan pitkäksi aikaa, mahdollisesti jopa 12-15 vuodeksi. Pennut ovat aktiivisia, ja ne tulevat vaatimaan rajoja, koulutusta ja ymmärrystä koiran aktivoinnista, sekä siitä miten energian saa purettua luvalliseen tekemiseen.  Motivaatio ja omat resurssit tulee punnita tarkasti, sekä ottaa huomioon se, että kun kyseessä on pentukoira, saattaa luonne muuttua matkalla montakin kertaa aikuistumisen mukana.

Carinaa ei steriloida Romaniassa nuoren ikänsä vuoksi, joten uusi omistaja sitoutuu steriloimaan koiran Suomessa. Yhdistys osallistuu kustannuksiin 25% osuudella, kunhan toimenpide suoritetaan kohtuullisessa ajassa.

Pennut saapvat Suomeen sirutettuna, rokotettuna, loishäädettynä, tautitestattuna ja EU-passin kanssa. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, koiran omistajan oppaaseen ja adoptoinnin kustannuksiin.

23.8.2014
Carina on varattu tänään omaan kotiinsa Suomeen!

13.10.2014
Carina saapui 11.10.14 omaan rakastavaan kotiinsa.

12.10.2016
Saimme aivan ihastuttavia kuulumisia kaksi vuotta sitten kotiutuneelta Didiltä (ent. Carina). Kuulumiset kruunasi Didin perheen tekemä video kuluneista vuosista. Tätä on vaikea katsoa herkistymättä. Onnelliset Didi ja Diva, toivotamme teille ja perheelle ihanaa syksyä!

“Hei!
Tasan kaksi vuotta on kulunut siitä kun saimme pikku Didin perheeseemme. <3 Matkamme tähän päivään asti on ollut oikea menestystarina. Epäilemättä myös tästä eteenpäin. 🙂 Didin kanssa kaikki on mennyt paremmin kuin hyvin. Hän on luonteeltaan oikea energiapakkaus ja  ilopilleri, toisaalta hän on myös hyvin herkkä ja mietteliäs pikkutyttö.

Didi on todella ihmisrakas ja näyttää sen kyllä hyvin selvästi. Naapurit eivät pääse ohi ilman tervehtimistä, kun neiti alkaa jo pitkältä  nähdessään pomppia kahdella jalalla ja huudella ilosta. Sama koskee myös tuttuja koirakamuja.  Vieraista ihmististä kävellään nätisti ohi.

Didin kanssa treenaillaan agilityä. Didi  nauttii siitä aivan suunnattomasti. Putket ovat parasta maanpäällä, koska niissä saa mennä täysiä.  Ollaan käyty muutamissa epävirallisissa agilitykisoissakin. Osassa ollaan pärjätty hyvinkin. Pari vkl sitten saatiin palkinto kyllä enemmän sirkushuvien tarjoamisesta, kuin itse radan puhtaasta suoriuksesta. Neiti oli niin  täynnä intoa, että päätti keksiä itse oman ratansa ja mamma seisoi ja katsoi kun toinen juoksee elämästä nauttien putkesta toiseen. Sillä kertaa taisi mennä yksi este oikein ja se oli ensimmäinen hyppy 😀  Pääasia että toisella oli hauskaa 🙂

Agilityn ja lenkkeilyn lisäksi Didin harrastuksiin kuuluu TV:n ja elokuvien katselu. Lempisarja on hauskat kotivideot. Siinä tapahtuu niin paljon kaikkea, että neiti ei meinaa pysyä turkissaan kun on niin kovasti kommentoimassa kokoajan näkemäänsä. Välillä juostaan telkkariin kiinni pällisetelemään ja välillä kauhuissaan syliin huutelemaan vähän kauempaa 😀 Lambi lampaasta Didi ei tykkää yhtään. Se on niin ärsyttävän söpö, että sille on ihan pakko vähän avautua!

3.4.2015 Didi sai uuden kaverin Divan. Diva tuli meille myös kulkureiden kautta. Näiden kahden yhteiseloa on ollut ilo seurata. He ovat kuin siamilaiset kaksoset. Didi auttoi Divaa todella paljon sopeutumisessa ja pahoista pelkotiloista ylipääsemisessä.  Didi oli ja on edelleen oikea Divan tsemppari 🙂

Myös kolme kissaamme kuuluvat Didin lähimpiin ystäviin.

Olen yritänyt opettaa Didille, että raha ei kasva puussa kun neiti on aina vaatimassa uusia leluja ja herkkuluita 😉 Näinpä Didillä on välillä töitä kampaamokoirana ja välillä hän on tullut mukanani kehitysvammaisten asuntolaan piristämään paikan asukkaita.

Didi on kyllä sellainen hurmuri, ettei kyllä jätä ketään kylmäksi.  Didi on myös parhaansa mukaan tehnyt valistustyötä rescue koirien hyväksi. Monen ennakkoasenteet ovatkin saaneet kyytiä 🙂

Tässä vielä mukaan kuvakooste Didin kuluneesta kahdesta vuodesta <3

Terkuin Didi, Nina ja Tuomo”
 

Yhteyshenkilö: Evi Koskinen.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.