Päivitetty 13.10.2013

Kodin saanut: CHIPPIE


12.8.

 

CHIPPIE

* 1,5-2v.

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

13.8.2013
Hylätyt koirat ovat Romaniassa arkipäivää. Koiria otetaan hetken mielijohteesta ja kun niihin kyllästytään, ne jätetään oman onnensa nojaan. Näin alkaa myös pienen Chippien tarina. Se on löydetty erittäin huonoista olosuhteista, tyhjälle pihalle hylättynä. Ilman ruokaa, ilman vettä.

Chippien elämän ensimmäinen suojelusenkeli on varmasti eläinsuojelija Roxana Deissima, joka löysi tämän pienen neitokaisen ja käänsi sen elämän uuteen nousuun…
Löytymisen jälkeen Chippie vietti ensimmäiset kolme viikkoa Roxanan ystävän luona koettelemuksistaan toipuen ja vahvistuen. Tänä aikana se on saanut harjoitella myös tärkeitä kotikoiran oppeja, muun muassa hihnassa kulkemista.

Steriloinnin ja rokotuksien saamisen jälkeen Chippie on muuttanut pelastajansa Roxana Deissiman ylläpitämälle pienelle yksityiselle tarhalle. Tarhalla on kerrallaan noin 10-15 koiraa ja niitä hoidetaan sekä sosiaalistetaan niin hyvin kuin mahdollista. Vaikka Chippie onkin nyt turvassa ja suojassa, puuttuu sen elämästä edelleen se toinen enkeli, joka tarjoaisi tälle pienelle kauniille neidolle loppuelämän rakastavan ja huolehtivan kodin.

Chippien luonnetta kuvaillaan kultaiseksi. Se on seurallinen ja hyvin pehmeä, hieman jopa alistuva. Chippie tulee hyvin juttuun niin muiden koirien kuin kissojenkin kanssa. Paljoa ääntäkään ei tästä kaverista lähde, joten sen tuleva koti voisi mahdollisesti olla myös kerrostalossa.

Chippie on pienikokoinen, noin 25-30cm korkea ja se painaa tällä hetkellä 5,4kg.

 

25.8.2013
Chippie on varattu Suomeen!

7.9.2013
Chippie saapui omaan kotiinsa Suomeen kahden seniorikoiran kaveriksi!

16.9.2013 Kuulumisia kodista
Lentokentältä kotiin pikkuinen Chipie matkusti taksissa kantolaukussaan, kääriytyneenä rullalle ja kovasti koitti simmujaan pitää auki. Kotiin päästyä Chipie pääsikin suoraan suihkuun, josta se ei erityisemmin ilahtunut, mutta kesti kuitenkin kunnialla. Kanariisi aterian saapuessa meinasi toinen jo mennä nurin ilotanssinsa kanssa. Vaikkakin häntä kovasti vipatti oli kodin tutkiminen siltikin liian jännää ja oman makuupaikan luona oleminen tuntui kaikkein turvallisimmilta ensimmäisen illan ajan.
Chipie otettiin hyvin vastaan seniorikoira pariskunnan puolesta – aivan kuin se olisi aina täällä asunut.

Seuraavana päivänä neiti olikin rohkaistunut sen verran, että päästiin jo miltein koko kämpän alueelle nuuskimaan ja eipä kauaa kestänyt kun sohva ja sänky olikin valloitettu. Varsinkin yön tullessa Chipie näytti pesän petaustaitonsa lakanoihini ja siitä lähtien on vieressäni yöt nukkunut.

Chipie on ollut hyvin nopea oppimaan ja parissa päivässä valjaista siirryttiinkin kaulapantaan, jossa se jo kulkeekin hienosti vetämättä seuraten, kuin aina olisi niin tehnyt. Toisiin koiriin tutustuminen ei enään jännitä yhtä paljon ja harvemmin enään neidin häntäkään löytyy jalkojen välistä. On se pari kertaa jopa urahtanutkin liian epäilyttäville tapauksille, vaikka yleinen reaktio onkin väistää tai istua ihmettelemään toisia.Chipie on alusta alkaen ollut sisäsiisti ja antaa tutkia itseään hyvin. Hyvin hellyyden kipeä ja pusuttelisi kovasti, jos vain ylettyisi 🙂 Koirakamun kanssa keskenään jättäminen ei ole enään myöskään saanut pikkuista oven takana huolestumaan – pari kertaa ilmaisi vinkuen hetken alkuviikosta.Chipie lähtee heti mielellään mukaan kun näkee taluttimen ja neiti käveleekin nykyään isolla itsevarmuudella välillä saaden ilohepuleita niin ulkona kuin sisälläkin. Muihin ihmisiin se ei ole vielä uskaltanut tutustua, mutta neiti taitaakin olla aika vahvasti leimaantunut itseeni niin, ettei muut oikein edes kiinnosta toistaiseksi.

Iso kiitos vielä tästä ihanasta pikkukirpusta!”


 

Varaajana toimi Nelli

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.