Kodin saanut koira: CHUPI

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Chupi profCHUPI

* arvioitu syntymäaika 7/2014

* uros

* Romaniassa

 

 

 

 

23.10.2014
Loppukesä on pentujen hylkäämisen kulta aikaa Romaniassa. Toki pentuja hylätään ympäri vuoden, mutta narttujen kevään juoksujen seurauksena syntyneet sadat pentueet ovat loppukesästä sen ikäisiä, että niistä halutaan päästä jo eroon ja tällöin pentuja tuntuu löytyvän joka kulmalta. Osa pennuista hylätään teiden varsille, katujen kulmiin tai esimerkiksi levähdyspaikoille. Joskus kuitenkin käy niinkin hyvin, että pentujen hylkääjä välittää pennuista sen verran, että huolehtii ne johonkin josta tietää niiden saavan hoitoa ja huolenpitoa.

Juuri näin on käynyt pienille veljeksille Chupille ja Yakylle. Ne oli ilmestynyt eräänä aamuna elokuun lopussa eläinsuojelija Luiza Mandrun portin taakse. Vasta reilu kuukauden ikäiset veljekset oli jätetty pahvilaatikkoon suoraan portin eteen, paikkaan josta ne varmasti löydetään. Pennuilla oli onnea sillä niiden tapauksessa hylkääjä on tiennyt että Luiza auttaa eläimiä ja tulisi huolehtimaan pojista.

Pikkuruiset veljekset ovat asuneet tästä asti Luizan hellässä huomassa hänen kotonaan yhdessä lukuisien muiden koirien ja kissojen keskellä. Chupi ja Yaky ovatkin saaneet tutustua kaiken ikäisiin ja kokoisiin koiriinja kissoihin ja pojat ovat näin ollen äärettömän sosiaalisia ja leikkisiä pieniä koiran alkuja. Luonteeltaan nämä pikku pojat ovat iloisia, energisiä, hyvin ystävällisiä ja äärettömän ihmisrakkaita. Ne ovat tottuneet jo moniin kodin ääniin ja niiden kanssa on aloitettu hoitotoimenpiteiden harjoittelu. Reippaina ja uteliaina veijareina Chupi ja Yaky viuhtovat peloitta menemään isompiensa jaloissa Luizan suuressa puutarhassa ja pieni painihetki hieman isommankin kaverin kanssa onnistuu.

Kooltaan pojat ovat pienen pieniä, ne painavat tällä hetkellä noin 2kg. Yaky on ehkä aavistuksen alle sen, sillä Yaky on pikkuisen vielä pienempi kuin veljensä. Suurta eroa pojissa ei kuitenkaan toisiinsa nähden ole. Arvioitu aikuispaino on noin 6kg, eli käteviä pieniä poikia.

Huomioithan, että vaikka kyseessä on pieni koira, on sillä hyvin samanlaisia tarpeita kuin isommillakin lajitovereillaan ja tulee sekin tarvitsemaan tapakasvatuksen ja riittävästi liikuntaa.

 

 1.11.2014
Chupi on varattu omaan rakastavana kotiinsa Suomeen.

22.11.2014
Pikkuinen Chupi saapui tänään uuteen kotiinsa lumiseen Suomeen. Onnea yhteiselle taipaleelle.

 

Pennuille etsitään vastuuntuntoisia, motivoituneita, sitoutuneita ja rakastavia koteja, joissa ollaan valmiita ja kykeneväisiä tarjoamaan pennulle tasapainoinen, onnellisen koiran elämä. Pennut tulevat tarvitsemaan johdonmukaista koulutusta alkaen sisäsiisteyden harjoittelusta ja niiden tulee kuulua elämääsi seuraavan 10-15 vuoden ajan.

Koska pennut tulevat Suomeen niin nuorina, niitä ei kastroida ennen tuloaan. Tulevien perheiden tulee sitoutua leikkauttamaan koirat neljän kuukauden aikana kotiin tulosta. Kulkurit osallistuvat sterilointikustannuksiin 25 %:lla.

Tutustuthan huolellisesti ennen harkittua yhteydenottoa koiran omistajan oppaaseen, luovutussopimukseenadoptoitavan koiran terveyteen ja kustannuksiin.

Chupin kodin etsinnässä auttaa Tanja

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: