Päivitetty 11.11.2017

Kodin saanut koira: NACHO (Road Puppies)


Syntymäaika: 4/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
ei kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
25.9.2017
Onevetin klinikka ja heidän ylläpitämänsä Cosoban tarha ovat yksi Kulkurien pääyhteistyökumppaneista. Tarhalla asuu jatkuvasti satoja koiria, jotka odottavat oman kodin löytymistä. Koska tarha on romanialaisittain hyvin edistyksellinen ja siellä koirista pidetään hyvää huolta, vievät muut eläinsuojelijat sinne usein turvaan erityisesti pentuja. Ioana Bodea on yksi näistä eläinsuojelijoista, jotka ovat omistaneet elämänsä hylättyjen koirien auttamiselle. Ioana Bodea oli törmännyt matkallaan Cosoban tarhalle Nachoon ja sen sisaruksiin, ja tuonut ne mukanaan tarhalle suojaan. Alunperin pentuja oli ollut kaikkiaan 11, mutta 4 niistä kuoli valitettavasti parvovirukseen. Nyt selvinneet 7 pentua; Nacho, Nia, Nerida, Nanda, Neela, Neassa ja Neville pääsevät Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään ihkaomia kotejaan.

Nacho on sisaruskatraan rohkeimmasta päästä, ja se ottaa vieraat innokkaasti vastaan tunkien syliin jakelemaan pusuja. Nacho vielä hieman hämmentyy sylissäolosta, mutta tottuu läheisyyteen nopeasti. Nacho jakaa häkkinsä Nian ja Neridan kanssa, ja kolmikko tulee hyvin toimeen. Ne eivät myöskään hauku lainkaan.

Nacho on tällä hetkellä noin 40 cm korkea, ja se luultavasti kasvaa vielä hieman. Nachon arvioidaan olevan aikuisena isohko keskikokoinen, säkäkorkeudeltaan noin 45-55 cm.

Päivitykset
11.11.2017
Nacho on tänään tehnyt pitkän matkan kotiin perheensä luo. Se on onnekas ja pääsi pentueen ensimmäisenä ikiomaan kotiinsa. Tänään se nukkuu ensimmäistä kertaa pehmeällä pedillä. Onnea Nacho ja onnea koti!

25.10.2017
Nacho on tänään varattu omaan kotiinsa Suomeen ja poika pääsee pian nauttimaan ihkaoikeasta kotikoiran elämästä.

25.9.2017
Vieraiden mennessä Nachon ja sen siskojen häkkiin, Nacho muuttuu onnesta aivan ymmyrkäiseksi. Se tulee reippaasti luo, antaa pentumaisia suukkoja, eikä meinaa pysyä nahoissaan. Nacho hämmentyy sylissäolosta, eikä ihmekään – niin harvinaista herkkua se näille pennuille on. Pian Nacho kuitenkin rentoutuu selvästi ja alkaa nauttia läheisyydestä. Nacho on ihastuttava poika, joka varmasti tuo paljon iloa ja naurua tulevalle kodilleen. Kodin kuitenkin täytyy ymmärtää, että Nacho on pienen elämänsä aikana saanut kovin vähän kokemuksia mistään, joten aluksi uudet asiat saattavat hieman ujostuttaa.

Allaolevalla videolla Nacho esiintyy numerolla 57.

______________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös voi olla täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu kotihoidossa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Nacho tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Nacho saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nacho on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Essi Marttila

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.