Päivitetty 10.02.2019

Enkelikoira: MITZI (Nyk. Nessa)


Syntymäaika: 06/17
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Mihaela Soare)
ei steriloitu

 

 

Perustiedot ja tausta
Romaniassa Târgovișten kaupungissa, noin 80 kilometrin päästä Bukarestista asuu Kulkureiden pitkäaikainen yhteistyökumppani Mihaela Soare. Mihaela tekee kaikkensa auttaakseen kaupunkinsa kodittomia koiria ja kissoja. Hänen luonaan asuvat koirat pääsevät sisälle ihmisten kanssa ja ulkoilevat aidatulla pihalla, sekä mahdollisuuksien mukaan totuttelevat hihnassa kulkemiseen lähiympäristössä. Eläinten suuri määrä kuitenkin rajoittaa niiden saamaa yksilöllistä huomiota ja vaikka Mihaela haluaakin opettaa uusia tulijoita kotikoiran tavoille ennen omaan kotiin muuttoa, niin ihmeteltävää koiruuksilla varmasti riittää vielä uudessa kodissakin.

Yksi Mihaelan suojateista on pikkuinen Mitzi, jonka Mihaela on löytänyt syksyllä 2017 hylättynä pahvilaatikkoon yhdessä Fitzi-siskonsa kanssa. Tarkempaa tietoa pentujen alkutaipaleesta ei ole. Nyt Mihaelan luona Mitzi on kuitenkin turvassa ja valmis jatkamaan matkaansa ikiomaan kotiin.

Löytöhetkellä Mitzi oli sateen kastelema, kylmissään ja nälissään, mutta otti silti iloisesti löytäjänsä vastaan. Luonteeltaan tyttö on reipas ja leikkisä, kuten normaalin pennun kuuluukin.  Mitzi on avoin ihmisiä kohtaan ja tulee hyvin toimeen toisten koirien sekä kissojen kanssa. Siskoksista Mitzi on rämäpäisempi ja ensimmäisenä tutkimassa uusia juttuja. Mihaelan luona Mitzi ei ole  juurikaan haukkunut.

Mitzin aikuispaino tulee olemaan noin 7-8kg ja korkeudelta siitä odotetaan kasvavan noin 35-40cm.

10.2.2019
Pikkuinen Mitzi, Nykyinen Nessa siirtyi maanantai-yönä enkelikoiraksi. Nessa kuoli nukkuessaan, täysin yllättäen, ilman oireita. Lämmin osanottomme Nessan perheelle. Kiitos kun piditte pikkuisesta huolta <3 . 

26.11.2017
Mitzi saapui eilen omaan kotiinsa Suomeen.

4.11.2017
Suloinen Mitzi on tänään varattu omaan kotiinsa Suomeen.

——————————————————————————————————————————————

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Mitzi tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Mitzi saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mitzi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Taija Mäkiselle

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.