Kodin saanut koira: CICA (nyk. Elsa)

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Cica 26.8.2015

Cica 26.8.2015

CICA

* arvioitu syntymäaika 4/2015

* narttu

* Suomessa

 

 

 

 

 

28.8.2015
Cican tarina on tyypillinen romanialaisen pennun tarina: se on löydetty pienenä pentuna kadulta harhailemasta yhdessä äitinsä kanssa. Todennäköisesti Cicalla ei ole koskaan ollut kotia vaan se on asunut koko elämän alkutaipaleensa kadulla. Cican onneksi sen löysi OneVet-tarhan työntekijä ja siitä lähtien se on asunut turvassa OneVet-klinikan tarhalla. Cican äiti on jo adoptoitu ja nyt olisikin Cican vuoro löytää se ikioma rakastava koti.

Tapasimme Cican heinäkuussa Romaniassa ja silloin se juoksenteli vapaana tarhan pihalla lähtemättä kuitenkaan karkuun, vaikka sille vieraita ihmisiä tuli tarhalle. Cica ei suinpäin tullut tervehtimään uusia tulokkaita, mutta oli selvästi kiinnostunut tulijoista. Alun ujostelun jälkeen Cica on luoteeltaan leikkisä ja iloinen, kuten normaalin pennun kuuluukin.

Cica tulee jäämään hyvin todennäköisesti pieneksi eli sen aikuispaino tulee olemaan noin 7 -10 kg.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Cica tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Cica saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Cica on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

6.9.2015
Cica saapui eilen Suomeen kotihoitoon. Päivitämme Cican kuulumisia lähipäivinä.

8.9.2015
Cica on nyt ollut kotihoidossa kaksi päivää ja totuttelu Suomeen ja kotiolosuhteisiin on sujunut hienosti! Alun jännityksen jälkeen Cica on tottunut kotihoitopaikan isoihin koiriin ja hakee niitä jo leikkiin. Sisäsiisteys- ja hihnatreenit ovat jo hyvässä vauhdissa ja Cica vaikuttaa olevan erittäin fiksu tyttö, joka oppii uusia asioita nopeasti. Kokonaisuutena Cica vaikuttaa olevan reipas ja rohkea tyttö!

11.9.2015
Ilouutisia! Cica on tänään varattu ikiomaan kotiin!

13.9.2015
Cica (nyk. Elsa) on muuttanut ikiomaan kotiinsa. Onnea Cicalle ja perheelle!

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Cican yhteyshenkilönä toimi Niina.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: