Päivitetty 17.08.2017

Kodin saanut koira: EPPU (E-Team)


Syntymäaika: 2/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Tampere)
kastroitu

 

13.6.2016
Kevät on raskasta aikaa eläinsuojelijoille. Kodittomia, puolustuskyvyttömiä pieniä pentuja löytyy tienvarsilta ja pelloilta lähes päivittäin. Paikalliset eläinsuojelijat tekevät kaikkensa auttaakseen pentuja resurssiensa puitteissa ja osa niistä pääseekin turvaan heidän ylläpitämilleen tarhoille. E-Team on löydetty yhdessä emonsa Marianan kanssa Kulkurien yhteistyöklinikalla auttavan Ioana Bodean toimesta maaliskuun alussa. Löydettäessä pennut olivat korkeintaan parin viikon ikäisiä ja niiden mahdollisuudet selvitä olivat olemattomat. Kulkurien ja Onevet klinikan tuella Ioana rakensi yhdessä miehensä kanssa klinikan tarhalle turvallisen tilan pentuetta varten. Ponnistuksista huolimatta kaksi kahdeksasta pennusta ehti menehtyä ennen kuin ne saatiin siirrettyä turvaan.

Nyt E-Teamin jäljelle jääneet kuusi pentua ovat saaneet kaikki tarvittavat rokotukset ja ne ovat valmiita adoptio-ohjelmaamme. Elli, Eppu, Eemil, Eevert, Elmeri ja Elma ovat tavallisia, sosiaalisia ja iloisia nuorukaisia. Ne tutkivat maailmaa suurella innolla ja painivat ja leikkivät keskenään minkä ehtivät. Ihmisistä pennut tykkäävät kovasti ja ne ovat muuten tasapainoisia ja kilttejä.

Eppu oli rohkeasti vastassa vieraita. Sylissä olo sitä kuitenkin hieman jännitti, mutta siitä huolimatta sen pieni häntä heilui koko kuvauksen ajan.

Eppu on noin 60 cm korkea ja saattaa vielä kasvaa.

21.6.2016
E-teamin pennut ovat kasvaneet kuukaudessa hurjasti. Niistä on kuoriutunut rohkeita ja iloisia pentuja, jotka menevät suunniltaan onnesta saadessaan ihmisvieraita luokseen. Olisi hienoa jos ne pääsisivät pian pois tarhalta omiin koteihinsa touhuilemaan ja ilahduttamaan omia perheitään. Lisätty pennuille tuore video.

27.6.2016
Lisätty video eiliseltä Epusta, Elmeristä ja Elmasta. Pennut on jaettu kahteen häkkiin sillä alkuperäinen häkki kävi liian pieneksi kuudelle touhukkaalle nuorukaiselle. Romaniassa sää on ollut jo useiden päivien ajan todella kuuma ja vaikka näillä pennuilla on onneksi viileämpi katollinen häkki, ovat olot silti todella ikävät. Olisikin hienoa jos ne pääsisivät pian omiin koteihinsa pois Romanian paahtavasta kesästä.
Eppu on reipas ja vilkas nuorukainen. Se touhottaa uteliaasti ympäriinsä ja tutkailee kaikkea suurella mielenkiinnolla. Se on pentukolmikosta sellainen välimallin kaveri, eli ei arin mutta ei myöskään kaikista villein. Eppu on todella iloinen ja sen häntä heiluukin lähes lakkaamatta. Epusta on jo nyt kasvanut melko kookas ja se tulee varmasti kasvamaan melko isoksi keskikokoiseksi.

11.7.2016
Aktiivimme tapasivat heinäkuun alussa myös E-Teamin vauhdikkaat vintiöt. Epusta on kasvanut melkoinen nuorukainen. Sen jalat ovat venähtäneet hurjaa vauhtia, joten odotettavissa on että se tulee aikuisena olemaan pentueen suurimmasta päästä. Alkuun vieraat jännittivät Eppua melko paljon ja se tarvitsikin tukea tutulta ihmiseltä uskaltautuakseen ulos kopista. Turvallisesta sylistä käsin se uskaltautui kuitenkin tutustumaan myös tuntemattomiin ihmisiin. Hetken päästä se jo rentoutui ja uskalsi käydä ihmettelemässä kameraakin. Epusta kuoriutuu varmasti iloinen ja touhukas kaveri kunhan se pääsee pois tarhan stressaavista oloista.

