Päivitetty 13.08.2015

Kodin saanut koira: CARMIN


Cami3CARMIN

* noin 2 vuotta

* uros

* kastroitu

* Suomessa

 

 

 

 

23.03.2015
Carmin asuu tällä hetkellä Bukarestissa Onevetin koirahoitolassa ja siitä saamme kiittää paikallista eläintensuojelijaa Carmen Mandescua, joka pelasti tämän pienen pojan.

Hoitolassa kaiken hälinän keskellä Carmin jännittää uusia ihmisiä ja tuleekin vaatimaan aikaa luottaakseen uuteen omistajaansa. Carminin tulevalla kodilla, olisi hyvä olla aikaisempaa kokemusta koirista, koska ihan ensimmäiseksi koiraksi tätä poikaa ei suositella, vaikka pikkuinen onkin. Rauhallisissa kotioloissa Carmin reipastuu varmasti hyvinkin pian. Poika etsii rakastavaa kotia, jossa ymmärretään, että pienikin koira tarvitsee aikaa, huolenpitoa ja liikuntaa.

Onevetin hoitolassa Carmin ei haukkunut,  mutta täytyy kuitenkin muistaa, että tulevassa kodissa käytös voi toki muuttua. Tämä pieni sydäntenmurskaaja tulee toisten koirien kanssa toimeen moitteettomasti. Tuttujen ihmisten seurassa Carmin uskaltaa olla oma leikkisä itsensä ja rakastaa peuhata samankokoisten koirien kanssa.

Pojalla on korkeutta noin 30-35 cm ja painoa noin 6kg.

15.05.2015
Carmin, jota kutsutaan kotihoitopaikassa nimellä Cami, on ollut nykyisessä kotihoitopaikassa noin viikon. Cami saapui Suomeen kotihoitoon 18.4.2015, mutta vaihtoi kotihoitopaikkaa myöhemmin itsestään riippumattomista syistä. Poika oli kotihoitoon saapuessaan hyvin laihassa kunnossa, joten nyt pojalle maistuu ruoka ja vatsakin toimii normaalisti. Cami tulee erittäin hyvin toimeen kotihoitajan omien koirien kanssa, jotka ovat kaikki tyttöjä. Jännittävissä tilanteissa Cami turvautuu joskus perheen muihin koiriin. Poika on jonkin verran arka ja pelkää remmiä ja käsiä, mikä kielii siitä, että Camia on kohdeltu kaltoin eläessään Romaniassa. Tulevalla kodilla olisi siis hyvä olla kokemusta aroista koirista ja tulevan kodin tuleekin ymmärtää antaa tälle pojalle aikaa tutustua rauhassa uuteen ympäristöön ja ympärillä oleviin ihmisiin. Kaiketi ajan kanssa Camista kuoriutuu oikein reipas tapaus, koska poika on kuitenkin perusluonteeltaan utelias, leikkisä ja reipas. Agressiivinen poika ei ole ja lievästä pelosta huolimatta, Cami antaa käsitellä itseään. Tämä sydäntenmurskaaja suhtautuu luottavaisemmin naisiin, kuin miehiin, joita pieni herra tuntuu enemmän pelkäävän. Cami kävelee ulkona remmissä hienosti muiden koirien mukana ja uskaltaa kulkea itse portaat ylös -sekä alaspäin. Pojan tuleva koti voisi sijaita myös kerrostalossa, koska kotihoitaja kertoo, että Cami ei ole käyttänyt ääntään juuri lainkaan. Sisäsiisteyden kanssa pienellä herralla on vielä opittavaa, vaikka tekeekin osan hädistään ulos, Cami merkkailee jonkin verran ollessaan sisällä.

 

23.06.2015

Cami on nyt ollut kotihoidossa noin kuusi viikkoa ja pikku-herra reipastuu koko ajan yhä enemmän. Vieläkään poika ei anna koskea itseään paljoakaan, mutta häntää Cami heiluttaa jo kovasti ja samalla heiluukin koko pikkumies. Cami uskaltaa yhä enemmän olla iloinen oma itsensä ja myös ääntäkin herra on rohkaistunut alkaa käyttämään jonkin verran. Sisällä Cami on ihan hissukseen, mutta lenkeillä vastaan tuleville koirille Cami voi hieman äännähdellä. Merkkailua poika harrastaa vielä jonkin verran, erityisesti silloin, jos vieraillaan uudessa paikassa. Cami-herra nukkuu yönsä kotihoitajassa kiinni ja aamuisin herra kömpii kotihoitajan päälle, jotta pystyy pussailemaan häntä helpommin.

Cami on käynyt viime viikolla eläinlääkärin (ortopedin) vastaanotolla oikean takajalan vuoksi. Käynnin myötä selvisi, että oikea takajalka on murtunut joskus reisiluun kohdalta ja reisiluu on siis ollut kokonaan poikki. Murtuma on parantunut itsestään ja luutunut väärään asentoon, siten että Camin toinen takajalka on lyhyempi kuin toinen ja tästä johtuen pojan kävely voi näyttää omistuiselta. Eläinlääkärin mukaan tämä ei kuitenkaan tuota Camille tällä hetkellä minkäänlaisia kipuja, eikä jalka ei vaadi toimenpiteitä. Cami-herra voi siis elää aivan normaalia kotikoiran elämää.

26.07.2015

Kuululisia kotihoidosta:

Cami herra on reipastunut kovasti viime viikkoina. On antanut jo useamman ihmisen silittää itseään ja on edelleenkin perusluonteeltaan iloinen ja utelias hännänheiluttaja. Cami tulee myös silloin tällöin luokse käskystä. Ihan aina ei vaan rohkeus meinaa riittää, mutta tämän eteen tehdään jatkuvasti töitä, että herra oppisi taas luottamaan ihmisiin. Paljon ollaan jo edetty asiassa. Camilla on ollut käytössään urosten “pissapöksyt” merkkailun estämiseksi ja tämä onkin toiminut aika hyvin. Carmin on tehnyt mökkireissuja muun perheen kanssa kesä- ja heinäkuun aikana. Pidemmillä matkolla herra voi pahoin autossa, mutta olen huomannut että koko ajan päästään pidempiä matkoja ilman oksentamista. Herra kaipailee edelleen pääsyä omaan kotiin, jossa saisi olla huomion keskipisteenä ja opetella kotikoiran elämää. Oman ihmisen löydyttyä Camista tulisi tälle ihmiselle varmasti uskollinen ja kiitollinen koira loppuiäkseen. Tulevalla kodilla tulisi olla kokemusta aroista koirista.

Cami on kotihoidossa Hyvinkäällä, johon herraa voi mennä sovitusti tapaamaan.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Carmin saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Carmin on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkotiutuvan koiran oppaaseen, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

13.08.2015

CARMIN löysi vihdoin oman kotinsa ja matkustaa sinne tänään. Onnea matkaan Cami <3 <3

Harkitut yhteydenotot Jenni Huuskoselle.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.