Päivitetty 05.07.2020

Kodin saanut koira: CHEESIE (nyk Luna)


Syntymäaika: 9/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
ei steriloitu

Cheesie on saanut monta huikean hyvää kotiehdokasta ja tuleva koti varmasti löytyy näiden joukosta, joten emme enää ota vastaan kyselyjä hänelle. Kiitos mielenkiinnosta ja tsemppiä koiran etsintään!

Perustiedot ja tausta
24.1.2020

Mihai Gregorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M. G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Tulevaisuudessa tarhalta löytyy eläinten majoittamisen lisäksi tilat myös sterilointien tekemiseen. Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita eläimiä, mm. kissoja, vuohia, erilaisia lintuja, sikoja ja hevonen. Mihain tarhalle päätyy koiria monin eri tavoin: hylättynä tarhan porteille, löydettynä kaduilta harhailemasta tai pelastettuna kunnallisilta tarhoilta.

Kymmenen pennun pentue löydettiin eräänä aamuna tarhan porteilta. Osa pennuista oli jo silloin kuollut, osa sairastui parvoon ja kuoli tarhalla, mutta kaksi sisaruksista voitti haasteet.

Cheesie ja Nelle ovat pieniä selviytyjiä ja täynnä elämäniloa.

Molemmat pennut ovat sosiaalisia, iloisia ja täynnä energiaa.

Cheesie on kullanruskea valkoisin tassuin ja vaalealla hännänpäällä.

Cheesie on valmis matkustamaan omaan kotiin noin kuukauden kuluttua.

Tällä hetkellä Cheesie painaa noin 2kg ja arvioitu koko aikuisena on noin 10kg.

Cheesie etsii rakastavaa kotia, jossa on pitkää pinnaa kasvattaa pennusta iloinen ja onnellinen aikuinen koira.

 

Päivitykset vanhemmasta uusimpaan

4.7.2020

Cheesie pääsi lopulta uuteen kotiin ja aloitti elämän rakastettuna kotikoirana.

23.5.2020

Cheesie varattiin uuteen rakastavaan kotiin seikkailemaan kotikoiran elämää. Onnea koti ja Cheesie!

12.5.2020

Cheesien varaus peruuntui Cheesiestä riippumattomista syistä ja pentu palaa etsimään ikiomaa kotia.

5.2.2020
Cheesie on varattu ikiomaan kotiin. Onnea Cheesie ja koti!

24.1.2020

Cheesie aloitti oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.
Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Cheesie saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Cheesie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Cheesien yhteyshenkilö Mari Tammenkoski

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.