29.7.2016
Epun kesä saa onnellisen päätöksen, sillä se pääsee matkustamaan ikiomaan kotiinsa Suomeen.

27.8.2016
Suloinen Eppu on eilen lentänyt oman perheensä luokse Suomeen. Onnea koko perheelle!

13.12.2016
Eppu palaa kotia etsivien joukkoon. Sille etsitään nyt kärsivällistä ja koirakokenutta kotia, joka on valmis sitoutumaan nuoren ja epävarman koiran kasvatukseen. Eppua ei varmuuden vuoksi luovuteta lapsiperheeseen, eikä vilkkaaseen kaupunkiympäristöön.

Eppu on nyt saanut hetken asettua nykyiseen kotihoitopaikkaansa. Tässä kuulumisia kotihoitajan kertomana:
“Eppu erityiskoira on nuori, leikkisä ja iloinen vesseli. Epulla on paljon energiaa ja sitä purkauessa saattaa jotain rikkoutua, ihan vahingossa. Eppu osaa kuitenkin jäädä kauniisti yksin, eikä tuhoaminen liity yksinolo-ongelmiin vaan vain nuoren koiran tekemisen tarpeeseen ja stressaavaan muutostilanteeseen. Eppu tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa ja hevosiin ja vuohiinkin on tutustunut kauniisti. Eppu yrittää kaikkia nelijalkaisia leikkimään kanssaan, kunhan on ensin uskaltanut käydä haistamassa uutta ystävää.

Eppu tykkää liikkua, kuten nuoren koiran kuuluukin. Valtavat korvat ja pitkä siimahäntä pilkistävät milloin mistäkin, kun tämä veijari tutustuu maailmaan. Hihnakävely sujuu tutussa ympäristössä pääosin hyvin, mutta välillä iskee innostus ja silloin on taluttajan syytä olla hereillä. Naurua, iloa ja kommeluksia tämä koirapoika tuo mukanaan varmasti.

Sisäsiisteys on jo varsin hyvällä mallilla. Pissavahinkoja on sattunut parin viikon hoitojakson aikana muutamia ja saattoivat johtua stressaavista muutoksista elämässä.

Eppu on leikkisä ja tykkää puuhata oman ihmisen kanssa. Eppu on kuitenkin erityiskoira. Tähän omaan ihmiseensä Epun nimittäin täytyy tutustua hyvin rauhassa. Epun jännitys uusiin ihmisiin on suurta ja Eppu saattaa näykkiä näissä tilanteissa. Epun täytyy siis saada tavata useamman kerran ja todeta, että ihminen onkin kiva. Tutustuttuaan Eppu on luottavainen ja erilaiset hoitotoimetkin sujuvat mallikkaasti. Epusta ei välttämättä tule maailman sosiaalisinta kaveria, mutta oman perheensä kanssa Eppu on mitä mainioin ystävä.

9.1.2017
Lisätty Epulle tuore video sen leikeistä hoitopaikan oman uroksen kanssa.

Eppu jatkaa edelleen kotikoiraksi harjoittelua. Se reipastuu päivä päivältä sen itsetunnon kohentuessa. Harjoiteltavaa on vielä paljon, mutta kärsivällisellä koulutuksella Epusta saa mainion ystävän itselleen. Eppu tulee hienosti kaikkien koirien kanssa toimeen. Se on vielä käytökseltään melko pentumainen ja raju ja toisinaan vanhemmat koirat joutuvat sitä hieman ojentamaan. Riehakas leikkikaveri olisi varmasti Epulle mieluisa myös tulevassa kodissa.

30.1.2017
Epun elämä kotihoidossa sujuu tuttuun riehakkaaseen malliin. Kotihoitajan kanssa Eppu on saanut päivittäin harjoitella nuorelle miehelle tarpeellisia käytöstapoja sekä epävarmalle koiralle erittäin tärkeää itsevarmuutta. Muutosta näkyykin jo selvästi eikä Eppu enää suhtaudu uusiin asioihin yhtä suurella epäluulolla kuin ennen. Eppu on kotihoidossa tavannut monien muiden eläinten lisäksi myös kissoja ja olisi lähinnä kovasti halunnut leikkiä näiden kanssa. Eppu sopii siis hienosti myös kissakotiin, kunhan kissat eivät pelkää hölmöilevää koiraa.

