Enkelikoira: ZERAINA (Team Mayors) (ny. Zeraina)

Syntymäaika: 08/2016
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Suomessa (Marttila)
Kokoarvio:

 

 

Perustiedot ja taustat

Kulkurien Romanialaisen pääyhteistyökumppanin, OneVet-klinikan koiratarha sijaitsee Bukarestin lähistöllä, Cosoban kaupungissa. Tarha on tällä hetkellä täynnä hylättyjä koiria ja erityisesti pentuja on paljon. Vieraillessaan OneVetissa marraskuussa 2016, esiteltiin Kulkurien aktiiveille eräässä häkissä asuvat kahdeksan pentua. Ne eivät ole täyssisaruksia, mutta niiden historia on yhteinen ja hieman yllättävä. OneVetista kerrotaan Cosoban pormestarin tuoneen nämä pennut tarhalle hiljattain. Sitä ennen pennut olivat majailleet paikallisen koulun pihalla syöden ravinnokseen lasten poisheittämiä eväitä. Pentujen alkuperästä ei ole tietoa, mutta onneksi hyväsydäminen pormestari toimitti pennut turvaan. Nyt niillä on mahdollisuus selvitä ja löytää oma kotinsa Suomesta Kulkurien adoptio-ohjelman turvin. Nämä kahdeksan pentua saivat tiiminimekseen Team Mayors.

Zeraina on yksi näitä kahdeksasta onnekkaasta pennusta. Zeraina on upean värityksen omaava neitokainen.  Zeraina, niin kuin kaikki pennut yleensäkin, on sosiaalinen, leikkisä ja muiden mukana hyppivä sekä riehuva pallero. Aktiiviemme tavatessa sen se oli viipottanut menemään heidän jaloissaan. Kun aktiivimme oli nostanut koiran syliinsä, oli jännitys päässyt iskemään ja Zeraina oli ilmaissut sen kiljumalla. Noin minuutin verran Zerainalla oli ottanut tottua tilanteeseen, kunnes häntä oli alkanut vispaamaan ja innostus voittanut jännityksen. Zeraina antoi käsitellä itseään hienosti tämän jälkeen. Maahan päästyään touhut jatkuvat taas normaalisti.

Zerainalla ja siskolla Zeldalla on molemmilla jotain poikkeavaa toisessa silmässä. Silmän iris on pienempi kuin toisessa ja valkuainen punertava. Dr. Adina on tutkinut molempien silmät ja tytöt näkevät näillä aivan normaalisti. Silmän poikkeavuus ei vaivaa kumpaakaan tytöistä. Silmä kannattaa kuitenkin tutkituttaa vielä lääkärillä kunhan oma perhe Suomesta löytyy.

Aikuisena Zeraina tulee arvion mukaan olemaan keskikokoinen eli noin 20kg ja 45-50cm.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

23.10.2022

Kaunis Zera (ent. Zeraina) sai elää onnellisen elämän rakastettuna perheenjäsenenä, kunnes tyttö menehtyi äkilliseen sairaskohtaukseen lokakuussa 2022. Zerasta jäi perheelle hyviä, rakkaita muistoja, joista he kertovat näin: “Zeran saapuessa kotiin jouluksi 2017, elämää opeteltiin pienin askelin kotikoiran suuntaan ja sellainen hänestä tuli hyvin pian. Elämä maaseudulla oli ihanaa, pellolla sai juosta vapaana ja välillä leikittiin piilosta. Zera oli huumorintajuinen haukkunen. Veneellä käytiin välillä saaressa viettämässä viikonloppua ja sienimetsälläkin käytiin. Viime kesänä Zera teki elämänsä kesäloma matkan, johon kuului visiitti norjan puolelle. Ja voi että sitä riemua ja ihmetyksen määrää kun nähtiin poroja melkein kosketusetäisyydeltä. Miehet olivat Zeralle koko elämän ajan vähän ongelmallisia, mutta Villestä tuli paras rapsuttaja ja herkkujen antaja.” Lämmin osanotto Zeran perheelle ja voimia surutyöhön. <3

