Päivitetty 13.08.2016

Kodin saanut koira: ELMERI (E-Team)


Syntymäaika: 2/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
ei kastroitu

 

13.6.2016
Kevät on raskasta aikaa eläinsuojelijoille. Kodittomia, puolustuskyvyttömiä pieniä pentuja löytyy tienvarsilta ja pelloilta lähes päivittäin. Paikalliset eläinsuojelijat tekevät kaikkensa auttaakseen pentuja resurssiensa puitteissa ja osa niistä pääseekin turvaan heidän ylläpitämilleen tarhoille. E-Team on löydetty yhdessä emonsa Marianan kanssa Kulkurien yhteistyöklinikalla auttavan Ioana Bodean toimesta maaliskuun alussa. Löydettäessä pennut olivat korkeintaan parin viikon ikäisiä ja niiden mahdollisuudet selvitä olivat olemattomat. Kulkurien ja Onevet klinikan tuella Ioana rakensi yhdessä miehensä kanssa klinikan tarhalle turvallisen tilan pentuetta varten. Ponnistuksista huolimatta kaksi kahdeksasta pennusta ehti menehtyä ennen kuin ne saatiin siirrettyä turvaan.

Nyt E-Teamin jäljelle jääneet kuusi pentua ovat saaneet kaikki tarvittavat rokotukset ja ne ovat valmiita adoptio-ohjelmaamme. Elli, Eppu, Eemil, Eevert, Elmeri ja Elma ovat tavallisia, sosiaalisia ja iloisia nuorukaisia. Ne tutkivat maailmaa suurella innolla ja painivat ja leikkivät keskenään minkä ehtivät. Ihmisistä pennut tykkäävät kovasti ja ne ovat muuten tasapainoisia ja kilttejä.

Elmeriä sylissä oleminen jännitti alkuun hieman, mutta nopeasti se pääsi ujoutensa yli ja alkoi ihmetellä ympäristöään. Elmeri on sisarustensa tavoin hyvin kiltti ja ystävällinen

Pennuista kasvaa noin 50-55 cm korkeita keskikokoisia koiria.

21.6.2016
E-teamin pennut ovat kasvaneet kuukaudessa hurjasti. Niistä on kuoriutunut rohkeita ja iloisia pentuja, jotka menevät suunniltaan onnesta saadessaan ihmisvieraita luokseen. Olisi hienoa jos ne pääsisivät pian pois tarhalta omiin koteihinsa touhuilemaan ja ilahduttamaan omia perheitään. Lisätty pennuille tuore video.

27.6.2016
Lisätty video eiliseltä Epusta, Elmeristä ja Elmasta. Pennut on jaettu kahteen häkkiin sillä alkuperäinen häkki kävi liian pieneksi kuudelle touhukkaalle nuorukaiselle. Romaniassa sää on ollut jo useiden päivien ajan todella kuuma ja vaikka näillä pennuilla on onneksi viileämpi katollinen häkki, ovat olot silti todella ikävät. Olisikin hienoa jos ne pääsisivät pian omiin koteihinsa pois Romanian paahtavasta kesästä.
Elmeri on melkoinen viipottaja. Se tuntuu koko ajan touhuilevan jotakin ja on hyvin innokkaasti tutustumassa niin ihmisvieraisiin kuin kameraan ja kaikkeen muuhunkin uuteen ja ihmeelliseen. Se on sisarustensa tavoin hyvin kiltti ja sen häntä heiluukin aivan lakkaamatta.
Elmeri on porukan keskimallia, eli kasvaa aikuisena noin 50 cm korkeaksi.

9.7.2016
Valloitava Elmeri on tänään saanut ilouutisia, sillä se on varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.

13.8.2016
Elmeri on eilen matkannut omaan kotiinsa. Onnea koko perheelle!

____________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.

Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Elmeri tulee Suomeen kastroimattomana, tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Elmeri saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Elmeri on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.