Kodin saanut koira: MAZIE (nyk.Pulmu)

Syntymäaika: 2020
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kokoarvio:

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
23.10.2022

Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa. 

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi.

Mazie on tullut Mitrenin kylässä järjestettävästä sterilointipäivästä, jossa Carmen oli töissä viime toukokuussa. Koiran tuonut perhe jätti koiran sterilointipaikalle etsimään uutta kotia. Tällaisesta sterilointipäivästä Mazie päätyi Carmenille. Mazie on siis ollut omistettu koira elämänsä ensimmäiset vuodet ja asunut nyt tarhalla noin puoli vuotta.

Mazie jakaa tarhalla häkin ison pikkukoiraporukan kanssa johon mahtuu sekä uroksia että narttuja jotka ovat kaikki eri-ikäisiä. Mazie on sopuisa ja se pärjää hienosti isossa koiraporukassa myös tarhaoloissa jotka ovat koirille haastavia ja joissa konflikteja aiheutuu herkästi. Yksi Mazien kämppiksistä onkin vastikään varattu Kiko.

Kulkurien aktiivien tavatessa Mazien tarhalla syyskuussa, hän ottaa vieraat vastaan jännittyneesti mutta uteliaasti. Ensisilmäyksellä Mazie vaikuttaa ujolta ja tottumattomalta. Vieraiden ihmisten saapuminen häkkiin on jännittävä ja outo tilanne.
Mazie onkin kiinnostunut ihmisistä, se tulee vierelle haistelemaan ja syömään nameja maasta, mutta tilanne jännittää sitä. Melko pian se kuitenkin sulaa ja ottaa enemmän kontaktia. Kun hänet nostetaan syliin hän on hieman jännittynyt. Päästyään takaisin maahan, Mazie livahtaa häkin sisätiloihin piiloon rauhoittumaan ja pohtimaan tilannetta. Hetken keräiltyään itseään, se uskaltautuu takaisin.

Vaikka Maziellä on kotikoirataustaa, voi olla ettei se ole koskaan ollut sisällä talossa tai sillä ei ole ollut valjaita päällä. Kaikkiin kotikoiran taitoihin tulee siis tutustuttaa rauhassa ja kärsivällisesti positiivisin keinoin ja koiran ehdoilla. Mazie tulee omassa kodissa tarvitsemaan aikaa ja rauhaa totutellessaan kotikoiran elämään. Mazie saattaisi viihtyä aikuisperheessä tai perheessä, jossa ei ole ihan pieniä lapsia. Hän voisi sopia ainoaksi koiraksi tai toisen koiran kaveriksi.

Mazie on kooltaan noin 35 cm korkea ja painaa noin 8 kg. Iältään Mazie on 2-2,5 vuotias.

Päivitykset
4.3.2023
Mazie nykyisin Pulmu saapui vihdoin omaan kotiin! Onnea perheelle ja hyvää yhteistä elämää!

Päivitykset
20.11.2022
Mazie sai ihania uutisia, hänet on varattu omaan kotiin!

Päivitykset
23.10.2022
Mazie aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mazie saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mazie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilönä toimii: Reetta Olli

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: