Kodin saanut koira: CHICA nyk. ASTA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

10686902_10204623670369136_1030290737524747815_nCHICA

* arvioitu syntymäaika 8/2014

* narttu

* Romaniassa

 

 

 

 

17.11.2014
Pikkuinen Chica on löydetty yhdessä sisaruksiensa Nonan, Ninitan sekä Flynin ja emänsä Ellah:in kanssa eläinsuojelija Luiza Mandrun toimesta hänen asuinkylänsä viereisestä kylästä syyskuun alussa. Pennut ja emä olivat jonkun paikallisen ihmisen pihamaan ulkopuolella. Pentue oli lymyillyt paikalle mennessä puukasan alla suojassa, mutta niiden emo oli todella ystävällinen ja tuli luokse varovasti häntä heiluen ja päästi nätisti käsittelemään pienokaisiaan. Joku naapuruston ihmisistä oli ilmoittanut pennuista emoineen ja sen vuoksi Luiza miehensä kera menivät paikalle. Luultavasti tämä pieni koiraperhe oli ehditty vasta hylätä, sillä ne olivat löytyessään hyvässä kunnossa. Pennut olivat tuolloin vasta noin kuukauden ikäisiä.

Pentujen emä on nuori koira, hyvin ystävällinen ja kiltti ja todella tasainen luonteeltaan. Se tulee mainiosti toimeen kaikkien kanssa kuten pentunsakin. Pennut ja emä ovat olleet Luizalla aina löytymisestään saakka kotioloissa opettelemassa kotikoiran tavoille. Pennut ovat olleet paljon muiden koirien ja kissojen kanssa eli tulevat juttuun mahtavasti kaiken ikäisten ja kokoisten eläinten kanssa ja ne ovat perineet ystävällisen luonteen emältään.

Pennut ovat leikkisiä ja innokkaita pieniä koiran alkuja. Niiden sosiaaliset taidot ovat päässeet kehittymään hyvin suuressa koiralaumassa ja ne eivät pelkää isompiakaan kavereita.  Pennut tutkivat uteliaana kaikkea uutta ja ihmeellistä ja ovat innokkaasti mukana touhuamassa arjen askareissa. Lapsoset eivät ole erityisen haukkuherkkiä vaikka joskus haukahdus jos toinen leikkiessä pääseekin. Chica on pentueen rasavillein ja leikeissä usein niskan päällä. Chica on välillä varsinainen riiviö ja jallittaa myös hieman isompiaan eli se voisi hyvin sopia monen moiseen kotiin rempseän luonteensa vuoksi.

Pennut tulevat jäämään 7-8kg painoisiksi eli näppärän kokoisia pienokaisia. Kuitenkaan pienestä koostaan huolimatta ne eivät sovi pelkäksi sohvaperunaksi vaan tulevat vaatimaan liikuntaa ja aktiviteetteja siinä missä isommatkin lajitoverinsa.

21.11.2014
Pikkukaunotar Chica on varattu omaan rakastavaan kotiinsa Suomeen.

 

29.12.2014
Chica matkasi Suomeen omaan loppuelämän kotiinsa 28.12.14.

 

 

Pennuille etsitään vastuuntuntoisia, motivoituneita, sitoutuneita ja rakastavia koteja, joissa ollaan valmiita ja kykeneväisiä tarjoamaan pennulle tasapainoinen, onnellisen koiran elämä. Pennut tulevat tarvitsemaan johdonmukaista koulutusta alkaen sisäsiisteyden harjoittelusta ja niiden tulee kuulua elämääsi seuraavan 10-15 vuoden ajan.

Koska pennut tulevat Suomeen niin nuorina, niitä ei steriloida ennen tuloaan. Tulevien perheiden tulee sitoutua leikkauttamaan koirat neljän kuukauden aikana kotiin tulosta. Kulkurit osallistuvat sterilointikustannuksiin 25 %:lla.

Tutustuthan huolellisesti ennen harkittua yhteydenottoa koiran omistajan oppaaseenluovutussopimukseenadoptoitavan koiran terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteydenotot Tanjalle

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: