Päivitetty 06.07.2019

Kodin saanut koira: ELI


Syntymäaika: 1/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

Perustiedot ja tausta

12.2. 2019

Vuonna 2013 romanialaisen Mitrenin kylän laitamille alkoi rakentua romanialaisen eläinsuojelijan Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteistyönä Carpen tarha. Sen tarkoituksena on auttaa alueensa kodittomia koiria steriloimalla niitä ja tarjoamalla jo olemassaoleville suojapaikan tarhallaan ja mahdollisuuksien mukaan mahdollisuuden adoptioon Kulkurien adoptio-ohjelmassa. Carpen tarhalle pelastettiin loppusyksyllä 2018 myös hurmaavan valloittava Eli-tyttönen.

Eli hylättiin – todennäköisesti sen omistajan toimesta –  Glinan tarhan lähellä olevalle peltotielle loppusyksystä 2018. Se jäi sinne pyörimään ja oli ilmeisesti hylkäämisestä niin hämmentynyt ja epävarma, että jännitti ihmisiä paljon, eikä päästänyt ketään lähelleen. Tarhalla käyvät ihmiset antoivat sille ruokaa, ja se alkoi päästää siellä usein käyviä ihmisiä lähelle. Tammikuussa paikalliset metsästäjät ilmoittivat ampuvansa kaikki alueen irtokoirat, ja näitä lähellä parveilevia koiria alettiin pyydystää turvaan. Naapuritarhan työntekijä otti Elin kotiinsa ja rakastui siihen heti. Eli oli kuulemma sisäsiisti, käveli täydellisesti hihnassa ja rakasti ihmisen huomiota. Hän olisi halunnut pitää Elin, mutta hänen oma koiransa stressasi tulokasta paljon ja yhteiselo muodostui tosi hankalaksi. Viikon kotikäynnin jälkeen tämä tyttö toi itku silmässä Elin Carpeen ja lupasimme etsiä sille hyvän kodin.

Ja pakko myöntää, että Eli on huikean ihana koira, ja siihen on helppo ihastua. Se on rönsyilevän iloinen persoona, joka loikkii syliin ja rakastaa huomiota. Eli jakaa häkin vähän vanhemman uroksen kanssa, ja ne tulevat hyvin toimeen keskenään. Glinan liepeillä se eli vapaana useamman muun koiran kanssa ja oli siellä enemmän alistuva kun dominoiva. Toki nämä muut koirat siellä olivat vanhempia ja olleet alueella pidempään, mutta Eli vaikutti sielläkin sopuisalta koirien kanssa. Eli on tottunut kulkemaan hihnassa ja sen kanssa on tosi kiva ja helppo lenkkeillä. Se on ihan varmasti ollut kotikoira joskus, ja sujahtaa helposti arkeen. Se saattaa olla uusissa tilanteissa tovin vähän hämillään, mutta rentoutuu nopeasti ja on sitten rohkea ja avoin koira.Eli ei jännitä tavallisen elämän asioita, eikä juuri hauku tarhalla. Kaikenkaikkian Eli on tasapainoisen oloinen tyttö. Kissoja se ei ole tavannut.

Eli on kooltaan noin 50-55 senttiä ja 23kg.

 

Päivitykset

6.7. 2019

Lopultakin Eli sai lentää omaan kotiin rakastavan perheensä luo. Pitkä odotus palkittiin!

28.2. 2019

Eli-tyttönen sai parhaita uutisia; uusi koti odottaa Suomessa.  Tervetuloa!

12.2. 2019

Eli aloitti kodin etsimisen Kulkureiden ohjelmassa.

______________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Eli saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Eli on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Antti Silvola

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.