Eppu jännittää edelleen vieraita ihmisiä ja tarvitseekin aikaa ja opastusta näihin tutustuakseen. Tuttujen ihmisten kanssa se on todella ystävällinen ja oma perhe on Epulle aivan kaikki kaikessaan. Se on saanut nyt ulkoilla myös vapaana ja pysyy kotihoitajan mukaan kiltisti oman ihmisen lähellä. Kotihoitajan mukaan Eppua on äärimmäisen vaikea kuvata, sillä sen on täysin mahdoton vastustaa kyykyssä olevaa ihmistä. Niinpä aina kun sitä yrittää kuvata syöksyy Eppu posket heiluen äkkiä oman ihmisen syliin ja pusuja jakelemaan.

3.4.2017
Hurmaava Eppu odottelee edelleen kotihoidossa sitä ikiomaa kotiaan. Se on kotihoitajan mukaan taitava oppilas ja onkin ehtinyt jo opetella hurjan määrän erilaisia temppuja. Eppu rakastaa harjoittelua ja ihmisen kanssa yhdessä touhuamista. Se on hyvin aktiivinen nuori koira ja kaikenlainen tekeminen ja liikunta on kovasti sen mieleen.

Eppu osaa jo hienosti kulkea hihnassa. Vieraat ihmiset saavat sen kiihtymään, jos nämä tulevat liian lähelle, mutta kauempaa tehdyt ohitukset sujuvat jo hienosti. Ohituksia harjoitellaan kotihoidossa, mutta tulevan kodin on hyvä varautua siihen, että ohituksia täytyy harjoitella vielä pitkään. Vieraat koirat se haluaisi käydä tervehtimässä kaikki ja näissä tilanteissa edes vieras ihminen ei sitä huoleta. Eppu onkin edelleen äärimmäisen koirasosiaalinen ja se haluaisi lähinnä leikkiä ja riekkua kaikkien tapaamiensa koirien kanssa.

Oman perheen kanssa Eppu on ystävällinen ja kultainen nuorukainen. Se rakastaa yhdessäoloa ja haluaisi mielellään osallistua aivan kaikkeen mitä kotona puuhataan. Omille ihmisilleen se on lempeä ja kiltti. Vieraat ihmiset pelottavat vielä Eppua, mutta kunhan se saa rauhassa tutustua näihin sopivan välimatkan päästä uskaltaa se jo jonkun ajan kuluttua rentoutua. Tulevan kodin tulisi olla koirakokenut ja sitoutunut siihen, että Eppu saa kaikessa rauhassa totutella vieraisiin ihmisiin. Ajan kanssa vieraiden kohtaaminen varmasti helpottuu.

Eppu kaipaa rauhallista asuinympäristöä, jossa sen ei tarvitse jatkuvasti kohdata ihmisiä ja muita jännittäviä asioita. Tällaisessa elinympäristössä se on parhaimmillaan ja sen leikkisä ja hassutteleva luonne pääsee esiin. Kotihoitajan mukaan Eppu on äärimmäisen fiksu ja hurmaava nuorukainen, jolla on hurjasti annettavaa tulevalle kodilleen. Siinä on potentiaalia vaikka mihin ja oikeassa kodissa Epusta kuoriutuu varmasti mahtava persoona.

Eppu on todella iso poika. Se on tällä hetkellä vajaa 70 cm korkea, mutta kasvaa varmasti tuohon 70 cm korkeuteen sillä kasvu jatkuu edelleen.

1.7.2017
Kultainen Eppu on jo pitkään tiennyt, miten tässä käy. Nyt vihdoin myös Epun kotihoitaja on myöntänyt asian. Niinpä Eppu saa jäädä nykyiseen kotihoitopaikkaansa, missä sitä ymmärretään ja rakastetaan juuri sellaisena kuin se on.

____________________________________________________________________________

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Eppu saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Eppu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.