Päivitetty 15.02.2019

Kodin saanut koira: VERONIQUE (Vinttaripentue)


Syntymäaika: 11/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
steriloitu


Perustiedot ja taustat
Onevet on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut Onevetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Toinen klinikan perustajista, Dr. Adina, on erityisen kunnostautunut kodittomien koirien auttajana ja OneVetin hoitolan tiloissa asuukin pari sataa koiraa. Suuri osa koirista, varsinkin pennuista, tulee Onevetin lähiympäristöstä, joka on yleinen koirien hylkäyspaikka, sillä ihmiset tietävät Onevetin työntekijöiden poimivan ne sieltä turvaan.

Kevät on rankkaa aikaa eläinsuojelijoille. Pentuja tulvii ovista ja ikkunoista ja autettavia on paljon enemmän kuin auttajia. Jonkin aikaa sitten Onevetin tarhan ulkopuolelle oli jätetty kaksi suljettua muovilaatikkoa. Näiden kahden laatikon sisältä paljastui 11 todella huonokuntoista pentua, joilla oli muun muassa kapia. Pennut otettiin tarhalle ja ne pääsivät hoitoon. Huonosta kunnostaan huolimatta jokainen niistä sinnitteli ja piti elämänlangasta kiinni. Kaksi niistä sairastui vielä kaiken lisäksi penikkatautiin, mutta tämäkään ei saanut näitä elämäniloisia pentusia nujertumaan. Nyt näiden 11 onnekkaan viikarin on aika aloittaa kodin etsintä adoptio-ohjelmassamme.

Vinttaria pentue on kunnon hulivili pentue. Voimme siis luvata tuleville perheille aimo annoksen pentuenergiaa! Pennut ovat reippaita, sosiaalisia, leikkisiä ja äärettömän kauniita. Jokaisesta niistä alkaa pikkuhiljaa kuoriutua se oma persoona esiin ja niistä kasvaa hitaasti ja varmasti jokaisesta omanlaisensa persoona. Niinkuin tiimi nimestä voi päätellä, näissä pennuissa on rotuperimässä vinttikoiraa. Harkitessasi Veroniquen adoptiota, on hyvä tutustua vinttikoirien luoteeseen sekä käyttäytymiseen, sillä siitä voi saada paljon informaatiota siitä, millainen koira tästä pennusta on kasvamassa. Huolellisien ja rakastavan kasvatuksen pennut tulevat jokatapauksessa tarvitsemaan.

Veronique on luonteeltaan ja käytökseltään hyvin täydellinen ja tasapainoinen nuori aikuinen. Se on avoin, utelias, hieman herkkä ja hellyydenkipeä kaveri. Nuorempana Veronique oli sisaruksiinsa verrattuna selvästi hieman arempi, mutta on ajan kanssa tarhalla mennyt todella paljon eteenpäin ja onkin todella rohkea ja reipas ihmisliima- koira, jolla ihmisen seura merkitsee enemmän kuin mikään muu.  Kaikin puolin ihana, hellä ja äärimmäisen kaunis tyttö.

Saalisviettinsä vuoksi Veroniqueta ei luovuteta kotiin, jossa on kissoja.

Veronique on arviolta noin 55-60cm korkea.

Veronique ei hauku.

Päivitykset
9.2.2019
Ja niin saapui Vinttaripentueen viimeisin jäsen ikiomaan kotiinsa. Onnea Veronique ja perhe.

30.12.2018
Vihdoin ja viimein vinttaripentueen viimeinenkin jäsen on varattu ikiomaan kotiinsa <3 Onnea Veronique ja tuleva perhe!

23.08.2018
Ja jälleen kerran on tullut se aika kuukaudesta, kun saan päivitellä vinttaripentueen vielä tarhalla omia kotejaan odottavien jäsenten kuulumisia.

Veronique tavattiin jälleen siskonsa Venuksen kanssa ja kuulumiset olivat sitä samaa mitä aina ennekin. Tytöt ovat kertakaikkisen täydellisiä ja lumoavia. Veronique oli todella innoissaan saapuvista vieraista ja häselsi alkuunsa paljon. Tytöllä on kuitenkin hallussaan tuo todella tärkeä rauhoittumisen taito ja hetken kuluttua tyttö rauhoittuikin nauttimaan rapsutuksista ja tekemään enemmän tuttavuutta häkkiinsä saapuneiden vieraiden kanssa. Veronique on todella sosiaalinen ja ihmisläheinen koira, jolle tarhaympäristö on varmasti se pahin mahdollinen.

08.07.2018

Aktiiviemme astuessa Venuksen ja Veroniquen häkkiin, vastassa oli kirjaimellisesti kaksi pyörremyrskyä. Tytöt olivat niin innoissaan vieraista, että hyvä kun tolpillaan pysyivät. Näillä kahdella on ihan äärettömän paljon rakkautta jaettavanaan, mutta niin vähän ihmisiä kelle sitä jakaa. Kaikki vieraat täytyi tervehtiä saman tien ja kaikille jaettiin tietenkin myös aimo annos pusuja. Hullua, että kaksi näinkin täydellistä ja ihmisrakasta koiraa joutuu edelleen viettämään kaikki päivänsä tarhalla, mihin ne eivät todellakaan kuulu.

Alkuinnostuksen jälkeen Veronique rauhottui ja jäi tyytyväisenä yhden aktiivimme rapsutettavaksi. Siinä hetkessä Veroniquen maailmassa kaikki oli varmasti paremmin kuin hyvin, varsinkin kun siinä sivussa herkkutarjoilu pelasi.

