Kodin saanut koira: CIOBI (nyk. Rufus)

Syntymäaika: 2020
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Mihaela Soare/Cosoba)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

27.12.2022

Romaniassa Târgovișten kaupungissa asuva Mihaela Soare tekee kaikkensa auttaakseen oman kaupunkinsa alueen kodittomia koiria ja kissoja. Mihaela asuu vanhan äitinsä kanssa omakotitalossa, joka on täynnä heidän pelastamiaan eläimiä. Mihaelan ja hänen äitinsä luona asuu kerralla noin 20-30 koditonta koiraa. Eläimet ulkoilevat aidatulla pihalla, mutta tämän lisäksi Mihaela käyttää koiria mahdollisimman usein hihnalenkeillä. Eläimet asuvat sisällä talossa eli hyvin kodinomaisessa tilassa, mutta koska eläimiä on paljon, eivät ne saa tarpeeksi yksilöllistä huomiota. Mihaela tekee kovasti töitä, jotta koirat oppisivat kotikoiran alkeita ennen omaan kotiinsa matkaamista. Lisäksi Mihaela osallistuu alueen kodittomien koirien tilanteen auttamiseksi säännöllisesti sterilointikampanjoihin, jotta jonain päivänä kodittomia koiria ei olisi niin paljon.

Mihaela on väsymätön ja periksiantamaton eläinsuojelija, joka päivittäin pelastaa avun tarpeessa olevia koiria. Yksi monista Mihaelan pelastetuista onkin suloinen noin 2-vuotias Ciobi poika. Ciobi löytyi Târgovisten kadulta elokuussa ja Mihela otti hänet hoiviinsa. Ciobi on ennen kadulle joutumista voinut olla omistettu koira tai hän on voinut elää koko tähänastisen elämänsä kadulla. Emme valitettavasti tiedä hänen taustasta tämän enempää. Ciobilla on kuitenkin Mihaelan ansiosta nyt mahdollisuus löytää loppuelämän koti.

Ciobi asustaa nykyään hoitopaikalla isolla Cosoban koiratarhalla, jossa kodittomia koiria on kaikkiaan noin 450-500. Koiratarhoilla on usein valtava määrä koiria ja ympäristö onkin monelle koiralle hyvin stressaava. Yksilöllistä aikaa koiria kohtaan ei hirveästi ole ja vain pakolliset asiat ehditään tehdä. 

Ciobi on nuoren koiran tavoin aktiivinen ja leikkisä. Ciobi ei säiky kosketusta ja hän antaakin käsitellä itseään hienosti tilanteissa kuin tilanteissa. Ciobin ei olla kuultu haukkuvan ja hän vaikuttaa hyvinkin hiljaiselta pojalta. Ciobi tulee hienosti toimeen niin narttukoirien kuin kissojenkin kanssa. Ciobilla on aiemmin pohdittu olevan haasteita uroskoirien kanssa, mutta aktiivi reissulla Romaniassa todettiin Ciobin tulevan hyvin toimeen myös uroskoirien kanssa.  

Ciobi on kerrassaan hurmaava ja reipas poitsu, joka voisi soveltua monenlaiseen kotiin. Tulevassa kodissa Ciobia voisi olla odottamassa koira- tai kissakaveri, mutta Ciobi sopisi varmasti myös perheen ainoaksi karvaturriksi kunhan hänen kanssa jaksettaisiin leikkiä ja puuhastella sekä virikkeistä nuorta koiraa. Ciobista saisi varmasti aktiivisen lenkkikaverin, mutta myös pienen sohvaperunan, joka osaisi rauhoittua oman ihmisen viereen. Olisiko juuri sinulla Ciobille sopiva loppuelämän koti tarjolla?

Ciobi on korkeudeltaan noin 40cm ja painaa noin 12kg. Ciobi on kastroitu.

Päivitykset

29.04.2023

Ciobi saapui oman perheensä luokse Suomeen ja sai uudeksi nimekseen Rufus. Onnea perhe ja Rufus!

13.03.2023

Ciobi sai kuulla iloisia uutisia ja hänet varattiin omaan kotiin. <3

28.02.2023

Aktiivimme tapasivat Ciobin aktiivireissulla Romanissa ja saivatkin Ciobista heti innokkaan apupojan, joka muun muassa istuskeli aktiivien päivityspapereiden päällä. Ciobi osoittautui heti reippaaksi ja kerrassaan ihanaksi tyypiksi, joka haki paljon kontaktia aktiiveista. Läheisyys oli myös Ciobin mieleen ja poitsu tunkikin aina mahdollisuuden sattuessa jonkun aktiivin syliin sekä nautiskeli saamastaan huomiosta. Tarhalla Ciobi asustelee sisäpihalla muun koiralauman kanssa ja tuleekin hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Ciobi ei provosoidu muista koirista tai jos hänelle esimerkiksi joku koira ärähtää, Ciobi ei reagoi. Aiemmin on epäilty, että Ciobi ei tulisi uroskoirien kanssa toimeen, mutta kyseistä ongelmaa ei tarhalla ilmene, joten Ciobia voidaankin harkita toisen uroskoiran kaveriksi. Ciobista on lisätty myös uusia kuvia ja videoita. Toivotaan, että tämä ihana rakkauspakkaus löytäisi pian oman kotinsa. <3

27.12.2022 

Ciobi aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ciobi saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ciobi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Ilona Lahti-Nuuttila

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: