Päivitetty 13.11.2017

Kodin saanut koira: CIOMPU


Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
kastroidaan

 

Perustiedot:
Ciompu on kolmijalkainen koira, joka on päätynyt Rosiorin kunnalliselle tarhalle ja on siirretty sieltä Kulkurien yhteistyökumppanin Onevetin tiloihin. Ciompun taustoista ei ole mitään tietoa, emmekä myöskään tiedä milloin ja miksi se on menettänyt oikean takajalkansa. Vaikka Ciompun menneisyydessä on varmasti rankkojakin kokemuksia, ei se näy tämän huolettoman oloisen koiran käyttäytymisessä, vaan Ciompu jolkottelee tarhan pihalla itsevarman ja iloisen oloisena.

Kooltaan Ciompu on noin 50 cm korkea ja noin 18 kg painava.

Vaikka Ciompun kolmijalkaisuus ei tällä hetkellä vaivaa koiraa mitenkään, emme pysty antamaan varmuutta siitä, millaista sen elämä tulee olemaan jatkossa. Ciompun kodin tuleekin ymmärtää, että pysyäkseen hyvässä kunnossa herra tulee tarvitsemaan erityishuomiota ja hoitoa koko elämänsä ajan. Säännöllinen fysioterapia + muu lihashuolto on Ciompulle ehdottomasti tarpeen ja sen tulee pysyä sutjakassa kunnossa. Ciompun omistajan tulee pystyä  arvioimaan sen elämänlaatua realistisesti ja tekemään hoitopäätökset sen mukaisesti.

Nykytiedot:

13.11.2017
Ciompu sai kuin saikin oman kodin Saksasta ja on jo matkannut sinne!

12.10.2017
Saimme jo tiedon, että Ciompulle on löytynyt koti Saksasta, mutta varaus peruuntui, joten Ciompu odottaa edelleen oman kodin löytymistä.

20.9.2017
Ciompu nauttii suunnattomasti vapaana juoksemisesta! Kun Ciompu pääsee tarhan etupihalle vapaaksi, käyttää se tilanteen hyväkseen välittömästi ja hurmaantuneena juoksee pihaa edestakaisin. Liikkuminen on tällöin helpon oloista eikä kolmijalkaisuus vaivaa sitä. Saatuaan ensin juosta sydämensä kyllyydestä, tulee Ciompu sen jälkeen ihmisten luokse ja jää rapsuteltavaksi. Ciompu ei hauku vapaana olleessaan eikä piittaa muista koirista, jotka juoksevat sen perässä ja rinnalla. Ciompua saa rapsutella ja tutkia ilman, että se ahdistuu tai pelkää. Kokonaisuutena Ciompu on tasapainoisen oloinen kaveri, joka kaipaisi ikiomaan kotiin.

16.6.2017
Kulkurien aktiivit tapasivat Ciompun huhtikuun lopussa ja kertoivat sen nauttivan erittäin paljon ihmisen huomiosta ja innostuvan vähän jopa riehumaan saadessaan huomiota. Ciompu on hyväntuulisen ja fiksun oloinen koira. Muiden koirien kanssa Ciompu tulee tarhalla toimeen, mutta se ei hakeudu isoimpaan koirajoukkoon, vaan pysyttelee siitä hieman sivummalla.

———————————————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ciompu saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ciompu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti. Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Niina Laaksonen

Video 9/2017

Video 4/2017

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.