05.04.2018
Saimme jälleen ihastuttavia kuulumisia Veroniquesta.

Tyttö on edelleen aivan ennallaan. Vieraat ja ihmiset ovat parasta mitä Veronique tietää. Veroniquella on järjettömän hieno taito ja kyky olla tilanteessa läsnä. Näinä hetkinä koko muu maailma katoaa tytön ympäriltä ja kaiken mitä se näkee on ihminen. Veronique rakastaa rapsutuksia ja hellyyttä ja nauttiikin äärettömästi saamastaan huomiosta. Veronique vaikuttaa todella herkältä tytöltä ja olikin kohtaamistilanteessa todella helpottuneen oloinen, kun vieraat menivät kyykkyyn. Veronique tuleekin tarvitsemaan erittäin hellän, ymmärtäväisen ja rakkaudentäyteisen koulutuksen. Veronique on rauhallisempi kuin siskonsa Venus, jonka kanssa neitokainen asustaa. Veroniquea ei myöskään namit kiinnosta lähellekkään niin paljon kuin siskoaan (mikä on hyvä, sillä Venus varasti kaikki tarjolla olleet namit).

Veronique on täydellinen. Missä on tämän kaunokaisen loppuelämän koti?

04.01.2018
Marraskuussa aktiivimme tapasivat jälleen ihanan Vinttaripentueen. Pentueen jäsenet ovat varttuneet jo aikuisikään ja jatkavat kodin etsintää aikuisten koirien kategoriasta.

Veronique se edelleen pitää lippuaan korkealla. Vieraat otetaan kohteliaasti, ystävällisesti ja innokkaasti vastaan. Veronique on siirtynyt asumaan ulkohäkkiin siskonsa Venuksen kanssa ja parivaljakko pärjääkin hienosti yhdessä. Veronique kuuluu pentueen rohkeimpiin pentuihin Venuksen tapaan ja näiden tyttöjen häkkiin mennessä ei voi välttyä pusuilta. Veronique jakelee niitä innoissaan ja tunkee aivan iholle kertomaan kuinka paljon hän kaikkia rakastaakaan. Veronique on äärimmäisen sosiaalinen ja rento vieraidenkin ihmisten kanssa. Veronique onkin mennyt viimeaikoina hurjasti eteenpäin ja potentiaalisempaa kotikoiraa saa etsiä. Veroniquesta, jos kenestä, on siihen. Aktiivimme kuvailivat tyttöä perusolemukseltaan rauhalliseksi. Vaikka energiaa ja menohaluja onkin, niin Veronique osaa käyttäytyä hienosti ja rauhallisesti sekä nauttia hetkestä vain siinä ihmisen kainalossa.

17.10.2017
Syyskuussa tapasimme jo vanhan tuttumme Veroniquen. Veronique on reipastunut hurjasti pikku-pentuajoista ja tuleekin reippaasti tervehtimään ihmisiä ja tekemään tuttavuutta. Veronique selvästi nauttii ihmisen läheisyydestä hurjasti ja vaikka joissain tilanteissa vielä ujostuttaa, niin tyttö ei enää peräänny tai häivy paikalta. Veronique otti nyt muiden koirien läsnäolonkin rennommin, mutta puolusti edelleen ruokaansa, jos joku tunki ihan kylkeen kiinni syömään. Veroniquella paino on myös tippunut ja stressitasot on varmasti hyvinkin korkealla. Toivottavaa olisi, että tyttö pääsisi omaan kotiinsa mahdollisimman pian.

02.08.2017
Heinäkuiset tuulet saattelivat aktiivimme jälleen erittäin tutuksi tulleelle Onevetin tarhalle, jossa vinttaripentue innokkaana odottelikin jo vieraita saapuvaksi. Veronique on hyvinkin samantapainen kuin veljensä Venne. Molemmat toimivat pihalla “tapahtumapoliiseina” ja sanoivat muille, jos leikit yltyivät liian riehakkaiksi tai äänekkäiksi. Veronique tulee kuitenkin hyvin muiden kanssa toimeen, mutta arvostaa selvästi hieman hillitympää menoa. Vieraita Veronique lähestyi varovaisemmin ja hitaammin kuin sisaruksensa. Tulee luokse, mutta vaatii edelleen oman aikansa tähänkin. Veroniquea voisi hyvin kuvailla “pikkuvanhaksi”ja se selvästi käyttäytyy sisaruksiaan aikuismaisemmin. Veronique vahtii edelleen ruokaansa.

18.06.2017
Aktiivimme vierailivat toukokuussa Romaniassa ja tapasivat Veroniquen sisaruksineen. Pennut ovat kasvaneet hyvää vauhtia ja vain kaksi pentua yhdestätoista on löytänyt kotinsa. Veronique oli todella hoikassa kunnossa ja puolustikin ruokaansa muilta koirilta. Veronique kommunikoi hienosti muille ja ennen räsähtämistä varoitti muita koiria, jotka olivat tulossa samoille ruoka-apajille. Ihmisen lähestyessä Veronique siirtyi kauemmaksi syömään, mutta tuli myös omalla ajallaan luokse ja tuttavuutta tekemään.  Veroniquelle on etsinnässä koirakokenut koti, joka osaa toimia ruokaansa puolustavan koiran kanssa. Veronique menisi varmasti myös hyvin ainoana koirana.

Tyttö oltiin juuri edellisenä päivänä steriloitu ja mahdolliset kivut varmasti vaikuttivat Veroniquen käyttäytymiseen.

——————————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Veronique saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Veronique on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Maarit Auranen

 

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.