Päivitetty 13.08.2016

Kodin saanut koira: SANTA´S LITTLE HELPER


Syntymäaika: 1/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
steriloitu

 

05.12.2015
Kulkurien aktiivit vierailevat säännöllisesti Romaniassa paikallisten yhteistyökumppaneiden luona. Yksi matkojen tarkoituksista on kartoittaa uusia sopivia koiria yhdistyksen adoptio-ohjelmaan. Marraskuussa Romanian matka kohdistui mm. eläinlääkäriasema Clinica Veterinara OneVetiin jonka kanssa yhdistys tekee tiivistä yhteistyötä päivittäin. Klinikan kautta kulkevat mm. kaikki Suomeen saapuvat koirat. Tämän lisäksi Onevet tarjoaa turvapaikan monelle kadulta pelastetulle. Klinikan koirasuojalla odottaa omaa kotiaan ympärivuotisesti noin 200 koiraa. Yksi  pelastetuista  on pikkuinen Santa´s Little Helperiksi, tuttavallisemmin Santaksi nimetty koira. Hurmattuaan Kulkurien aktiivit mukavalla luonteellaan ja suloisella ulkonäöllään Santa valikoitui yhdeksi niistä onnekkaista koirista, joiden on aika aloittaa kodinetsintä Suomesta.

Santa´s Little Helper on päätynyt koirasuojalle OneVetin toisen omistaja-eläinlääkärin, Adina Vladutin löydettyä sen kadulta. Tytön aiemmista elämänvaiheista ei ole tietoa. Luonteeltaan Santa on ystävällinen ja touhukas koiralapsi. Se tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa ja on luottavainen ihmisiä kohtaan. Häkkiolosuhteissa Santa haukkuu paljon, mutta tämä siksi, että se on kovin innokas ja haluaisi vain leikkiä muiden koirien kanssa. Nuorena aktiivisena koirana Santa kaipaisi kovasti omaan kotiin, jossa olisi tarjolla virikkeitä ja liikuntaa.

Santa´s Little Helper on kooltaan hyvin pieni. Sen säkäkorkeus on noin 25-30cm ja painoa sillä on noin 4kg. Santa on marraskuussa 2015 testattu ehrlichiapositiiviseksi. Näin ollen se tullaan luovuttamaan omaan kotiin erityissopimuksella. Lisätietoa ehrlichiasta saat Santan varaajalta.

24.1.2016
Kulkurien aktiivit tapasivat Santan jälleen tammikuussa 2016. Pikku-neiti on edelleen ehrlichiapositiivinen. Se on saanut tautiin hoitoa, mutta ehrlichia voi näkyä positiivisena verenkuvassa pitkäänkin, vaikka koira olisi terve. Santa asuu hoitolassa yhdessä 8 muun koiran kanssa ja tulee tässä laumassa hyvin toimeen. Luonteeltaan se on pieni ja pippurinen. Tarvittaessa Santa komentaa muita. Ihmisiä kohtaan neiti on hyvin ystävällinen. Tulevan kodin tulee kuitenkin muistaa, että suloisesta ulkonäöstään huolimatta Santa tarvitsee rakkauden lisäksi myös rajoja kasvaakseen kunnon koirakansalaiseksi.

17.2.2016
Kylläpä aika rientää. Pikkuinen Santa on saavuttanut arviolta jo vuoden iän. Näin ollen se jatkaa kodinetsintää aikuisten koirien parista.

1.4.2016
Tapasimme Santan vieraillessamme OneVetissa maaliskuussa 2016. On suunnitelmissa, että Santa testattaisiin uudella, paremmalla testillä jotta nähtäisiin mikä tilanne ehrlichian osalta tällä hetkellä on. Vierailumme aikana Santa viiletti vapaana pitkin koirasuojan pihaa ja kävi välillä haukkumassa pihapiirissä vapaana kuljeskelevalle lammaslaumalle. Ihmiselle se ei millään olisi halunnut antaa kiinni ja tulla kuvattavavaksi.

Lisätty kuvia Santalle.

10.5.2016
Kulkurien aktiivit tapasivat Santan jälleen viime viikolla. Romanian matkalaiset kuvaavat Santaa “vähän hupsuksi kaveriksi, joka kuvittelee olevansa iso ja topakka”. Pienestä koostaan huolimatta pikku-neiti pyörii rohkeasti jaloissa ja viilettää mukana isossa koiralaumassa. Santa on kiltti ja tykkää ihmisistä. Rapsutuksia saadessaan neiti hammastelee vielä pentumaiseen tapaan. Tarhaoloissa se vaikuttaa helpolta koiralta, joka todennäköisesti sopeutuu hyvin  kotikoiran elämään.

Lisätty kuvia.

4.6.2016
Lisätty kuvia.

12.7.2016
Iloisia uutisia! Santa on varattu omaan kotiinsa Suomeen.

13.8.2016
Ihana Santa saapui viime yönä omaan kotiin.

———————————————————————————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Santa´s Little Helper saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Santa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Taija Mäkiselle.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.