20.12.2017
Zeraina on matkannut omaan kotiinsa <3 Onnea Zeraina ja perhe

18.12.12017
Zeraina ollaan varattu omaan kotiinsa.

9.12.2017
Suloinen Zeraina neitokainen saapui Suomeen 30.11 ja matkusti kentältä kotihoitoon. Kotikoiran elämä on lähtenyt malliikkaasti käyntiin ja onnekas tyttönen onkin saanut jo muutaman potentiaalisen kyselyn. Zeraina etsii kotia, jossa olisi koirakaveri, sillä tyttö viihtyy mitä mainioimmin toisten koirien seurassa. Kissatkin on todettu mukaviksi ja kotihoitopaikassakin Zerainalla on kissa kaverinaan. Hihnassa Zeraina kulkee hienosti ja sisäsiisteyskin on hyvällä mallilla. Tyttönen on todella ruokamotivoitunut ja oppiikin nopeasti palkitsemalla. Ruokaansa Zeraina ei puollusta, vaan ruokailun jälkeen tyttö tekee tarkistuskierroksen kotihoitopaikan kahden muun koiran kanssa kaikkien kupeille. Eihän ruokaa sovi jättää syömättä! Zeraina on juurikin sellainen kultakimpale kuin mitä se Romaniassa meille osoitti mahdollisesti olevansa. Kotihoitajan sanoin: “Ei ole pahaa sanottavaa Zerainasta. Se on sellainen tasapainoinen, vähän höseltäjä, mutta hyväntahtoinen ja kiltti tyttö. Joku saa tästä ihanan lenkkikaverin”. En voisi samaistua näihin sanoihin yhtään paremmin.

17.11.2017
Zeraina tulee Suomeen kotihoitoon 30.11. Tietenkin parasta olisi, jos tyttö pääsisi matkustamaan suoraan omaan kotiinsa.

16.10.2017
Syyskuisella reissullamme tapasimme jälleen iki-ihanan Zerainan. Zeraina on siirtynyt sisäpihalta ulkohäkkiin ja on asuttanut sitä jonkin aikaa Metkun kanssa, joka hetki sitten löysi oman kotinsa Suomesta. Olisikohan viimeinkin Zerainankin aika tehdä tuo elämänsä kallisarvoisin matka ja seurata kaverinsa ja kuuden sisaruksensa tassunjäkiä? Zeraina on pysynyt samanlaisena nämä kaikki pitkät kuukaudet. Sanat ei riitä enää kuvailemaan Zerainaa: tyttö on kertakaikkiaan täydellinen! Zeraina innostui todenteolla tuomastamme huivista ja sen puuhailikin sen kanssa pitkän tovin. Zeraina luultavasti toivookin tulevaan kotiinsa paljon kivoja leluja! Zeraina tykkää selvästi myös tehdä paljon töitä nenällään, joka on hyvin huomattavissa myös uusimmalta videolta.

01.08.2017
Heinäkuiset helteet toivat mukaan aktiivimme, jotka tapasivat jälleen sekä uusia, että tuttuja karvakuonoja. Vanhojen tuttujen joukosta löytyi jälleen Zeraina. Zeraina on siskonsa Zeldan kanssa varttunut jo vuoden ikään ja jatkaakin kodin etsintää aikuisten koirien kategoriasta.

