Päivitetty 11.02.2019

Kodin saanut koira: ALEXSIA


Syntymäaika: 2009-2010
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Cosoba)
steriloitu

Perustiedot ja tausta
Päivitetty 11.12.2018


Clinica Veterinara Onevet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista Romaniassa ja se paikka, jonka kautta jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman kautta Suomeen adoptoitu koira lähtee kotimatkalleen. Onevetilla on klinikkatilat Bukarestissa ja suuremmat tarhatilat hieman Bukarestin ulkopuolella, Cosoban kylässä. Tarhaa johtaa eläinlääkäri Adina Vladut One Rescue Associationinsa kautta. Cosobassa koiria on noin 400 ja osa näistä koirista pääsee myös Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Näin on ohjelmaan tiensä löytänyt myös Alexsia, joka on tullut Cosoban tarhalle Rosiorin kylästä vuonna 2015.

Olemme tavanneet Alexsiaa aktiivien Romanian matkoilla nyt vuosien ajan useita kertoja vuodessa. Aktiiviemme tavatessa Alexsiaa tarhalla, on joka kerta vastassa ihana “ihmisliima”, joka viihtyy paremmin kuin hyvin ihmisten kanssa ja pysyttelee mielellään rapsuteltavana. Aiemmin Alexsia on ollut myös vapaana pihalla ja silloinkin se on ollut jatkuvasti reippaana mukana touhussa.  Alexsia innostuu vieraiden saapumisesta kovin ja hakeutuu luottavaisesti ihmisen kainaloon ja antaa hyvin käsitellä itseään. Alexsialla on puhdas ja pehmeä karva, ja se on elinoloihinsa nähden hyvässä fyysisessä kunnossa.

Alexsia voi muiden koirien seurassa olla hieman pomoileva. Alexsia tulee urosten kanssa paremmin juttuun, eikä sitä ei tulla luovuttamaan dominoivan koiran tai toisen nartun kanssa samaan kotiin, mutta kivan uroksen kanssa Alexsia voisi hyvinkin viihtyä. Lempeillä opeilla, herkuilla ja kannustavalla äänellä ohjaten Alexsialla on kaikki potentiaali tulla mitä parhaimmaksi kotikoiraksi. Kissoista Alexsia ei tunnu olevan moksiskaan, joten sen tulevassa kodissa voisi mahdollisesti olla kissa tai kissoja.

Alexsia on noin 50cm korkea ja painoa sillä on noin 17-20 kiloa.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

11.2.2019

Alexsia saapui yhteiseen kotiin senioriherra Dumpledoren kanssa 9.2.2019.

31.12.2018

Vuoden viimeisenä päivänä Alexsian odotus on lähellä päättymistään, sillä tänään se on varattu omaan kotiin toisen seniorirescuen kanssa.

11.12.2018

Jälleen kerran marraskuussa aktiivimme tapasivat Alexsian tarhalla. Tällä kertaa kohtaaminen tapahtui tarhan klinikan sisätiloissa, sillä ulkona, missä Alexsian häkki sijaitsee, oli jo liian hämärää kuvausta varten. Alexsia siis tuotiin tarhan työntekijän toimesta Alexsialle vieraampiin sisätiloihin. Uudelta videolta näkee hyvin Alexsian reaktion uuteen tilanteeseen, se turvautuu ihmiseen, eikä ole muutoksesta pahemmin järkyttynyt, kunhan rapsutuksia piisaa. Alexsia nojailee ihmisiin tuttuun tapaansa ja katselee uteliaasta ympärilleen. Kissoihin, joita huoneessa kuljeskeli vapaana, Alexsia ei juurikaan kiinnittänyt huomiotaan. Tarhaolot ja liikkumattomuus alkavat näkyä Alexsian keskivartalossa, joten pieni dieetin poikanen voisi olla paikallaan.

Lisätty uusia kuvia & video. Vieläkl tämän vuoden aikana Alexsian loputon odotus voisi päättyä ja se löytäisi vihdoin oman kotinsa?

18.10.2018

Alexsia – huomaamaton koira. Alexsian maailma ja vointi on ennallaan. Se odottaa edelleen omaa kotiaa One Rescue Associationon tarhalla Cosobassa ja se on edelleen ikäisekseen hyvässä kunnossa. Jälleen syyskuussa aktiivimme tapasivat Alexsian, joka on aina yhtä tasapainoinen, ystävällinen ja suunnattoman ihmisrakas. Alexsia työntää päätään ihmisten kainaloon ja jää paikoilleen hetkestä nauttien. Herkkä, suloinen koira, jolla olisi varmasti vielä monia hyviä vuosia annettavana omalle ihmiselleen.

