Päivitetty 13.02.2019

Kodin saanut koira: ELLI (E-Team)


Syntymäaika: 2/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
steriloitu


Perustiedot ja tausta
3.11.2018

Kevät on raskasta aikaa eläinsuojelijoille. Kodittomia, puolustuskyvyttömiä pieniä pentuja löytyy tienvarsilta ja pelloilta lähes päivittäin. Paikalliset eläinsuojelijat tekevät kaikkensa auttaakseen pentuja resurssiensa puitteissa ja osa niistä pääseekin turvaan heidän ylläpitämilleen tarhoille. E-Team on löydetty yhdessä emonsa Marianan kanssa Kulkurien yhteistyöklinikalla auttavan Ioana Bodean toimesta maaliskuun alussa. Löydettäessä pennut olivat korkeintaan parin viikon ikäisiä ja niiden mahdollisuudet selvitä olivat olemattomat. Kulkurien ja Onevet klinikan tuella Ioana rakensi yhdessä miehensä kanssa klinikan tarhalle turvallisen tilan pentuetta varten. Ponnistuksista huolimatta kaksi kahdeksasta pennusta ehti menehtyä ennen kuin ne saatiin siirrettyä turvaan.

Upea Elli etsii sitä ikiomaa kotiaan. Elli on äärettömän sympaattinen ja kiltti tyttö, jolla olisi paljon annettavaa omalle ihmiselleen. Alkuun uudet ihmiset hieman jännittivät sitä, mutta hyvin pian Elli rentoutuu ja käy rohkeasti tervehtimässä vieraat. Tuttuja ihmisiä Elli rakastaa ja niiden kainalossa se voisi olla rapsuteltavana vaikka koko päivän. Ellistä huolehtiva eläinsuojelija kertoikin, että Elli on äärimmäisen kultainen ja lempeä tyttö. Elli on siskonsa Elman tavoin huomattavasti veljiään rauhallisempi. Se ei ole tylsästä häkkielämästä huolimatta turhautunut eikä esimerkiksi hauku tai hermostu pihan tapahtumista. Elli vaikuttaakin ujoudestaan huolimatta hyvin tasapainoiselta ja viisaalta tytöltä, josta saa varmasti kärsivällisyydellä mitä upeimman perheenjäsenen.

Elli on noin 60-65 cm korkea.

13.2.2019
Kaunis Elli on matkannut oman perheensä luokse. Onnea koko perheelle!

27.12.2018
Elli on nähnyt tarhalla jo useamman kesän ja talven. Se on kasvanut pienestä ujosta tytöstä upeaksi, lempeäksi ja ystävälliseksi aikuiseksi. Se on kärsivällisesti odottanut sitä omaa vuoroaan päästä lennolle ja omaan kotiin. Nyt sen vuoro on tullut. Ellin koti on huomannut sen kaikkien muiden joukosta ja niinpä Elli on varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.

3.11.2018
Syyskuussa Romaniassa vierailleet aktiivit tapasivat myös jo hurjan pitkään odottaneet E-Teamin sisarukset. Eemilistä, Ellistä ja Elmasta on kaikista iän myötä kasvanut yhä tasapainoisempia ja reippaampia nuorukaisia. Aktiiviemme vierailun aikana sisarukset pääsivät tarhan pihalle leikkimään ja sisaruksista näki, että juokseminen ja liikkuminen on selvästi rakas asia kaikille kolmelle. Kolmikko tulee hienosti toimeen keskenään ja hakee toisistaan tukea jännittävissä tilanteissa. Eemil, Elli ja Elma tottelevat kaikki kiltisti koirista huolehtivaa Ioanaa ja niistä olisikin varmasti harrastuskavereiksi kotona. Olisi hienoa jos kolmikko pääsisi vihdoin ikiomiin koteihinsa vuosien odotuksen jälkeen.

