Kodin saanut koira: DENEBOLA (Spacepuppies), ERITYISADOPTIO

Syntymäaika: 6/2022
Sukupuoli: uros
kastroidaan
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
Kokoarvio:

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
21.2.2023

Romaniassa, kylässä nimeltä Grădiştea, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana, laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä Stefan pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 40 kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Osa koirista asuu sisätiloissa ja osa melko tilavilla, aidatuilla alueilla talon pihalla. Kulkurien adoptio-ohjelmaan tulevat kaikki Luizan koirat, jotka todennäköisimmin sopeutuvat kotikoiriksi Suomeen.

Spacepuppies pentue löydettiin heinäkuun 2022 alussa kun ne olivat aivan pieniä, noin 5 viikon ikäisiä.  Naapurikylässä asuva nainen lähetti Luizalle kuvia rakennustyömaalla asuvista pennuista ja Luiza tiesi heti, että hänen oli pelastettava pennut. Pennut olivat löydettäessä täynnä kirppuja ja punkkeja. Karvatuppipunkkien takia pentujen turkit olivat todella huonossa kunnossa, mutta tehokkaan lääkityksen ansiosta karvakin on alkanut palautua.

Denebolan sisarukset ovat jo löytäneet omat kodit Suomesta ja nyt on viimeisenkin Spacepuppies-pennun aika etsiä ikiomaa kotiaan.
Denebolalla oli löydettäessä vasemman takajalan sääriluu murtunut ja murtuma tuettiin ulkoisesti kipsillä. Nyt murtuma näyttää röntgenkuvien perusteella parantuneen. Suomalaisen ortopedin mukaan röntgenkuvien perusteella sääriluuhun on jäänyt käyryyttä. Denebolan tulevan perheen tulee kuitenkin seurata jalkaa ja vanhaa murtumaa on syytä käyttää myös Suomessa eläinlääkärin nähtävillä. Denobolan vanha murtuma saattaa aiheuttaa toimenpiteitä myöhemmin.

Denebola on nykyään leikkisä ja juoksentelevainen pentu. Se tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa, mutta hieman paremmin narttujen kuin urosten.

Denebola arkailee aluksi uusia ihmisiä ja tukeutuu tarhalla toiseen arkailijaan Eveliniin . Seurailtuaan hetken uusien ihmisten toimia, Denebole lämpenee uusille tuttavuuksille ja alkaa hyppiä ympäriinsä. Hetken päästä uudetkin ihmiset saavat jo rapsutella sitä, vaikka yllättävät äänet ja kumartuva ihminen vielä jännittävätkin. Denebole rentoutuu selvästi ajan kanssa ja tuntuu nauttivat ihmisten huomiosta, herkuista ja rapsutuksista. Denebole ei ole varsinaisesti arka, vaan hieman ujo.

Denebolan turkki tulee vaatimaan hoitoa ja trimmausta. Nyt sen karva on niin pitkää, ettei se meinaa nähdä etsiä maahan pudoteltuja herkkuja.

Denebola on noin 40 cm korkea ja painaa noin 12 kiloa.

Päivitykset
29.4.2023
Denebola saapui Vapuksi kotiin! Onnea Denebola ja perhe!

26.3.2023
Denebola on varattu ikiomaan kotiin!

21.2.2023
Vihdoin Denebola seuraa sisaruksiaan ja aloittaa oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä.

Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon.

Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti.

Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Denebola saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Denebola on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Denebolan yhteyshenkilönä toimii Elisa Laitonen

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: