Päivitetty 15.01.2023

Kodin saanut koira: MR KIKO


Syntymäaika: 6/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroitu

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
04.10.2022
Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa.

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi.

Eräs nainen on tuonut Mr Kikon ja useamman muun koiran sterilointitapahtumaan, mutta hän ei halunnut pitää Kikoa, vaan halusi “paremman” koiran. Kiko oli tällöin kolmen kuukauden ikäinen. Tarhalla Kiko asui aikaisemmin eri häkissä usean koiran kanssa. Eräänä päivänä keväällä Kikon jalka oli jäänyt jumiin ilmeisesti häkin kaltereihin ja muut häkissä eläneet koirat olivat alkaneet purra Kikon jalkaa. Työntekijät soittivat Carmenille ja hän tuli äkkiä hakemaan Kikon ja viemään sen eläinlääkäriin. Jalka oli amputoitava, sillä jalkaa ei olisi pystynyt enää pelastamaan millään tavalla. Kiko vietti klinikalla noin kuukauden toipuessa ja ymmärrettävästi kaikki klinikan työntekijät rakastuivat siihen täysin. Kiko on siis nykyään kolmijalkainen, sen vasen etujalka puuttuu, mutta sitä ei kyllä juurikaan pikkuisen menoissa huomaa. Vaivasta huolimatta Kikolla on hyvät mahdollisuudet hyvänlaatuiseen elämään. Kikolle erityisen tärkeää on painonhallinta ja kehonhuolto.

Mr Kiko, tuo aivan upea ja herttainen nuorukainen tulee hienosti toimeen kaikkien kanssa, koirien, kissojen, ihmisten ja lasten kanssa. Toisten koirien kanssa se on hyvin taitava kommunikoimaan. Kiko asuu nyt häkissä, missä on yhdessä kymmenen erilaista koiraa ja se tulee hienosti toimeen kaikkien kanssa. Ihmisiä, läheisyyttä ja rapsutuksia Kiko suorastaan ja jonkin verran se ulisee huomiota ihmiseltä. Kiko tulee suoraa syliin rapsuteltavaksi, myös vieraiden ihmisten, ja antaa käsitellä ja pitää sylissä. Kiko on iloinen ja vauhdikas ja se hepuloi pitkin häkkiä.

Painoa Kikolla on arvion mukaan noin 6-8 kg ja säkäkorkeutta noin 27 cm.

14.01.2023
Kiko saapui Suomeen.

12.11.2022
Kiko on varattu omaan kotiin.

04.10.2022
Mr Kiko on lisätty adoptio-ohjelmaan.

___________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä.

Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon.

Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti.

Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Mr Kiko saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mr Kiko on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Mr Kikon yhteyshenkilö on  Sarianna Syrjä.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.