Päivitetty 11.11.2017

Kodin saanut koira: LUME (nyk. Viima)


Syntymäaika: 4/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
Onevetin klinikka ja heidän ylläpitämänsä Cosoban tarha ovat yksi Kulkurien pääyhteistyökumppaneista. Tarhalla asuu jatkuvasti satoja koiria, jotka odottavat oman kodin löytymistä. Koska tarha on romanialaisittain hyvin edistyksellinen ja siellä koirista pidetään hyvää huolta, vievät muut eläinsuojelijat sinne usein turvaan erityisesti pentuja. Lumen tarina, siis se mitä me siitä tiedämme, alkoi kun paikallinen koirankouluttaja oli ollut koirineen matkalla Onevetin klinikalle ja huomannut matkan varrella nuoren tyttöpennun. Kouluttaja oli napannut pennun kyytiinsä ja vienyt mukanaan klinikalle. Hän ei itse pystynyt ottamaan pentua hoiviinsa pienen asuntonsa takia, joten hän päätti jättää pennun eläinlääkäri Adinan hellään huomaan. Näin Lume päätyi Onevetin Cosoban tarhalle asumaan ja etsimään omaa kotiaan.

Lume on täydellinen pentu. Se tulee reippaasti vieraidenkin ihmisten luokse ja sen kommunikaatiokyky ihmisen kanssa on mahtava. Se ei kuitenkaan ryntäile suuna päänä tilanteisiin kuten pihan riehakkaammat pennut. Lumella on ikäisekseen suunnattoman hieno keskittymiskyky ja siitä voisikin joku onnekas saada hienon harrastuskaverin. Lume tulee muiden koirien kanssa toimeen hienosti jopa ruoan ääressä, eikä sen kuulla haukkuvan tarhalla.

Lume tulee kasvamaan noin 40-50 cm korkeaksi aikuiseksi. Lume on tällä hetkellä melko laihassa kunnossa ja painaakin vain noin 8-9 kiloa.

Päivitykset
11.11.2017
Ihana Lume on tänään tehnyt pitkän matkan ikiomaan kotiinsa. Typy sai uudeksi nimekseen Viima, ja se nukkuu tänään ensimmäistä kertaa pehmeällä pedillä. Onnea Viima ja onnea perhe!

26.9.2017
Lume on tänään varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen!

23.9.2017
Tapasimme Lumen vieraillessamme Cosoban tarhalla syyskuussa. Lume on aivan erityisen fiksu ja välkky pentu. Se tulee vieraiden luo reippaasti ja antaa ujostelematta käsitellä itseään. Se tutkailee ympäristöä uteliaan ja optimistisen oloisesti. Lume on melko rauhallinen pentu, vaikkakin koiria piinannut hellepäivä saattoi hieman verottaa sen energiaa. Tässä tytössä on ainesta vaikka mihin! Lume on todella ruokamotivoitunut ja sen keskittymiskyky herkun eteen on hämmentävän hyvä. Se ei vaikuta ollenkaan stressaantuneelta tarhan hälinän keskellä. Lume on mutkaton, ystävällinen, miellyttämisenhaluinen ja aivan omaa luokkaansa ihmisen kanssa kommunikoinnissa. Lumen ei kuulla haukkuvan lainkaan, ja se tulee loistavasti toimeen muiden koirien kanssa. Täydellinen on varmasti se oikea sana tälle uskomattomalle koiralle.

______________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös voi olla täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu kotihoidossa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Lume tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Lume saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lume on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Essi Marttila

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.