Päivitetty 11.11.2017

Kodin saanut koira: METKU


Syntymäaika: 7/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
20.9.2017
Romaniassa koirilla ei lemmikkeinä ole samanlaista arvoa kuten Suomessa. Harva koiranomistaja perehtyy niiden hyvinvointiin, ja usein niistä luovutaan herkästi jonkin verukkeen nojalla, kuten niiden aiheuttaessa vaivaa jollain tapaa. Usein omistaja hylkää koiransa heitteille, ja moni koditon koira onkin entinen lemmikki, eikä suinkaan kadulle syntynyt. Metku oli romanialaisittain onnekas, sillä sen mielenterveysongelmista kärsinyt omistaja toi Metkun ja muita koiria yhteistyöklinikkamme Onevetin Cosoban tarhalle, jossa se pääsi mukaan adoptio-ohjelmaan etsimään omaa ja rakastavaa loppuelämän kotiaan.

Metku on hyvin tasapainoinen ja ystävällinen nuori poika. Metku ottaa vieraat tyytyväisenä vastaan ja se on helppo motivoida yhteistyöhön herkkujen avulla. Metku jakaa häkkiään nuoren Zerainan kanssa, ja kaksikolla vaikuttaa juttu luistavan erinomaisesti. Metkun ei kuulla tarhalla juuri haukkuvan. Kokoa Metkulla on noin 50 cm, ja painoa 17 kiloa, tosin poika saanee hyvän kotiruoan ja liikunnan myötä lisää massaa ja painoa.

Päivitykset
11.11.2017
Hurmaava Metku on tänään tehnyt elämänsä tärkeimmän matkan; matkan kotiin perheensä luo. Onnea Metku ja onnea perhe!

10.10.2017
Ihana Metku-poika on tänään varattu omaan kotiinsa Suomeen!

20.9.2017
Pääsin tapaamaan Metkun syyskuisella Romanian matkallamme. Metku on hyvin persoonallinen nuori koira, joka antaa itsestään jotenkin käsittämättömän tasapainoisen ja rauhallisen kuvan ikäänsä nähden. Toki Metku innostuessaan pomppii hieman vieraita vasten namien toivossa, mutta tekee sen kummallisen hellästi. Metku myös ymmärtää nopeasti, että nameja saa vain seisomalla jalat tukevasti maan pinnalla, ja sen tajuttuaan se keskittyy tehtävään huolellisesti. Nimi on kuitenkin joskus enne, joten Metkustakin saattaa turvallisissa kotioloissa kuoriutua melkoinen vitsiniekka! Metkussa on ehtaa perhekoira-ainesta.

Metku on saanut häkkikaverikseen nuoren narttukoiran ja kaksikko vaikuttaakin tulevan loistavasti toimeen. Metku on selvästi huomannut, ettei tarhalla tarvitse pelätä ruoan loppuvan, eikä nuorimies enää ole laisinkaan tarkka ruoastaan, vaan tyytyväisenä jakaa vierailijoiden antamat herkutkin kämppiksensä Zerainan kanssa. Metku ei käyttäydy muutenkaan lainkaan pomottelevasti. Sen sijaan Metku vaikuttaa erinomaisen tasapainoiselta ja ystävälliseltä pojalta.

24.7.2017
Metku on sosiaalinen ja ystävällinen nuori poika, joka on hieman alistuvainen ihmisille. Metku on iloinen ja helposti innostuva nuorukainen, josta saisi varmasti kaverin monenlaiseen puuhaan ja aktiiviseen kotiin. Metku varmasti reipastuisi nopeastikin kotioloihin päästyään. Tämä poitsu on hyvin tasapainoisen oloinen koiran alku. Metku on tällä hetkellä melko tarkka ruoastaan muiden koirien kanssa, sillä se on tottunut hyvin niukkaan ruokaan aiemmissa olosuhteissa eläessään. Tämäkin on varmasti asia, joka helpottaa Metkun huomatessa, ettei ruoka tule loppumaan enää kesken. Poika onkin hieman laihassa kunnossa, mutta tullee saamaan lisää massaa runsaamman ruokinnan myötä.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Metku saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Metku on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Essi Marttila

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.