Kodin saanut: LILI

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

LILI

* n. 1 v

* naaras (steriloitu)

* Rakvere, Viro.

Lili on noin yksivuotias monivärinen tyttökissa Rakveren tarhalla. Aivan ihana! Alkuun hieman arka, mutta tosi utelias. Rentoutuu nopeasti ja
nauttii rapsutuksista. Ei käy kiinni vaikka olisi aihettakin, meinaan kokeiltiin sitäkin.. Ehdottomasti ansaitsee oman kodin.

Tosi kauniskin, kunhan saa karvan kuntoon ja pääsee pesulle, turkki oli ollut hoitamaton kun Lili tuli tarhalle ja sitä on jouduttu saksimaan ja harjaamaan pois kuollutta karvaa, keritsemisen jälkeen odottaa nyt että kasvaisi takaisin kauniisti.

Kun Liliä ei enää huomioitu, tuli itse kurkottelemaan häkin välistä, eli utelias ja jokseenkin reipas tyttö alkukankeuden jälkeen. Rauhallinenkin ja hiljainen kissa. Tarhalta sanotaan, että Lili voisi tarvita kissakaverin seuraa..

Lili on tullut tarhalle 5.4. Paiden kaupungista.

Lili sai oman kodin Vantaalta 28.8.2013.

Varaajana toimi Tiia

Kotona 16.9.2013: Kun Lili tuli kotiin ensin tutkittiin tosi tarkkaan paikat ja sitten leikki loppuyön. Aamulla rupesi pikkuhiljaa tekemään  tuttavuutta.  Parin ensimmäisen päivän aikana pysyi koko ajan lattiatasolla, sitten kun alkoi hyppimään esim. tietokonepöydälle, saattoi mätkähtää maahan. Nyt hyppii vaivatta minne vaan, vauhtia ja  vaarallisia tilanteita on riittänyt, on niin utelias että joutuu aina silloin  tälllöin johonkin  kiipeliin, sähköjohtojakin olen ottanut
pois, kun niillä leikitään ja niitä pureskellaan.

Ensimmäisen viikon kulki  koko ajan perässä  ellei leikkinyt eikä malttanut päivällä yhtään levätä,  yöt nukkui ja nukkuu nytkin yöt  tosi hyvin. Nyt jo nukkuu päivälläkin eri huoneessa. Oikein leikkisä kissa, kova juttelemaan ja saa aikamoisia kaahauskohtauksia päivittäin, tosi utelias ja kaikessa mukana oleva, vieraitakin heti tervehtimässä. Valjaat menevät päälle, mutta niihin  ei ole vielä kunnolla tottunut, ne vielä hieman  harmittavat.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: