Päivitetty 11.11.2017

Kodin saanut koira: LOHTU


Syntymäaika: 2/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
Ei steriloitu

 

 

Perustiedot ja taustat

24.09.2017
Onevet on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut Onevetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Toinen klinikan perustajista, Dr. Adina, on erityisen kunnostautunut kodittomien koirien auttajana ja OneVetin hoitolan tiloissa asuukin pari sataa koiraa. Suuri osa koirista, varsinkin pennuista, tulee Onevetin lähiympäristöstä, joka on yleinen koirien hylkäyspaikka, sillä ihmiset tietävät Onevetin työntekijöiden poimivan ne sieltä turvaan. Lohtu ollaan löydetty Onevetin tarhan edustalta. Pieni oli ollut aivan yksinään ja peloissaan, eikä tarina kerro oliko Lohtu hylätty siihen vai oliko se harhaillut tarhan edustalle josatain kauempaa. Tarina kuitenkin kertoo sen, että nyt Lohtu on turvassa ja saa mahdollisuuden parempaan päästessään adoptio-ohjelmaan.

Lohtu on nimensä veroinen. Sen olemuksessa, katseessa ja koko koirassa on jotain hyvin lohdullista ja kaunista. Lohtu asustaa Onevetin tarhan ulkohäkkien takana sijaitsevassa navettarakennuksessa. Sillä on häkkikaverina kaksi melko samanikäistä pentua, jotka tulevat adoptio-ohjelmaamme myöhemmin. Nämä kaksi ovat hieman vauhdikkaampaa sorttia kuin Lohtu ja tyttö joutuukin väistelemään näitä kahta “höyryveturia”tai tulisi muuten aika varmasti jyrätyksi. Kaikesta huolimatta Lohtu tulee näiden kahden kanssa hyvin toimeen ja selvästi mieluusti väistää muita. Lohtu on myös selvästi ujoin näistä kolmesta pennusta. Arka Lohtu ei ole ja luultavasti tuleekin tarvitsemaan vain hieman aikaa ja sen yhden mahdollisuuden huomata, että elämässä on kaikki hyvin. Ihmisiä kohtaan Lohtu on mitä kohteliain ja ystävällisin koira. Erikoinen piirre Lohdussa oli se, että se oikeasti nautti sylissä olosta. Se painoi päänsä ihmisen rintaa vasten ja liimautui siihen kiinni koko olemuksellaan. Lohtu nauttiikin aivan äärettömästi huomiosta ja siitä, että saa jakaa hetken ihmisen kanssa kahdestaan.

Lohdun ei kuultu haukkuvan, vaikka häkkikaverit käyttivätkin innokkaasti ääntään. Lohdun odotetaan jäävän pienikokoiseksi.

Alla olevalla videolla Lohtu esiintyy numerolla 51.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

11.11.2017
Lohtu teki tänään elämänsä tärkeimmän matkan ja näin kodittomasta tuli jälleen rakastettu perheenjäsen. Kaikkea hyvää elämäsi varrelle Lohtu <3

09.10.2017
Lohtu on varattu omaan kotiinsa!

———————————————————————————————————–

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Lohtu saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lohtu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Lohtu tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nora Anttila

 

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.