Päivitetty 05.11.2015

Kodin saanut koira: DITA


DITA
Dita2
* arvioitu syntymäaika 6/2015

* narttu

* Romaniassa

 

 

 

 

 

 

11.9.2015
Mihaela Soare on romanialainen eläinsuojelija ja Kulkurien yhteistyökumppani. Mihaelan pelastamat eläimet asuvat sisällä Mihaelan talossa ja hän käyttää koiria mahdollisimman usein hihnalenkeillä. Mihaela tekee kovasti töitä, jotta koirat oppisivat kotikoiran alkeita ennen omaan kotiinsa matkaamista.  

Mihaela on ottanut Ditan mukaansa pieneltä yksityiseltä tarhalta, josta käy välillä pelastamassa koiria.

Luonteeltaan Dita on ystävällinen, kiltti, utelias ja reipas. Se on aivan kuin kuka tahansa tämän ikäinen pentu. Dita tulee hienosti toimeen kaikkien koirien ja kissojen kanssa ja leikkiikin muiden koirien kanssa mieluusti. Se ei ole erityisen haukkuherkkä, mutta saattaa haukahdella leikkiessään ja jos innostuu tosissaan. Aktiivinen pieni neiti osaa myös rauhoittua leikin päätteeksi nätisti. Mihaelan luona käpertynyt sohvan kulmaan nukkumaan, kun sinne pääsi. Mihaelan luona nauttii pehmeästä pedistä ja turvallisesta ympäristöstä. Dita on ihmisrakas ja touhottaa mieluusti mukana kun Mihaela puuhailee kotona ja pihalla.

Dita tulee kasvamaan keskikokoiseksi, arviolta 15kg painavaksi. Nyt se painaa noin 6kg.

25.9.2015
Dita on varattu tänään omaan kotiin. Onnea pienelle!

31.10.2015
Dita on saapunut tänään omaan kotiinsa Suomeen.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Dita tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Dita saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Dita on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkittuja yhteydenottoja odottaa Johanna Kotiaho

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.