9.8.2018
Myös kaunis Elli odottaa edelleen Onevetissä. Päästessään pihalle juoksemaan se on kovin onnessaan ja siitä näkee, että aktiivisempi elämä ja säännölliset lenkit olisivat kovasti tarpeen. Tästä huolimatta Elli on edelleen tarhalla äärettömän tasapainoinen, eikä se hauku vaikka muut koirat ympärillä haukkuisivatkin. Vieraisiin Elli suhtautuu edelleen ystävällisesti ja hetken juoksenneltuaan se tuleekin seisoskelemaan ihmisten lähelle rapsutusten toivossa. Elli on ystävällinen ja lempeä nuori tyttö joka kaipaisi jo kovasti omaan kotiin.

19.6.2018
Elli se vain odottaa ja on jo vaikea ymmärtää miksi. Jälleen toukokuussa se esitteli Onevetissä vierailleille aktiiveille upeaa persoonaansa. Se on rauhallinen ja tasapainoinen, mutta innostuu silti nuoren koiran tavoin heti kun pääsee pihalle juoksemaan. Vieraisiin Elli suhtautuu lempeästi ja se on heti rapsutuksia saadessaan nuolemassa kiitollisena vieraan sormia. Kun ihminen touhuilee häkissä muuta Elli seuraa hiljaisen uteliaana perässä. Se ei pyöri tiellä, mutta haluaa selvästi osallistua ihmisen touhuihin. Elli ansaitsisi jo kovasti sen oman kodin, jossa se saisi nauttia rapsutuksista ja puuhailla oman ihmisen mukana kodin askareissa.

10.4.2018
Kultainen ja lempeä Elli. Se on elänyt koko nuoren elämänsä pienessä häkissä katsellen päivästä toiseen verkkoaidan läpi näkyvää pihaa. Välillä se pääsee hetkeksi juoksemaan tuolle pihalle, tai saa luokseen ihmisvieraita. Nämä ovat sen päivän kohokohtia. Niin tärkeitä ovat nämä hetket, että vaikka Elli syntyi sisarustensa tavoin karuihin oloihin ja peri emältään luontaisen arkuuden uusia asioita kohtaan, se on ihan itse opetellut eroon arkuudestaan. Vaillinaisista ihmiskontakteista ja kokemuksista johtuen Elli on toki edelleen ujo, mutta se selvästi haluaisi uskaltaa nauttia elämästä. Ihmisten huomio ja lempeys ovat sille vielä vieraita asioita, mutta silti se käy rohkeasti haistelemassa häkkiinsä tulleet vieraat. Virikkeettömästä elämästään huolimatta Elli on edelleen äärimmäisen tasapainoinen ja ystävällinen tyttö. Se ansaitsisi jo kovasti päästä oman perheensä luo, pois tähystämästä maailmaa häkkinsä verkon takaa.

20.12.2017
Elli on itse tasapainoisuus. Huolimatta siitä, että se on elänyt koko nuoren elämänsä pienessä häkissä, se suhtautuu elämään ja uusiin asioihin suurella viisaudella ja rauhalla. Elli vastaanottaa vieraat kohteliaan rauhallisesti. Se käy haistelemassa kaikki tulijat ja asettuu sitten ihmisen vierelle odottamaan, josko tämä ehtisi hetken Elliä rapsutella. Rapsutuksista ja huomiosta Elli selvästi nauttii ja se antaakin todella nätisti vieraiden tutkia itseään. Kun huomio loppuu Elli jää nätisti odottamaan jälleen omaa vuoroaan. Se on äärettömän kultainen ja lempeä tyttö, joka osallistuu mielellään kaikkeen mitä ihmiset puuhailevat olematta kuitenkaan tiellä. Siitä huokuu sellainen iätön viisaus, jota on vaikea ohittaa.

