Kodin saanut koira: MR LINK

Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: uros
kastroidaan
Sijainti: Romaniassa ( Mihaela Soare)
Kokoarvio:

 

19.3.2016
Târgovișten kaupungissa, Romaniassa, asuu yksi Kulkurien luotettavista yhteistyökumppaneista ja ystävistä, Mihaela Soare, äitinsä kanssa. Mihaela auttaa niin hylättyjä koiria kuin kissoja ja heidän talossaan asuu aina eläimiä jotka hän tai äitinsä on pelastanut kaduilta, metsästä, pelloilta tai huonoista oloista. Mihaela antaa näille onnekkaille mahdollisuuden toipua mahdollisista koettelemuksista, tottua kodinomaiseen ympäristöön ja uudelleen rakentaa luottamuksensa ihmiseen, joka joissakin tapauksissa näiden eläinten kohdalla on kärsinyt.

Mihaela oli ystävänsä kanssa autolla liikenteessä kun he huomasivat eräällä pellolla yksinäisen pienen koiran. He pysähtyivät ruokkimaan kyseistä koiraa jolloin huomasivat tämän kaulan ympärillä olevan ketjun. Ketju oli porautunut kiinni koiran kaulaan ja näky ei ollut kaunis eikä koiralla ollut hyvä olla. Ilmiselvästi koira oli elänyt jonkun pihakoirana joskus mutta syystä tai toisesta koira oli hylätty, sillä ei todennäköisesti ollut virkaa vahtikoirana tai muuta vastaavaa. Mihaela antoi koiralle sopivasti nimen Mr Link ja otti tämän mukaansa turvaan. Nyt Linkin kaula on parantunut, ketju on muisto vaan ja poika on valmis uuteen elämään ja tuleekin Kulkurien adoptio-ohjelman kautta etsimään sitä uutta kotia täältä Suomesta.

Mr Link on arviolta noin 3-vuotias, pienikokoinen uros. Korkeutta Linkillä on suunnilleen 35cm ja painoa 10kg. Linkki kastroidaan Romaniassa.

Tämä sympaattinen ja hauska herra tulee hyvin toimeen narttujen kanssa mutta haluaa olla ainoa nelijalkainen uros taloudessa. Kissatalouteen Linkkiä ei luovuteta sillä herran mielestä niitä on erittäin kiva jahdata. Ihmisille Mr Link on erittäin ystävällinen ja antaakin todella nätisti käsitellä itseään. Herra muistuttaa isoa koiraa pienessä paketissa ja on kovin mahdollista, että Linkin suonissa virtaa myös jonkun kookkaamman koiran veri.

Muodoiltaan Linkki on hieman makkaranmallinen, pitkäselkäinen kaveri lyhkäisimmillä, ns. rokokoo jaloilla, jotka ovat melko tyypilliset tämän ruumiinmuodon omaavalle koiralle. Tulevan kodin tulee huolehtia Mr Likin oikeanlaisesta ruokinnasta ja riittävästä liikunnasta, ettei etujalkoja rasittavaa ylipainoa pääsisi kertymään missään vaiheessa.

12.6.2016
Suloinen, pieni herrasmies nimeltään Mr Link odottaa yhä Mihaelan luona sitä, että oma koti löytyisi. Tällä hetkellä Linkki joutuu jakamaan Mihaelan kodin, sekä Mihaelan ja tämän äidin monen muun koiran ja kissan kanssa eikä tilanne ole ideaalinen.

Mr Link viihtyisi parhaiten kodissa jossa ei tarvitse jakaa huomiota muiden koirien kanssa. Linkki luovutetaan harkinnan muknaan kotiin jossa asuu toinen koira. Kissakotiin emme Linkkiä luovuta, sillä niitä herra jahtaa. Linkki rakastaa ihmisiä, on kovin sosiaalinen ja tykkää olla siellä missä ihmisetkin on. Tästä siis kaveri moneenlaiseen toimintaan, niin sohvalla köllöttelyyn kuin myös lenkkikaveriksi ja puutarhatyöhön.

Lisätty kuvia.

12.8.2016
Mr Linkin uusi koti löytyy Englannista. Onnea uuteen elämään Linkki 🙂

————————————————————————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Nuori koira tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua. Mr Link saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Linkki on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Mr Linkin yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: