Päivitetty 13.02.2019

Kodin saanut koira: SCARLETT (nyk. LOTTA)


Syntymäaika: Noin 2014
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Rosiori)
Steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

18.7.2018
Kulkurit vieraili ensimmäistä kertaa Rosiori De Veden kunnallisella koiratarhalla vuonna 2014. Tämä vierailu loi pohjaa Kulkurien ja kunnallisella tarhalla vapaaehtoisesti työskentelevälle Cornelia Stanin yhteistyölle. Yhteisesti päätettiin, että Kulkurit tukee Corneliaa ja Rosiorin kaupungin asukkaita mahdollistamalla säännöllisesti tapapahtuvaa sterilointipäivää. Näin syntyi Rosiorin massasterilointi projekti, joka on jatkunut vuodesta 2015 saakka. Autamme myös ottamalla koiria adoptio-ohjelmaan mutta johtuen epävarmoista olosuhteista koska kyseessä on kunnallinen koiratarha, olemme pitäneet Rosiorista adoptoitavien koiran määrän adoptio-ohjelmassa pienenä.

Heinäkuussa 2018 teimme jälleen vierailun Rosiorin tarhalla ja tapasimme Cornelian. Tilanne tarhalla ei juurikaan ole muuttunut sitten viime käynnin, rankkurit tuovat edelleen tarhalle viikottain monta uutta koiraa. Kulkurit jatkaa Cornelian kanssa yhteistyössä tätä tärkeää sterilointityötä, jotta kaupungissa toivottavasti ajan saatossa hylätyksi syntyneiden koirien määrä vähenisi, eikä tarhalle tulisi niin paljon tällaisia koiria.

Tarhalla asustaa noin 350-400 koiraa, joista suurin osa on aivan hurmaavia. Yksi näistä koirista on Scarlett.

Scarlett kiinnitti allekirjoittaneen huomion käydessäni tarhalla jo pari vuotta sitten mutta tuolloin tyttö oli vielä kovin ujo. Scarletin tapaamista odotin paljon, vaikka tietenkin mielummin olisin nähnyt, että se olisi jo päässyt omaan kotiin. Scarlett on minun silmiini uskomattoman kaunis, lempeä koira. Se ei ole ihan varma siitä, mitä ihminen siitä haluaa ja miten paljon sille on sallittu ilakoida ihmisen läsnäolosta tai huomiosta. Scarlett käyttää elkeitä hienosti ja viestittää selvästi ihmiselle miltä tuntuu.Häm rauhoittelee ja mielistelee ihmistä varmuuden vuoksi ja väläyttelee säännöllisesti romanialaista hymyään, mikä saattaa näkyä joissain kuvissa tai videolla.Scarlett on perusluonteeltaan todella iloinen ja peruspositiivinen koira, myös herkkä ja pehmeä. Nyt Scarlett uskalsi selvästi tulla tekemään tuttavuutta paljon reippaammin kuin aiemmin ja näin ollen Scarlett sai nyt mahdollisuuden, ollen yksi viidestä koirasta jotka tulevat uutena koirana adoptio-ohjelmaan Rosiorin kunnalliselta tarhalta. Scarlett on asunut koppikaverina toisen koiran kanssa ja tullut hyvin toimeen tämän kanssa.

Voisi olla hyvä mikäli kotoa löytyisi reipas, rauhallinen ja tasapainoinen kiltti koira jo ennestään, varmemmin vielä uros. En kuitenkaan sulkisi pois mahdollisuutta, että Scarlett olisi ainoana koirana, kunhan sille tarjoutuu mahdollisuus myös olla tekemisissä muiden koirien kanssa jonkin verran. Scarletille haetaan rauhallista kotia, rauhalliselta asuinympäristöstä. Sitä ei tulla luovuttamaan keskustaan, vilkkaalle alueelle, eikä pienten lasten perheeseen. Suhtautumisesta kissoihin ei ole tietoa.

Scarlett on noin 45-50cm korkea, 14-15kg. Ikäarvio Scarletilla on noin 4v.

Päivitykset

11.2.2019
Monen vuoden tarhalla olo on Scarletin kohdalla tullut päätökseen. Tämä kaunokainen on lentänyt Suomeen, jossa kohtasi oman ihmisensä Helsinki-Vantaan kentällä 9.2.2019. Onnellista loppuelämää!

29.11.2018
Scarlett on tänään varattu omaan kotiinsa, vihdoinkin <3


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua. Scarlett saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Scarlett on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Scarletin yhteyshenkilö: Mia Takolander 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.