Päivitetty 12.02.2019

Kodin saanut koira: HERRA TATTI (Nyk. Bamsse)


Syntymäaika: 2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (OR)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
9.12.2018

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi.

Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2017 hän perusti One Rescue Association -yhdistyksen, jonka koiratarha sijaitsee Cosoban kylässä, noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Ympärivuotisesti tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä ja edistyksellinen. Paikalla on  mm. työntekijä ympärivuorokautisesti,  eläinlääkäri päivittäin ja tarhan tiloja kehitetään jatkuvasti eteenpäin.

Yksi Adinan suojateista on lagotto romagnolo sekoitus Herra Tatti, joka hylättiin tarhalle lokakuussa 2018 yhdessä 3 muun pörröpään kanssa (Herra Tryffeli, Herra Lagotto). Yksi lagottosekoituksista löysi pian oman kodin Saksasta, muiden jäädessä tarhalle. Kulkurien aktiivien vieraillessa Cosobassa marraskuussa 2018 tapasivat he kerrassaan ihastuttavan Herra Tatin ja se valikoitui mukaan yhdistyksen adoptio-ohjelmaan.

Herra Tatti on lagotto-trion isoin. Se on myös koirista rohkein. Aktiivejamme se tuli heti moikkaamaan reippaasti ja antoi käsitellä itseään ilman ongelmia. Vaikka Herra Tatti onkin innokas, omaa se myös käytöstavat. Tutustuessa se ei hypi päin vaan kohtaa ihmiset ja toiset koirat koiramaisen kohteliaasti. Tarhalla Herra Tatti asuu samassa häkissä muiden koirien kanssa ja tulee porukassa hyvin juttuun.  Ennen tarhalle hylkäämistä on Herra Tattia koulutettu etsimään tryffeleitä, sillä perheessä kaikki koirat olivat sienikoiria.

Herra Tatti on 40-45cm korkea ja painaa 15-18kg. Marraskuun reissun aikana pojan vatsa oli hieman pullistunut, mutta Dr. Adina arveli sen johtuvan ylensyönnistä.

Päivityksen uudemmasta vanhempaan
10.2.2019
Herra Tatti saapui Suomeen ja omaan rakastavaan kotiinsa 9.2.2018.

9.1.2019
Hurmaava Herra Tatti on tänään varattu omaan kotiinsa Suomeen.

———————————————————————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Herra Tatti saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Herra Tatti on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoa sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, luovutussopimukseen, adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Tieran yhteyshenkilönä toimii Taija Mäkinen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.