Lisätty uusia kuvia & video.

16.7.2018
Heinäkuun puolessa välissä aktiivimme matkustivat jälleen Romaniaan tapaamaan adoptio-ohjelmamme koiria. Onneksi reissulla huomaa aina, että useat viime tai sitä edellisen reissun koirista ovat jo saaneet kodit, mutta sitten on heitä, joiden kohdalla mieli menee maahan, kun ne kerta toisensa jälkeen ovat edelleen tarhalla ja odottavat aina vaan. Alexsia on yksi heistä. Vaikka se on ollut adoptio-ohjelmassa “vasta” viime marraskuusta saakka, on se asunut tarhalla jo reilusti yli kolme vuotta.

Siitä huolimatta Alexsia ottaa jälleen aktiivimme vastaan hyväntuulisesti ja antaa taas kerran itsestään positiviisen ja tasapainoisen kuvan. Ihmisliima-adjektiivi toistuu myös jälleen aktiivien kuvauksessa, kertoen siitä, kuinka kovasti Alexsia rakastaa ihmisen läheisyyttä, rapsuttelua ja huomiota. Se vaikuttaa olevan edelleen myös ikäisekseen ketterässä kunnossa ja hyppii vaivatta häkkinsä kopin katolle.

Muutama uusi kuva Alexsiasta lisätty galleriaan & uusi video.

24.6.2018
Touko- ja kesäkuun vaihteessa aktiivimme matkasivat taas Romaniaan tapaamaan adoptio-ohjelmamme koiria ja valitsemaan siihen uusia tulokkaita. Koirien menneisyyden tarinat ovat isossa mittakaavassa usein samankaltaisia, mutta niiden nykyisyys ja tulevaisuus vaihtelee suuresti. Alexsia on yksi niistä, joka on odottanut tarhalla kauan, vuosia. Pelkästään Cosoban tarhalla se on ollut nyt noin kolme vuotta. Alexsia on kehittynyt tarhalla hyvien kokemusten myötä valtavasti, eikä siitä enää edes huomaisi sen menneisyyden huonoja kokemuksia, jollei niitä tietäisi.

Alexsia tervehtii rennosti ja iloisesti uusia vieraita ja on silminnähden iloinen saadessaan harvinaista seuraa häkkiinsä, siellä majailevan ujomman puoleisen uroksen lisäksi. Alexsialla on turkinvaihto käynnissä kesäkuumalla, ja se nauttii kun siitä nypitään höttöistä irtokarvaa pois, se nojaa ihmiseen ja jää paikoilleen, kunnes käy taas iloisesti tervehtimässä tasapuolisesti kaikkia vieraitaan.

Vuodet vierivät ja Alexsiakin on nyt siirtynyt adoptio-ohjelmassamme seniori-osastolle sen ollessa noin kahdeksan vuotias. Nyt olisi siis vihdoin aika Alexsian löytää rakastava ja sitoutunut koti eläkevuosikseen, missä se vielä ehtisi kokea millaista on elää kotikoirana.

Uusia kuvia & video lisätty.

12.4.2018
Maaliskuun aktiivien matkalla vastassa oli satojen koirien joukossa myös Alexsia, joka oli vierailun aikana vapaana pihamaalla useiden muiden koirien kanssa, missä se mm. leikki ongelmitta koirakaveriensa kanssa. Se tulee siis verrattain hyvin toisten koirien kanssa toimeen, mutta on selvästi vahvaluonteinen koira toisten koirien kesken, mikä näkyy mm. makuupaikan vaatimisena elekielellä itselleen ja stressaavassa tilanteessa häkkirivistön edessä muriseminen, minkä Alezsia kuitenkin lopettaa heti ihmisen tullessa paikalle. Paras kaveri Alexsialle olisikin uros tai sitten Alexsia olisi hyvä ainoaksi koiraksi. Ihmiset ovat Alexsialle parasta mitä se tietää, ruoka tulee heti kakkosena. Alexsiaa olisikin varmasti helppo motivoida kaikkeen kouluttamiseen ja yhdessä tekemiseen kehujen ja herkkujen avulla.

Lisätty uusia kuvia ja video.

29.11.2017
Alexsia aloitti kodin etsinnän Kulkurien sivuilla.

_______________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Alexsia saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Alexsia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Salla Honkapää

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.