Päivitetty 11.02.2019

Kodin saanut koira: JACK THE ROOSTER


Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
kastroitu

Perustiedot ja tausta

Päivitetty 19.10.2018

Jack The Rooster hylättiin keväällä 2018 suoraan omasta kodista One Rescue Associationin tarhalle Bukarestin ulkouolella, koska se oli jahdannut edellisessä kodissaan kanoja ja saanut jonkun niistä hengiltä. Se riittää Romaniassa hylkäämisen syyksi. One Rescuen tarhalla on täyttä, joten Jack sijoitettiin vanhan koirankopin eteen, mikä toisaalta on kuumaan kesäaikaan ihan kohtalaisen kiva paikka puiden suojassa. Ei aikaakaan, kun tarhan rajatulla alueella vapaana käyskentelevä hevonen alkoi tehdä tuttavuutta Jackin kanssa. Jackilla ei ollut mitään seuraa vastaan ja kaksikko ystävystyi. Nyt ne viettävät aikaa yhdessä pitkin päivää ja Jack antaa jopa hevosen maistella sen ruokaa ja juoda yhteisestä vesiastiasta.

Jack on noin kolme-vuotias saksanpaimenkoira-mix. Sen kerrotaan tulevan toimeen muiden koirienkin kanssa hyvin, mutta varmuuden vuoksi emme luovuta sitä toisen uroksen kaveriksi. Narttukoiran, tai vaikkapa hevosen, kaveriksi Jack sen sijaan varmasti sopisi. Jack on yli 55 cm korkea ja painaa arviolta 25-28 kg. Jack on paimenkoiramaiseen tapaan energinen, aktiivinen ja sosiaalinen. Se nauttii ihmisten seurasta ja olisi varmasti helposti motivoitavissa kaikkeen koulutukseen ja virikkeistämiseen. Aktiivista ja virikkeellistä elämää Jackin kaltainen koira tarvitseekin ollakseen tasapainoinen ja onnellinen koira. Jack ei ole erityisen haukkuherkkä tarhaoloissa.

Jack etsii sitoutunutta, johdonmukaista ja reipasta kotia, ja sen omistajalla toivotaan olevan jo entuudestaan jonkin verran kokemusta koirista.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

11.2.2019

Jack saapui omaan kotiin 9.2.2019.

7.11.2018

Jack on varattu omaan napakymppi-kotiinsa Suomeen.

18.10.2018

Aktiivimme tapasivat Jackin syyskuussa vieraillessaan One Rescue Associationin tarhalla. Jack on ystävällinen vieraillekin, mutta se palvoo paimenkoiramaiseen tapaan tuttua ihmistä, tässä tapauksessa Dr. Adinaa. Jack on todella motivoitavissa olevan herkuilla ja kehuilla ja sen kanssa olisikin varmasti mukavaa opetella uusia taitoja suomalaiseksi kotikoiraksi. Jack on leppoisan oloinen ja hevonen viihtyy edelleen sen kaverina. Vaikuttaa siltä, että hevonen on vielä enemmän Jackin perään, kuin toisin päin, vaikkei Jackillakaan mitään sitä vastaan ole. Adinan aikomus on hommata hevoselle oma lajitoveri, sitten kun Jack lähtee omaan kotiinsa. Enää puuttuu se oikea koti.

Lisätty uusia kuvia galleriaan & video.

3.9.2018

Elokuun lopussa tapasin Jackin Romaniassa. Siellä se puun varjossa odotteli hevosystävänsä kanssa vieraita tulijoita. Jack tervehtii kohteliaasti ja ystävällisesti, mutta ei ylettömän kiinnostuneesti. Se jää paikoilleen rapsutuksille, ja tutkii tulijoita, mutta saan vaikutelman, että se on nimenomaan kohtelias ja kiltti, ei niinkään ylitsevuotavan onnellinen saadessaan ihmisiä luokseen. Jack taitaa olla yhden ihmisen tai perheen koira, jollaista sillä ei tällä hetkellä ole ja heitä Jack odottaa.

Jack on ketjussaan kiinni vain niin löysällä pannalla, että se voisi milloin tahansa vain peruuttaa pois pannastaan ja lähteä aidatulle alueelle vapaaksi. Niin Jack ei kuitenkaan tee. Onko se niin tottunut siihen, että sen kuuluu olla kiinni että se on tuttua ja turvallista, vai mitä lienee Jack ajattelee. Kysyn kanssamme olleelta Dt. Adinalta, voisinko viedä Jackia kävelylle pellolle, hän vastaa että päästä se vain irti. Napsautan pannan irti Jackilta ja se lähtee suoraan ja epäröimättä tutkimaan ympäristöään ja juoksentelemaan pellolle. Liikuttavaa on myös hevosen reaktio Jackin lähtöön, se aivan hätääntyy ja hirnuu ystävänsä perään. Puhuimmekin, että viimeistään sitten kun Jack löytää oman kodin, hevoselle täytyy saada lajitoveri seuraksi.

Aikansa seikkailtuaan Jack antaa kauniisti ottaa itsensä kiinni ja se tulee takaisin omalle paikalleen Adinan taluttamana. Tyynen rauhallisesti se asettuu takaisin koppinsa eteen ja jatkaa liiankin tutun oloista päivän kulkua.

Lisätty Jackista kaksi uutta videota ja kuvia.

30.7.2018

Jack aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Jack the Rooster saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Jack on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Salla Honkapää

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.