EDMUND

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 

EDMUND

* arvioitu syntymäaika 10/2012

* uros

* kastroidaan

* Romaniassa.

25.7.13

Komea Edmund löytyi, niin kuin moni muu ei-toivottu Romanialainen kohtalotoverinsa, kesän alussa Bukarestilaiselta bussipysäkiltä. Edmund pääsi turvaan Asociatia A Doua Sansan Glinan tarhalle ja jakaa siellä häkin suunnilleen samanikäisen narttupennun Tashan kanssa.

Upean ruskean värin ja kauniit silmät omaava Edmund on aktiivinen nuori herra, joka viihtyy koira- ja ihmisseurassa. Edmund tykkää leikkiä ja on utelias ja jopa rohkeanoloinen touhottaja. Edmund tykkää pusutella ja nauttii ihmisen läheisyydestä. Edmund on täynnä rakkautta, jota se olisi valmis jakamaan omalle perheelleen.

Edmund etsii kotia, jossa ymmärretään aktiivisen koiran tarpeita. Edmundin tuleva koti on tarkasti harkinnut pentukoiran hankintaa ja on valmis panostamaan Edmundin tapakasvatukseen kannustavin menetelmin. Edmund haluaa olla rakastettu perheenjäsen, joka kuuluu perheeseen niin elämän ylä- kuin alamäissä. Edmund nauttisi varmasti aktiivisesta ja leikkisästä koirakaverista, mutta pärjäisi ainoanakin koirana, kunhan saa tarpeeksi aktivointia ja ihmisen seuraa.

29.7.13

Tässä pari videopätkää Edmundista ja häkkikaveristaan Tashasta:

Edmund on noin 50cm korkea ja painaa max. 20 kiloa. Edmund tullaan luovuttamaan sirutettuna, rokotettuna, kastroituna, lois- ja matohäädettynä. Edmundin matkassa tulee myös pojan oma EU-passi.

1.8.13

Edmund on varattu omaan kotiin Suomeen 🙂

24.8.2013

Edmund matkasi omaan kotiinsa Suomeen.

17.9.13

Edmundin kastraatio Romaniassa aiheutti Edmundille komplikaatioita, jotka tulivat ilmi vasta Edmundin saavuttua Suomeen. Edumund käytettiin välittömästi eläinläkärillä ja tilanne näytti jo paremmalta. Edmundin kunto kuitenkin heikkeni yllättäen ja uusien tutkimusten perusteella diagnoosina oli akuutti vatsakalvontulehdus. Leikkaushoito oli ainoa mahdollisuus, mutta Edmundin tila oli niin heikko, että selviytymismahdollisuudet leikkauksesta olivat minimaaliset. Kaikki mahdollisuudet ja toivonkipinätkin kartoitettiin, mutta Edmundin tila heikkeni heikkenemistään ja yhteispäätöksellä hoitavien eläinlääkäreiden, yhdistyksen ja omistajien kesken jouduttiin tekemään raskas päätös. Edmund ehti elää rakastettuna perheenjäsenenä viikon.

Edmund siirtyi enkeliksi 2.9.2013.

Sain syliini palan taivasta, nyt tiedän mitä kaivata.

Oli aika raskaiden päätösten, saattaa sut huomaan enkelten.

Nyt saat juosta seuraten heitä, ei kipu enää elämääsi peitä.

Suru on suuri ja lohduton, mut tiedän – sun hyvä olla nyt on.

 

 

Edmundin kodinetsinnässä auttoi Anna-Aurora.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: