Päivitetty 29.03.2014

Kodin saanut koira: CELINE


CELINEprof

* arvioitu syntymäaika 8/2013

* narttu

* steriloitu

* Suomessa

 

 

 

13.1.2014
Hylätyt koirat ovat Romaniassa arkipäivää. Syyt hylkäämiselle ovat usein mitättömiä, ja eläimistä hankkiudutaan eroon kuin roskista. Pentujen jättäminen pahvilaatikoissa teiden varsille, levähdyspaikoille, katujen kulmiin ja rakennustyömaille on tyypillinen tapa päästä eroon ei-toivotuista koiralapsista, jotka ovat syntyneet ihmisen välinpitämättömyyden seurauksena vain siksi, etteivät omistajat ole vaivautuneet steriloimaan koiriaan ja valvomaan niiden tekemisiä. Tämä on myös yksi syy siihen, minkä vuoksi Romaniassa kodittomien koirien kierre jatkuu.

Näin alkaa myös tämän suloisen pennun tarina. Yhteistyökumppanimme eläinsuojelija Luiza Madru löysi eräänä päivänä läheisen kylän liepeiltä kaksi pientä, arviolta noin kolmenkuukauden ikäistä pentua hylättynä oman onnensa nojaan. Nämä pennut olivat Celine ja Sascha. Luiza kantoi pennut kotiinsa, vei ne pesulle, ruokki ja antoi niille ensimmäiset ulko- ja sisäloishäädöt. Seuraavien viikkojen aikana Celine ja Sascha saivat ensimmäiset rokotuksensa ja niiden valmistelu tulevaa, parempaa elämää kohti alkoi.

Luiza kertoo, että Celine ja Sascha olivat hyvin peloissaan ja ujoja, kun hän ne kotiinsa toi, mutta nyt pentujen luottamus ja itsevarmuus on hurjassa kasvussa ja ne ovat jo kuin mitä tahansa pentuja. Hyvin leikkisät sisarukset ovat asuneet Luizan luona siis marraskuun alusta asti ja nyt ne etsivät omia rakastavia ja sitoutuneita loppuelämän kotejaan. Celine ja Sascha tulevat erinomaisesti toimeen niin muiden koirien kuin kissojenkin kanssa.

Tällä hetkellä 4,1kg painoinen Celine tulee jäämään aikuisenakin pienikokoiseksi, arviolta noin 8-9kg painoiseksi.

Celine etsii sitoutunutta ja motivoitunutta loppuelämän kotiaan, jossa ollaan valmiita opettamaan sille kotikoiran elämää alusta alkaen, aina remmikävelystä sisäsiisteyteen. Pentua, kuten mitään muutakaan eläintä, ei koskaan oteta hetken mielijohteesta, vaan kyseessä on jopa 10-15 vuoden sitoutuminen, joka vaatii tarkkaa harkintaa ja koko perheen sitoutumisen.


22.2.2014
Celine saapuu Suomeen kotihoitoon 1.3.2014, mutta aina toki olisi mukavampaa jos Celinekin pääsisi matkustamaan suoraan omaan kotiinsa.

14.3.2014
Celine on ollut nyt kotihoidossa kaksi viikkoa. Neiti on sopeutunut kotihoitopaikkaansa tänä aikana oikein hyvin. Aluksi hoitopaikan neitiä paljon isommat koirat hieman pelottivat tyttöä ja Celine viettikin ensimmäisen vuorokauden muristen niille. Nopeasti Celine kuitenkin huomasi näiden olevan vaarattomia ja jo kahden päivän kuluttua koirat leikkivät ongelmitta yhdessä. Celinestä onkin kuoriutunut varsinainen villikko kun se sille päälle sattuu. Se leikittää hoitokodin koiria todella aktiivisesti ja neidin hepulit ovat välillä hyvinkin vauhdikkaita. Pieni kiituri saa isompien koirien päät pyörälle ja ottaa siitä kaiken ilon irti. Eli Celine arvostaisi varmasti samanhenkistä kilttiä ja leikkisää kaveria tulevassa kodissaan.

