Päivitetty 11.02.2019

Kodin saanut koira: MONTANA (nyk. Matilda)


Syntymäaika: Noin 2016-2017
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Ioana Bodea (kotihoidossa)
Steriloidaan

Perustiedot ja tausta

Päivitetty 2.12.2018
Romanialainen eläinsuojelija Ioana Bodea on Montanan löytänyt oman kotinsa lähistöltä aivan yksin ja kovin peloissaan. Kulkurien aktiivit tapasivat Montanan Onevetin klinikalla. Montana on tavannut kissoja ja tulee toimeen kissojen kanssa, mutta hieman mustasukkainen Ioanasta. Klinikalla oli hieman jännittynyt, paikka oli vieras ja hieman jännittävä mutta antoi koskea ja oli hyvin rauhallinen. Häntä myös heilui ja haki meiltä lisärapsutuksia. Kiinnostui myös kovin kamerasta.

Montana on kotihoidossa Romaniassa ja kotona on innokas ja kova pomppimaan. Tänään Ioana tulee testaamaan miten Montana reagoi muihin koiriin kun pääsee tutustumaan hänen omiin koiriinsa. Päivitämme tiedon heti kun se saavuttaa meidät.

Montana on pitkänmallinen koira, noin 30-35 cm korkea, 10-12 kg. Ikää Montanalla on arviolta noin 1-2v. On tärkeä huolehtia siitä, että Montanalle ei kerry ylipainoa, sillä se on kovin kuormittavaa erityisesti pitkäselkäisille, lyhytjalkaisille koirille.

Päivitykset

11.2.2019
26.1.2019 Montana lensi Suomeen jossa kohtasi oman perheensä Helsinki-Vantaan lentokentällä. Yhteinen elämä on alkanut hienosti ja Matilda, jonka nimen neitokainen nyt tuntee viettää iloista ja huoletonta elämää uuden koiraveljensä kanssa.

14.12.2018
Montana varattiin tänään omaan kotiinsa <3


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Montana saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Montana on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Montanan yhteyshenkilö on Mia Takolander

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.