Zerainasta sai tältäkin reissulta kuulla jälleen pelkkää hyvää. Tyttöä kehuttiin tasapainoiseksi ja hurmaavaksi tapaukseksi, joka tulee toimeen niin ihmisten kuin kaikkien koirienkin kanssa. Zeraina ottikin kavereidensa kanssa iloa pursuavia painimatseja ja aina välissä tulivat hakemaan rapsutuksia ja hellyyttä aktiiveiltamme. Zerainan voisi kuvitella sopivan hyvin myös ensimmäiseksi koiraksi sen mutkattoman ja avoimen luonteen vuoksi. Tälläinen kultakimpale odottaa vielä noukkijaansa Onevetin tarhalla. Onnea ei varmasti tule puuttumaan päivistä, jotka tuleva perhe pääsee Zerainan kanssa viettämään  <3

18.06.2017
Taas on pari kuukautta kulunut ja aktiivimme tekivät jälleen matkan Romaniaan. Tarhan sisäpihalla he tapasivat yhden meille jo todella tutuksi tulleen neitokaisen – Zerainan. On todella käsittämätöntä, miten tämä tyttö on edelleen vailla kotia.  Zeraina oli edelleen ihana ja ystävällinen nuorukainen ja ottikin meidän aktiivit lämmöllä vastaan. Zeraina nuuskutteli kiinnostuneena toisten koirien tuoksuja, jotka aktiivimme toivat tullessaan. Ruokailutilanne meni hienosti, eikä ihmisten läsnäolo haitannut Zerainaa ollenkaan. Kamera, joka on menosti tarhalla asuville koirille erittäin jännä kapistus, ei aiheuttanut Zerainassa mitään isompaa reaktiota. Tyttö hieman perääntyi vain varautuneena ja mietteliäänä.

Nyt olisi jo aika löytäät tälle tasapainoiselle tyttöselle se ikioma koti. Kahdeksasta pennusta enää vain siskokset Zeraina ja Zelda odottavat tuota elämänsä lottovoittoa.

Lisätty tytölle muutama video.

14.04.2017
Tapasimme Zerainan maaliskuun reissullamme tarhan sisäpihalla, jossa koirat ovat yleensä vapautuneempia ja jossa niiden luonne tulee paljon paremmin esille. Zeraina osoitti olevansa ehdottomasti yksi porukan reippaimmista tyypeistä. Se viuhotteli menemään häntä heiluen ja tuli reippaasti tutustumaan meihin vieraisiinkin. Tyttö tuli nappaamaan namitkin kädestä vailla minkäänlaista epäilystä ja saattoipa jopa muiskauttaa pusun! Zeraina onnistui hurmaamaan koko aktiivi porukkamme. Tiivistettynä neitokainen on täydellinen.

Zeraina on todella sopuisa muita koiria kohtaan, eikä se ollut haastamassa riitaa kenenkään kanssa, vaan väisti muita hyvinkin kohteliaasti. Zerainan varmasti sopisi monenlaiseen perheeseen, kunhan perhe on valmis touhuamaan sen kanssa ja rakastamaan sitä sen koko loppuelämän ajan.

19.02.2017
Aktiivimme matkasivat tammikuussa Romaniaan ja tapasivat siellä kauniit Team Mayorsin pennut. Pennut kasvavat hyvää vauhtia ja näiden soisikin jo pääsevän nauttimaan kotikoiran elämästä omiin koteihinsa. Kaksi pennuista ovat jo matkustaneet omiin koteihinsa ja yksi pennuista saapui Suomeen kotihoitoon. Loput viisi odottavat tuon onnen sattuvan omalle kohdalleen…

Zeraina on edelleen oma ihana itsensä. Se tykkää touhuta muiden koirien ja sisarustensa kanssa. Vieraat ihmiset saattavat alkuunsa hieman jännittää, mutta Zeraina antaa silti koskea ja selvästi tykkää huomiosta. Tarhalla eläville koirille tälläiset hetket ovat harvinaista herkkua. Tarhalla koirat pääsevät näkemään suurimmaksi osaksi vain samoja tuttuja ihmisiä, jonka vuoksi uudet tuttavuudet saattavat hieman ujostuttaa. Suloinen Zeraina tulee varmasti kotiin päästyään reipastumaan hyvää vauhtia.

 

 

 

—————————————————————————————————————————-

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli  Zeraina tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Zeraina saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Zeraina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö Nora Anttila

 

 

 

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: