Päivitetty 09.02.2019

Kodin saanut koira: POLINA


Syntymäaika: 2016-2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
23.11.2018
Vuonna 2013 romanialaisen Mitrenin kylän laitamille alkoi rakentua romanialaisen eläinsuojelijan Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteistyönä Carpen tarha. Sen tarkoituksena on auttaa alueensa kodittomia koiria steriloimalla niitä ja tarjoamalla jo olemassaoleville suojapaikan tarhallaan ja mahdollisuuksien mukaan mahdollisuuden adoptioon Kulkurien adoptio-ohjelmassa. Tältä tarhalta löytyy myös Polina.

Carpen tarhalla asuva suomalainen eläinsuojelija, Kulkurien aktiivi Veera Nuri kertoo, että Polinan löytymistarina alkaa olemaan jo tuttu: yöllä hänen ajellessaan Bukarestista kotiin, kylään vievällä hiekkatiellä jolkotteli koiria, joita Veera ei ollut ennen tavannut. Toinen oli Polina ja sen vieressä kyljessä loikki poika, jonka Veera risti Perroksi. Veera pysähtyi tervehtimään koiria ja nämä olivat tosi kiinnostuneita ihmisestä, mistä tuli vaikutelma, että ne olivat selkeästi olleet kotikoiria. Polinalla oli isot nisät ja se näytti siltä, että sillä olisi voinut olla pennut jossain. Veera seuraili niitä hetken, mutta se ei vaikuttanut siltä, että olisi hakeutumassa pentujensa perään tai varsinaisesti menossa ylipäätään mihinkään, joten Veera otti koirat kyytiin ja vei ne Carpen tarhalle. Seuraavana aamuna Veera kävi Polinan kanssa vielä sillä samalla paikalla, mistä oli edellisenä iltana ottanut sen kyytiin ajatellessaan, että jos sillä olisi ollut pennut, niin se varmasti haluaisi mennä niiden luo. Hän laski Polinan irti siihen kohtaan, mistä Veera otti sen kiinni lähti kävelemään sen perään. Polina jolkotteli rennosti ja kiireettömästi, mutta sillä tuntui olevan tietty suunta mielessä. Veera käveli reilu tunnin sen kanssa ympäriinsä, mutta hänestä alkoi tuntua siltä, ettei koira tiedä, mihin se on menossa. Veera kääntyi mitään sanomatta takasin, ja Polina kääntyi ja juoksi heti hänen peräänsä, kun se huomasi, että Veera vaihtoi suuntaa. Aikansa kuljettuaan alkoi näyttämään siltä, ettei kumpikaan enää tiedä, kuka seuraa kumpaa, mutta se kävi selväksi, että Polinalla tuskin oli missään pentuja odottamassa. Polina saattoi siis alkaa huoletta asettumaan Carpen tarhalle.

Polina on hyvin ihmisiin kiintynyt, tasapainoinen ja rauhallinen koira. Se tulee hyvin toimeen häkkikaverinsa Perron kanssa ja rakastaa ihmisen huomiota. Se voisi ikuisuuden vain istua sylissä silmät kiinni, joten siitä varmasti olisi koiraksi kodille, joka kaipaa koiraa kainaloonsa sohvalle pötköttelemään. Polina tuntuu olevan tottunut elämän ääniin, ainakaan Veeran kanssa lenkillä käydessään se ei säikkynyt autoja  tai lehmiä. Se ei ole kuultu haukkuvan tarhalla. Polina kerää helposti painoa ja Veera on käynyt pari kertaa lenkkeilemässä sen kanssa lähistöllä. Polina antaa käsitellä, pukea valjaat ja se suhtautuu käsittelyyn ylipäänsä tosi hyvin, se ei tunnu ahdistuvan uusista jutuista ja kulkee reippaasti lenkillä eteenpäin. Polina vaikutaa koiralta, mikä pärjää monenlaisessa kokoonpanossa ja kodissa, sillä se vaikuttaa hyvin tasapainoiselta ja mutkattomalta koiralta.

Polina on kooltaan noin 35 senttiä ja se painaa noin 14 kiloa. Sille tekisi hyvää hiukan laihtua, mikä onnistunee kodissa, missä se saa säännöllistä liikuntaa. 

Päivitykset
9.2.2019
Polina on tänään matkustanut oman perheensä luokse omaan kotiinsa. Onnea Polina ja perhe.

29.11.2018

Joskus vain käy niin, että kun koira tulee Kulkurien adoptio-ohjelmaan, oikea perhe näkee sen kuvan ja loppu onkin historiaa. Polina on varattu omaan kotiin.

23.11.2018
Polina aloitti kotinsa etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Polina saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Polina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö Maarit Auranen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.