Celineä on vaikea kuvailla yhdellä sanalla, sillä neiti on niin paljon. Se on hauska, suloinen, innokas, leikkisä, rakastava ja hellyttävä. Kotioloissa Celine on helpohko koira joka on kyllä innolla mukana ihan joka hetki kaikissa askareissa, mutta se ei ole äärettömän vaativa vaan sille riittää että se saa olla mukana touhuamassa. Huomiota neiti kyllä kaipaa ja mikäli tyttöä ei huomata, ilmoittaa pieni kimeä ääni tästä hyvinkin nopeasti. Neiti myös ilmoittaa oudot äänet kuuluvasti, mutta hiljenee pian kun pyydetään.

Celine on luonteeltaan iloinen ja vikkelä pieni tyttö. Se on uusia ihmisiä kohdatessaan ujo ja katsoo parhaaksi paeta näitä pelottavia isoja otuksia haukkuen, mutta melko nopeasti uteliaisuus kuitenkin voittaa kunhan neidin annetaan tehdä itse aloite tulla tutustumaan. Lapsia neiti tosin pelkää niin paljon, että kotiin jossa on pieniä lapsia, emme Celineä suosittele. Kotihoitopaikan tuttuja ihmisiä neiti ei enää arastele yhtään ja leikkimäänkin se hakee mikäli ei saa koirakavereista seuraa. Celine on myös tuttujen ihmisten kanssa todella hellyyden kipeä ja tulee aina tilaisuuden tullen syliin kiehnäämään ja hakemaan rapsutuksia. Se nauttii suunnattomasti yhteisistä hellittely hetkistä ja illalla televisiota katsellessa usein vatsan päällä köllötteleekin pieni täysin rinnoin nautiskeleva Celine.

Ulkoilujen osalta neidillä on vielä paljon opittavaa ja pitkä matka edessään, sillä neitiä pelottaa ulkona todella paljon. Kotihoitopaikan omalla takapihalla se on tottunut olemaan ja siellä se pistää jo leikiksi ja viihtyy muutenkin hyvin. Mutta kun lähdetään ulos muualle kuin tuolle turvalliselle aidatulle pihalle, muuttuu Celine pelokkaaksi ja pyrkii mahdollisimman pian takaisin sisälle. Pienin askelin ja koko ajan lisää rohkeutta keräten kuitenkin on jo hieman edetty ulkoilujen suhteen, mutta kodin on varauduttava olemaan neidin tukena tässä pelottavassa maailmassa ja opeteltava ulkoilua pikku hiljaa vauvan askelin.

Myös yksin oloa on ehditty kotihoidon aikana harjoitella ja nämä muutaman tunnin harjoitukset ovat sujuneet hyvin. Kunhan neiti saa muuten tarpeeksi tekemistä ja touhuamista, nukkuu se yksin ollessaan kiltisti tai syö sille jätettyjä nameja. Neiti on myöskin lähes paperikuiva, eli suurin osa tarpeista tulee hienosti paperille…toki joitain vahinkoja vielä sattuu, mutta idea on neidille selvä.

 

Celine olisi valmis matkaamaan omaan rakastavaan, pysyvään ja ehdottoman sitoutuneeseen kotiinsa, jossa sen kanssa jatketaan rauhallisin ottein totuttelua uusiin asioihin ja ymmärretään ujon koiran tarpeita.

23.3.2014
Hurmaava Celine on varattu omaan rakastavaan kotiinsa.

 

24.3.2014
Celine matkasi uuden perheensä mukana omaan kotiinsa. Onnea yhteisiin vuosiin.

 

 

Celine steriloidaan ennen Suomeen tuloa.
Tutustuthan siis huolellisesti koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa.

Celine tullaan luovuttamaan EU-passeineen asianmukaisesti sirutettuna, rokotettuna, loishääädettynä, tautitestattuna.

Yhteydenotot Tanjalle

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.