Päivitetty 13.08.2016

Kodin saanut koira: CARU (nyk. Darla)


Syntymäaika: 1/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Rosiori)
steriloidaan

 

26.3.2016
Rosiori de Veden kunnallinen tarha on puitteiltaan äärimmäisen surullinen. Tarhalla asuu miltei kolmesataa koiraa ja rankkurit tuovat niitä joka päivä lisää. Paikallinen eläinsuojelija Cornelia Stan tekee tarhalla epäinhimillisen raskasta työtä koettaessaan kohtentaa koirien oloja. Kanssaihmisten vastustuksesta huolimatta Cornelia on niissä saanutkin aikaan muutoksia. Koirien elinolosuhteet huomioiden onkin käsittämätöntä, että useat tarhan koirat ovat säilyttäneen elämänilonsa ja positiivisuutensa.

Caru on yksi koirista, jonka positiivisuutta ei tarha ole kyennyt nujertamaan. Sen luottavainen suhtautuminen ihmiseen saakin miettimään. onko sillä joskus ollut koti. Romaniassa on kovin, kovin tavallista hylätä lemmikki oman onnensa nojaan pienimmästäkin mahdollisesta syystä. Caru rakastaa ihmisiä. Saadessaan sellaisia vieraaksi, se juoksee onnesta pakahtuneena ja häntä vimmatusti heiluen ihmiseltä ihmiselle. Carun maaliskuun puolessavälissä tavanneet Kulkurien akiivit kertovan sen olevan aktiivinen, iloinen, sosiaalinen, avoin ja luottavainen. Alun innostuksen jälkeen se kykenee kuitenkin rauhoittumaan, ja silloin se keskittyykin lähinnä halailemaan ihmisiä lämpimästä. Tarhalla Carun kaverina on uroksia ja ainakin niiden kanssa se tulee toimeen hyvin.

Caru on kooltaan noin 65 senttiä ja 30 kiloa.

4.7.2016
Syntyä maailmaan, jossa ei ole toivottu ja jossa elämän sisältö muodostuu siitä, että tekee itsensä mahdollisimman vaikeasti huomattavaksi. Maailmaan, jossa kukaan ei välitä, oletko olemassa vai et. Ja syntyä maailmaan, jossa eräänä päivänä joku katsoo kuvaasi ja näkee parhaan ystävänsä, kumppaninsa. Joka arvostaa sinun häntäsi heilutusta ja joka vastaanottaa sen rakkauden, jonka antamista olet odottanut koko ikäsi. Ja niin Caru löysi ihmisensä ja ihminen löysi koiransa. Maailmassa jokin loksahti kohdalleen.

13.8.2016
Viime yönä kaksi kohtasi toisensa, alkoi yhteinen matka. Onnea Darla ja perhe, kaikkea hyvää matkallenne.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Caru saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Caru on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Carun yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.