30.7.2017
Heinäkuussa aktiivimme tapasivat myös E-Teamin kolme jäljellä olevaa pentua. Kolmikko pääsi tapaamaan aktiivimme Onevetin suurella sisäpihalla, jossa ne saavat toisinaan juosta ja leikkiä. Elli on vain kaunistunut entisestään, mikäli se enää on mahdollista. Elli rakastaa juosta ja leikkiä ja siitä saisikin varmasti itselleen hyvän harrastuskaverin. Vieraat ihmiset jännittävän Elliä alkuun, mutta jo hetken tilannetta ihmeteltyään se tulee ystävällisesti tervehtimään myös tuntemattomia ihmisiä. Ujoudestaan huolimatta Elli on kohtelias ja kiltti. Rapsutuksia saadessaan se painautuu onnellisena ihmisen jalkoja vasten ja sulkee varovasti silmänsä. Olisi hienoa jos ihmisrakas Ellikin pääsisi vihdoin ikiomaan kotiinsa, jossa se saisi enemmän niin kovasti kaipaamaansa huomiota.

29.3.2017
E-Teamin pentueesta Romaniassa omia kotejaan odottaa vielä kolme pentua. Elli on niistä yksi. Siitä on kasvanut todella näyttävä nuori tyttö. Ikä on myös tuonut mukanaan itsevarmuutta, eikä Elli ole enää lainkaan niin arka kuin aiemmin. Vieraat ihmiset jännittävät sitä edelleen, mutta pakenemisen sijaan se jää varovaisen uteliaana seurailemaan mitä vieraat aikovat. Jo hetken katselun jälkeen Elli rohkaistuu siinä määrin, että tulee itse tervehtimään vieraita. Namien ja rapsutuksien avulla Elli reipastuukin yllättävän nopeasti ja sen huolestunut olemus vaihtuu rauhalliseen hännänheilutukseen. Elli on hyvin lempeän ja kiltin oloinen, eikä se tarhalla juurikaan hauku. Tulevalla kodilla on kuitenkin hyvä olla kokemusta epävarmoista koirista, sillä suuri maailma tulee varmasti jännittämään Elliä alkuun.

11.10.2016
Aktiivimme tapasivat E-Teamin neljä jäljellä olevaa pentua jälleen syyskuussa. Elli otti vieraat tapansa mukaan hieman ujostellen vastaan. Se on hyvin utelias kaikkea uutta kohtaan ja haluaisi selvästi kovasti rohkaistua, mutta vielä jännitys vie voiton. Tuttuja ihmisiä kohtaan se on hyvin lempeä ja huomionkipeä ja tuttujen seurassa se on leikkisä ja iloinen. Elli antaa vieraiden nätisti koskea itseään ja hetken rapsuttelujen jälkeen se jopa uskaltaa hieman rentoutua. Elli tulee omassa kodissaan tarvitsemaan paljon aikaa ja ymmärrystä. Reipas koirakaveri olisi varmasti Ellin mieleen.

Lisätty Ellille tuore video.

28.8.2016
Aktiivimme tapasivat Ellin jälleen elokuussa. Yllättäen jännittävä tilanne ja uudet ihmiset eivät olleetkaan Ellin mielestä niin kammottavia, vaan hetken pohdittuaan se tuli tervehtimään vieraita.  Elli on ystävällinen ja lempeä tyttö, joka hakee selvästi tukea ihmisistä. Se oli koko vierailun ajan rauhallinen, vaikka huomion keskipisteenä oleminen selvästi vielä ujostutti.

13.6.2016
Nyt E-Teamin jäljelle jääneet kuusi pentua ovat saaneet kaikki tarvittavat rokotukset ja ne ovat valmiita adoptio-ohjelmaamme. Elli, Eppu, Eemil, Eevert, Elmeri ja Elma ovat tavallisia, sosiaalisia ja iloisia nuorukaisia. Ne tutkivat maailmaa suurella innolla ja painivat ja leikkivät keskenään minkä ehtivät. Ihmisistä pennut tykkäävät kovasti ja ne ovat muuten tasapainoisia ja kilttejä.

Elli on toinen pentueen tytöistä. Se on porukan rauhallisin ja tuleekin rohkeasti heti tutustumaan vieraisiin. Sylissä olo jännitti Elliä selvästi vähemmän kuin muita sisaruksia.

____________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Elli saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Elli on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

15

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.